Fan of the Match FC Eindhoven - Almere City FC

Terug

10 februari 2023

Aras was erg enthousiast dat hij Fan Of The Match mocht zijn. Als fanatiek voetballer keek hij er naar uit om een rondleiding te krijgen door het Jan Louwers stadion en de wedstrijd van dichtbij te kunnen bekijken. Hij had de nacht ervoor er niet van geslapen en vond het in het begin wel een beetje spannend. Helemaal toen het duidelijk werd dat het echt alleen om hem ging. Hij had namelijk verwacht dat er nog meer kinderen zouden zijn die als VIP de wedstrijd mochten bezoeken. 

Deze spanning viel weg nadat onze begeleider van FC Eindhoven, Niels, Aras een kijkje liet nemen in de kleedkamer van FC Eindhoven. Normaal komen we hier niet maar assistent trainer Pascal Maas nodigde Aras uit toen we hem op de gang tegen kwamen. Daarna volgde een zelfde kijkje in een andere kleedkamer….die van de scheidsrechter waarmee Aras het veld op zou mogen. Ook dit kleedkamer bezoek gebeurt eigenlijk nooit maar scheidsrechter Blank en zijn assistenten vonden het prima. 

Na deze eerste indrukken was het tijd voor drankje in afwachting van het magische moment waarnaar hij enorm uitkeek…het met de scheidsrechter en spelers betreden van het veld. Eerst nog even snel omkleden in het mooie FC Robinstijn tenue en natuurlijk de bijbehorende aanvoerdersband omdoen. Op weg naar het veld een foto en high five van Woutje, de clubmascotte en langzaam steeg de spanning.  

Eenmaal op het veld mocht Aras de toss doen. Hij gooide enthousiast de munt heel hoog tot hilariteit van spelers, scheidsrechters en de supporters. Daarna was er een indrukwekkende e minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.  

Omdat het erg koud was wilde Aras graag zijn warme jas weer aan. Dus snel omkleden, het FC Robinstijn tenue weer uit en snel naar de tribune om de wedstrijd te bekijken. Er waren nogal wat stoelen om te kiezen maar Aras wilde zo dichtbij mogelijk bij het veld zijn en heeft vrijwel de hele wedstrijd tegen de railing van de tribune gestaan om alle verrichtingen op het veld goed te kunnen zien.  

Aras genoot van de wedstrijd en was continu op zoek naar zijn favoriete speler….nummer 99, Tibo Persyn. Op de een of andere manier was het rugnummer voor Aras magisch en de speler die het shirt aan had speelde ook nog eens goed.  

In de rust weer even warm worden in de businessclub. Voor de wedstrijd stond er op Aras zijn eigen tafel een vaasje met lekkere nootjes en pinda’s. Hier had hij wel weer zin in….maar helaas ook andere mensen vonden ze kennelijk lekker want het vaasje was nagenoeg leeg. Voor de begeleiders van FC Robinstijn was de gezichtsuitdrukking van Aras hierbij goud waard. Want na alle gezonde spanning bij Aras vooraf kon hij zich dus nu druk maken over het feit dat andere mensen de nootjes van zijn tafel hadden opgegeten 

Helaas verliep de wedstrijd voor FC Eindhoven niet zoals gehoopt. Met een 0-1 achterstand kreeg spits Brym ook nog eens zijn 2e gele kaart en moest het veld verlaten. De voorsprong van Almere kwam voor de bezoekers niet echt meer in gevaar. Ook niet toen tegen het einde keeper Bertrams nog als “extra spits” mee naar voren ging….dat vond Aras wel erg gaaf. 

Na afloop natuurlijk nog wat foto’s maken met de spelers en handtekeningen scoren. Daarbij viel het Aras meteen op dat de spelers wel een beetje boos waren. Dit natuurlijk omdat ze hadden verloren….maar bij Aras lieten ze daar niets van merken want hij scoorde echt veel handtekeningen. Het hoogtepunt was wel dat keeper Nigel Bertrams zijn keepershandschoenen aan Aras gaf……Dat was gaaf! 

Wenskind Aras:
Wow…nummer 99 kan super voetballen!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers, staf, medewerkers en directie FC Eindhoven 
  • Medewerkers FC Eindhoven Foundation met name Niels en Hilde 
  • Scheidsrechter Blank en zijn assistenten