Borus ontmoet PSV’er Zakaria Bakkali!

Terug

3 november 2013

Borus ontmoet PSV’er Zakaria Bakkali!

Donderdag 7 november is een dag die de 15-jarige Borus uit het Limburgse Venray niet snel zal vergeten. In Venray worden de begeleiders van FC Robinstijn zeer gastvrij ontvangen door pleeggezin Familie De Jong. Borus en zijn broers zijn blij verrast maar weten eigenlijk niet zo goed wat er komen gaat. Onder het genot van een kop koffie verteld Ed, een van de begeleiders, waarom FC Robinstijn speciaal voor Borus helemaal naar Venray is afgereisd. Borus, zijn broers Sinny en Thijs en de ouders Astrid en Chris de Jong mogen naar de Europa League wedstrijd PSV –Dynamo Zagreb in het Philips Stadion in Eindhoven. Borus is deze avond de, enige echte, Fan of the Match en hij mag, als een van de grootste fans, zijn favoriete speler Zakaria Bakkali ontmoeten! En wie weet welke spelers nog meer………… Om geheel in stijl te vertrekken ontvangt hij een mooie PSV-cap en sjaal en trekt hij gauw zijn eigen PSV-shirt aan. Zijn broers worden niet overgeslagen en ook zij krijgen een prachtige PSV-sjaal.

Onderweg naar de wedstrijd is Borus zichtbaar gespannen in afwachting van wat hem allemaal te wachten staat. Er worden diverse wedstrijduitslagen genoemd en Borus zegt dat hij het zeker weet en vol overtuiging roept hij: “PSV wint met 2-0”. Na aankomst bij het stadion worden we hartelijk welkom geheten door Yaël onze begeleidster bij PSV. Ze loodst ons direct naar onze zitplaatsen op de eretribune en reikt daar het officiële wedstrijdschema en programmaboekje uit.

Met een lekkere beker fris en zakje chips in de hand word met veel plezier de eerste helft bekeken en deze verloopt voor PSV prima want ze scoren de 1-0. Net voor het rustsignaal verschijnt Yaël weer. We worden per direct verwacht in de spelersbox van PSV. Via de catacomben en de luxueuze sponsorpromenade lopen we naar de spelersbox. Hier wordt Borus volledig in de watten gelegd!  Eerst ontvangt hij mede van Patrick van de Voort, coördinator van PSV in the community, enkele leuke PSV-items: een handtekeningenboekje, sleutelhanger, raamembleem, een pen en als klap op de vuurpijl het officiële PSV Thuisshirt. Zichtbaar onder de indruk wordt deze natuurlijk direct door Borus aangetrokken. En plots verschijnt daar Zakaria Bakkali. Ondanks zijn blessure wil hij toch graag Borus ontmoeten. Over en weer worden er leuke verhalen uitgewisseld en foto’s gemaakt. Bakkali’s handtekening krijgt de mooiste plek op het nieuwe shirt van Borus. Vervolgens mogen Borus en zijn broers op handtekeningenjacht en op de foto met de andere spelers die niet bij de wedstrijdselectie zitten waaronder Georginio Wijnaldum, Jeroen Zoet, Karim Rekik en Abel Tamata. Na deze geweldige meet & greet met Boris’ favoriete speler Bakkali en de andere PSV-spelers haasten we ons weer naar de zitplaatsen en zien een enerverende 2de helft. PSV is duidelijk de betere ploeg en ‘we’ scoren uiteindelijk de 2-0. Gewonnen!

Een mooie overwinning en dus een passende afsluiting van de avond… of toch niet? “Wil je naar het spelershome?” vraagt Yaël aan Borus. Dat hoef je natuurlijk maar een keer te zeggen en we lopen naar het vernieuwde onderkomen voor de spelers en hun familieleden. In het spelershome worden we voorzien van een hapje en een drankje en ontmoet Borus naast een aantal huidige  PSV’ers ook enkele iconen uit de rijke PSV-historie: Hans van Breukelen, Berry van Aerle en Willy van der Kuylen. Nu staat zijn shirt en handtekeningenboekje zo goed als vol en om de avond compleet te maken krijgen we van Yaël nog een uitgebreide rondleiding door de catacomben, persruimte, en kleedkamers! Moe maar zeer voldaan wordt de terugreis ingezet. Voordat het gezin Venray  bereikt was inmiddels de gehele familie en vriendenkring al op de hoogte van Borus’ unieke PSV-avontuur. Enkele foto’s worden verstuurd en de eerste enthousiaste berichten stromen al binnen……

Ook voor Boris was het weer een onvergetelijke FC Robinstijn-avond bij PSV!

Een extra woord van dank aan:

  • Yaël Kop van PSV voor de voortreffelijke begeleiding tijdens wensdag
  • Patrick van de Voort & PSV in the community voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag
  • Zakaria Bakkali en alle andere spelers en oud-spelers van PSV voor hun fantastische bijdrage
  • Voetbalshop.nl voor de mooie PSV kadootjes
  • Van den Hurk Bedrijfswagens voor het comfortabele vervoer