Poëtische momenten voor Anouk

Terug

15 maart 2015

Het is zondag 8 maart. De FC Robinstijn-begeleiders Ed en Dennis reizen af naar het prachtig, want aan de Maas gelegen, en gezellige grensstadje Venlo. Ze gaan vandaag de 15-jarige en zeer talentvolle zaalhockeyende en gedichten schrijvende Anouk Wijnhoven de dag van haar leven te bezorgen.

De ingrediënten? Sfeer proeven in de catacomben van het Philips Stadion; een kijkje achter de schermen en in de kleedkamers; tijdens de rust het heilige gras betreden en plaatsnemen op de stoel van de trainer en spelers in de dug-out; zien hoe spelers en trainers zich voorbereiden; de spanning van een echte profvoetbalwedstrijd ervaren én natuurlijk Anouks grootste wens vervullen: het ontmoeten van de PSV-spelers en dan met name Mempis Depay,  haar favoriete speler. Kortom, het betreft een ware FC Robinstijn-droomwens! Bij de wedstrijd PSV – FC Groningen ging Anouks droomwens in vervulling en mocht ze zich voor even een echte PSV-speler voelen.

Bij aankomst in Venlo zitten Anouk, met vader Ron, moeder Lilian, broer Timo en opa en oma al te wachten in de huiskamer. Anouk toont zich blij verrast en zeer enthousiast als de begeleiders een tipje van de sluier oplichten over Anouks droomwens en wat er die dag in het Philips Stadion zoal staat te gebeuren! De boodschap van FC Robinstijn zorgt direct voor enthousiaste reacties bij alle leden van het  gezin en de sfeer zit er direct in. Die wordt nog beter als Anouk, de door FC Robinstijn aangeboden cadeautjes in ontvangst neemt. Een mooie PSV-pet en -sjaal en voor haar en voor haar broer een echte Ajax-bal. Om het geheel af te maken krijgt elk gezinslid de welbekende FC Robinstijn polsbandjes. Daarna stappen we in de FC Robinstijnbus om samen, volledig in stijl, naar het PSV Stadion te rijden.

Tijdens de gezellige rit naar het PSV stadion ontspint zich in de bus een gezellige discussie over de prestaties en het aanstaande kampioenschap van PSV, waarbij Ajax natuurlijk op de hak genomen wordt, gezien de resultaten van de laatste weken. Vader en broer Wijnhoven zijn namelijk voor Ajax en dit zorgt voor enkele hilarische anekdotes. Het gezelschap wordt omstreeks 12.00 uur welkom geheten in Hotel-Restaurant Queen, in hartje Eindhoven, alwaar genoten wordt van een overheerlijke lunch. Anderhalf uur later staat Anouks persoonlijke begeleidster van die dag – Yael van PSV) – op haar te wachten in de entreehal van het stadion. Daar krijgt iedereen de entreekaarten uitgereikt, waarnaar Anouk en co naar de zitplaatsen, direct aan het veld, worden begeleid. Anouk is zichtbaar geconcentreerd en kent een gezonde wedstrijdspanning, dat is van haar gezicht af te lezen. Vlak voor de wedstrijd gaat ze nog even op de foto met de PSV-mascotte Phoxy.

Al na zo’n 20 minuten komt PSV op een 1-0 voorsprong. De sfeer in het stadion is fantastisch. Met veel oog voor detail en voetbalkennis volgt Anouk de wedstrijd en ziet hoe het spel op en neer golft. “FC Groningen geeft goed partij”, stelt ze. Na een gemiste penalty van PSV en mooie goal van Groningen wordt de rust bereikt met 1-1.

Dan volgt er een groots moment! Anouk en het gezin worden naar de catacomben gedirigeerd alwaar ze haar favoriete spelers 1 voor 1 de kleedkamer in ziet lopen. Ze kan ze ruiken en bijna aanraken zelfs. Ze doet het niet. Zichtbaar onder de indruk gaat Anouk vervolgens het veld op en kan ze de dug-outs even ’testen’. Ze voelt met haar voeten en handen aan het gras, voelt even hoe het is op de reservebank en ondergaat zo voor even het gevoel hoe het is om een echte profvoetballer te zijn! Haar gelaatsuitdrukking spreekt boekdelen, dit is geweldig! Onder het genot van een bekertje frisdrank wordt daarna de tweede helft met spanning bekeken. Na 93 minuten klinkt het eindsignaal en kan Anouk een verdiende 2-1 overwinning noteren voor haar favoriete club PSV.

Yael neemt iedereen direct na de wedstrijd mee naar het mekka van de spelers, trainers, familie en vrienden: het PSV-spelershome. Hier wordt Anouk verrast met nog enkele cadeautjes van PSV en een origineel PSV-trainingsshirt. De dag kán niet meer stuk. Anouk kijkt haar ogen uit en terwijl ze van haar drankje nipt komen enkele van haar idolen, waaronder Jetro Willems, Adam Maher, Stijn Schaars, Luuk de Jong en Karim Rekik langs voor een ‘meet en greet’, waarbij er natuurlijk alle tijd en ruimte is voor een foto en handtekening. Zo wordt deze bijzondere dag voor eeuwig vastgelegd.

Maar, het is nog niet klaar. Er blijkt nog een verrassing in het verschiet: een rondleiding door het stadion. Een uitgebreid bezoek aan de kleedkamers, de spelerstunnel en de als ministadion ingerichte, opwarmruimte (compleet met grasmat!). Na die extra verrassing is het toch echt tijd om deze memorable dag af te sluiten en het gezelschap begint moe maar zeer voldaan aan de terugreis. Op de terugweg belooft Anouk plechtig om speciaal voor FC Robinstijn een gedicht te schrijven. Deze fantastisch dag zal ze nooit vergeten.

Bij het afscheid zijn de reacties emotioneel. ‘Het was fantastisch’, ‘wat een mooi stadion’, ‘leuk om te zien hoe onze Anouk heeft genoten’ en ‘wat een bijzondere belevenis!’

En zo was het, een zeer geslaagde FC Robinstijn Wensdag!

Hierbij wil FC Robinstijn graag nog extra bedanken:

  • PSV in the Community voor het mede mogelijk maken van deze speciale wensdag.
  • Hotel Restaurant Queen in Eindhoven voor de heerlijke lunch.
  • Voetbalshop.nl voor de mooie cadeaus.