BOAZ ONTMOET ZIJN KEEPERSHELD ONANA!

Terug

De 12-jarige Boaz Roose uit Bunschoten Spakenburg is keeper van zijn voetbalteam. Voetbal is zijn grote passie en stiekem droomt hij van een keeperscarrière bij zijn grote liefde, Ajax.

Maar voetbal is ook een uitlaatklep voor Boaz. Want als grote broer is het soms ook heel erg moeilijk om te zien dat je zusje zo ziek is. Soms voelt hij zich machteloos en dan is het lekker dat hij zijn bal kan pakken en lekker even zijn zinnen kan verzetten op het voetbalveld.

Om zijn doel te bereiken had Boaz een mooie wens. Hij zou niets liever willen dan zijn grote voorbeeld André Onana live in actie te kunnen zien en tips van hem te krijgen. Een betere leermeester is er natuurlijk niet…

En onlangs was het dan zover. Op uitnodiging van onze vrienden van Life After Football mocht Boaz zijn voetbalheld en Ajax-keeper André Onana gaan ontmoeten. Hij werd door de keeper uit Kameroen heel hartelijk ontvangen. En natuurlijk mocht hij zoveel vragen stellen als hij wilde. André nam de tijd om de vragen zorgvuldig te beantwoorden en gaf Boaz ook een belangrijke tip mee: Geloof altijd in jezelf en wees sterk. Zeker op momenten dat het misschien wat tegen zit. Blijf keihard werken en laat zien dat je mentaal de sterkste bent, dan kun je heel ver komen…

Na het vragenvuur kreeg Boaz uit handen van Onana een schitterend keepersshirt van Ajax met nummer 24 ONANA achterop. Uiteraard werd het shirt voorzien van een mooie handtekening en werd dit bijzondere moment voor altijd vastgelegd met enkele mooie foto’s. Boaz en Andre namen afscheid met een ferme highfive en als kers op de taart werd Boaz ook nog uitgenodigd om naar een wedstrijd van Ajax te gaan.

Dat werd de wedstrijd Ajax tegen Sparta en Boaz had er heel veel zin in om zijn idool live te zien keepen. Het werd een spannende wedstrijd, want Ajax had niet zijn beste dag. Maar enkele fantastische reddingen van Onana zorgden er in elk geval voor dat de drie punten in Amsterdam bleven en dat Ajax, door het verlies van concurrent AZ, als trotse koploper uitliep naar een forse voorsprong van zes punten.

Het was een perfect einde van een hele mooie en bijzondere wens. Boaz koestert deze ervaring voor altijd en gaat nu proberen om alle wijze lessen van zijn grote voorbeeld op te volgen. Wie weet zien we Boaz ooit zelf nog schitteren in de Johan Cruijff Arena…

Reactie moeder:

Wij hebben enorm genoten, vooral omdat Boaz zo enorm aan het genieten was. 

Onana was voor Boaz een grote verrassing, je superheld ontmoeten is natuurlijk niet vanzelfsprekend, hij was er ook wel een beetje stil van. De wedstrijd was de kers op de taart, op deze momentjes staat even niet zijn zusje centraal of de kanker en dat is heel kostbaar. Want hoe hard je ook je best doet, die zorgen kun je niet wegnemen. Maar je kan het ze wel even laten vergeten. 

Ik wil jullie dus nogmaals echt enorm bedanken voor alles. 

Een speciaal woord van dank gaat uit naar:

  • Life After Football
  • André Onana
  • De Ajax Foundation
  • Voetbalshop.nl