Fan of the Match FC Eindhoven

Terug

28 oktober 2022

Ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd was Bram al bij het Jan Louwers Stadion. Hij vond het wel een beetje spannend maar ach dat vinden de andere kinderen vast ook wel. Uh welke andere kinderen Bram? Toen duidelijk was dat het vandaag toch echt om Bram ging als Fan Of the Match en hij niet bijvoorbeeld in een line-up met andere kinderen mee ging lopen glinsterde zijn ogen. Leuk maar eigenlijk nog wel veel spannender dus… 

Eenmaal binnen was het wel gedaan met de spanning. Bram genoot van de rondleiding langs de eregalerij met foto’s, een kijkje in de kleedkamer en op het kantoor van de directeur. Een maal in het domein van materiaalman Werner was het ijs helemaal gebroken. Werner vertelde wat er allemaal voor en na een wedstrijd moet gebeuren. De kleding van spelers moet in orde zijn…zelfs hun ondergoed, de ballen moeten allemaal op gepompt zijn, bidons met drinken en sportvoeding moet klaar zijn enz… 

Vervolgens ging de rondleiding door en bezochten we de ruimte van de beveiliging. Hier zitten elke thuiswedstrijd de mensen die er samen met de steward voor zorgen dat alles in en rondom het stadion veilig en goed verloopt. Interessant hoe alles met camerabeelden wordt bekeken! Daarna via de businessruimte, waar we nog snel een drankje deden, naar beneden om te gaan omkleden in het FC Robinstijn tenue. 

Even voor 20.00 uur nog op de foto met Woutje, de mascotte van FC Eindhoven en klaarstaan in de spelerstunnel om het veld op te gaan. Vervolgens samen met scheidsrechter Perez en de spelers van beide clubs het veld op waarbij de stadion speaker Bram aankondigde als Fan Of the Match van deze derby en ook aankondigde dat Bram een 5-0 overwinning voor FCE had voorspeld. Bram vond het tof dat hij de bal mocht dragen van de scheidsrechter. Nog even een boks aan de spelers om ze succes te wensen en snel terug naar de kant om weer om te kleden en vervolgens de wedstrijd te bekijken vanaf een mooi plekje op de tribune. 

Al snel kwam FC Eindhoven op voorsprong. Bram riep enthousiast dat zijn voorspelde 5-0 misschien wel uit ging komen. Lang bleef vervolgens de 1-0 op het scorebord en golfde het spel op en neer. Pas 10 minuten voor het einde ontbrande de wedstrijd en was het in een rap tempo PSV dat 2 keer scoorde; in de 85e en 89e minuut. Uiteindelijk richtte FC Eindhoven zich nog op en was het man of the match Charles-Adreas Brym die de eindstand op 2-2 bepaalde. Op zich kon Bram zich wel vinden in de uitslag want PSV is toch ook wel een mooie club. 

Na het laatste fluitsignaal ving Bram de spelers op in de spelerstunnel om nog een handtekening te scoren en met ze op de foto te gaan…natuurlijk ook met de man of the match! 

Een beetje moe maar voldaan, vol met indrukken en een aanvoerdersband die voorlopig niet afgaat zat de avond erop.  

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Dank aan de spelers, staf en begeleiding van FC Eindhoven voor wederom een gastvrij ontvangst. Een speciaal dank je wel voor Joep die ons namen FC Eindhoven deze wedstrijd heeft begeleid.