Fan of the Match Fortuna Sittard

Terug

5 november 2022

Wat een spannende dag voor Jelle en Liz. De dag begon al feestelijk met Papa Bas die jarig was. Maar deze dag zou alleen nog maar mooier worden. Want om 18.45 uur speelt Fortuna Sittard tegen Emmen. Samen met Mama Susanne en grote zus Lyanne en Papa Bas gaan Jelle en Liz naar het Stadion van Fortuna Sittard waar ze beneden door Jordy Joosten van Fortuna worden opgewacht. Jordy neemt ze mee met de lift naar boven naar het business gedeelte. Daar staan de vrijwilligers Maurice en Chantal van Fc Robinstijn om te Familie te verwelkomen voor de Fan of the Match bij Fortuna Sittard. Van Jelle zijn gezicht kon je de spanning al aflezen maar na de vraag of hij het spannend vond zei Jelle stoer nee hoor! Liz gaf haar ogen de kost. Zoals elke Fan of The Match van Fc Robinstijn een eigen uniek verhaal heeft. Hebben deze 2 Fan of the Matches ook hun verhaal. Het heeft alles te maken met Jelle. 

Jelle is een Survivor zoals ze dit noemen in het ziekenhuis. Jelle is nu 8 jaar oud maar heeft in zijn jonge leventje al moeten strijden tegen Leukemie en heeft dit als een Survivor dan ook ‘overwonnen’. In deze strijd heeft alles op zijn kop gestaan en is voor elk lid van het gezin het onwijs zwaar geweest. Maar ze hebben dit met zijn alle gesurvived! Liz is helemaal voetbal Fan en voetbalt zelf ook in een meiden team. En is helemaal Fan van Fortuna Sittard. Vandaar dat broer en zus vandaag samen dit avontuur aangaan! Want dat ze Fan of the Match mogen zijn bij Fortuna Sittard tegen Fc Emmen heeft voor hun persoonlijk nog een bijzonder tintje. Toen Jelle aan het strijden was, was er nog een dapper kindje aan het strijden, hij kwam uit Emmen en heeft helaas deze strijd niet kunnen winnen. Maurice van Fc Robinstijn had een cadeau voor Jelle en Liz, namelijk een unieke aanvoerdersband waar maar 1 van is gemaakt. Liz en Jelle deelden meteen de momenten op wie wanneer de aanvoerdersband zou gaan dragen. Daarna hebben broer en zus zich in de magische kleren van Fc Robinstijn gekleed. Dit laat deuren open gaan die normaal gesloten blijven. Na een korte rondleiding van Hub bij de skyboxen zijn we naar het veld gegaan. Via de spelerstunnel mochten Liz en Jelle samen naar het veld lopen. Eenmaal boven aan de trap zag je dat ze onder de indruk waren van al die mensen. Nog even een balletje trappen en dan op hun plekje staan waar de spelers en de scheidsrechter zou komen. Het moment dat ze met de scheids het veld opliepen werd nog mooier gemaakt door de verrassende vuurwerkshow van Fortuna. 

Er was de hele wedstrijd 1 ster aan de hemel die mee keek. Deze ster had op aarde de strijd niet kunnen winnen maar gaf Fc Emmen de juiste aanwijzig om toch een goal te maken. Jelle en Liz vond het ook niet erg dat Fortuna de winst niet gepakt heeft. Fc Emmen zit op een bijzonder manier in hun hart. 

Na de wedstrijd gingen we naar binnen in de hoop dat de Fortuna Spelers ondanks hun wedstrijd verlies toch even kwamen voor een handtekening. Het was best lang wachten maar uiteindelijk zijn er een paar handtekeningen gescoord en Liz haar favoriet Noslin nam ook alle tijd om op de foto te gaan en even te kletsen.  

Dare to Dream! 

Zoals Jelle zei: “Het was leuk en tof,” dat was te zien aan de sprankeling in zijn ogen. Liz had er geen woorden voor, ze vond dit gaaf om mee te maken. 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Jordy Joosten en andere betrokkenen van Fortuna Sittard 
  • Scheidsrechter Higler en zijn assistenten