Conan ziet ster Jelle Vossen schitteren!

Terug

15 september 2013

Conan ziet ster Jelle Vossen schitteren!

Op zondag 15 september stond een heuse topper op het programma in de Belgische Jupiler League. Het KRC Genk van Mario Been moest het opnemen tegen Zulte-Waregem. De 9-jarige Conan uit Hasselt was van plan om deze wedstrijd op tv te gaan kijken, maar dat idee pakte heel anders uit……

Om 15.45 uur ging namelijk de deurbel en stonden er 2 mensen van FC Robinstijn aan de deur. Na een klein beetje hulp van papa en mama kon hij zich de naam FC Robinstijn weer herinneren. Hij had namelijk van zijn ziekenhuismaatje Aron gehoord, dat zij Aron’s grote voetbalwens in vervulling hadden laten gaan.

Conan begon direct te glunderen toen hem verteld werd, dat hij de wedstrijd niet thuis voor de buis maar als V.I.P. in het stadion mocht gaan bekijken samen met papa, mama en broertje Reizo. Dus vertrokken we snel richting Genk.

Het was al druk bij de Cristal Arena. Iedereen had er duidelijk zin in en de verwachtingen waren hooggespannen. Eerst brachten we nog een bezoekje aan de Fanshop , waar Conan van FC Robinstijn een KRC Genk-cap, een Jelle Vossen-broodtrommel en een Jelle Vossen-map kreeg. Want Genk en Rode Duivel-spits Jelle Vossen is zijn absolute idool.

Daarna werden we in de businessroom van FRZA! zeer gastvrij ontvangen door Davy Vanhaen van KRC Genk. Iedereen kreeg een mooie Genk-sjaal om en Davy vertelde aan Conan, dat hij na de wedstrijd naar het spelershome mocht om daar enkele Genk-spelers te ontmoeten.

Maar eerst mochten we nog gebruik maken van een heerlijk buffet en enkele drankjes. Conan en Reizo vonden het allemaal erg spannend en gingen toch alvast op de tribune kijken of Jelle Vossen, na zijn blessure, toch wel echt weer van de partij zou zijn. Gelukkig deed de aanvoerder weer mee aan de warming-up, dus dat zorgde voor veel vertrouwen bij Conan. Ineens werd er nog een bekende Braziliaanse oudspeler van o.a. Ajax gespot. Wamberto had namelijk ook plaatsgenomen op de tribune en wilde graag even met beide jongens op de foto gaan.

Conan was er helemaal klaar voor toen de scheidsrechter de wedstrijd liet beginnen. Genk trapte af met een nieuwe hoofdsponsor op het shirt. Maar voordat we het eigenlijk in de gaten hadden stond het al 0-1 voor Zulte-Waregem. Zo dat was ff een koude douche voor iedereen. Dat hadden we niet verwacht! Maar gelukkig herpakte Genk zich snel en werd gedurende de wedstrijd steeds sterker. Na enkele gemiste kansen wist nieuweling Pele-Mboyo het net te vinden, 1-1! Even later volgde een penalty en scoorde hij zijn 2e van de avond.

De 2e helft kwam Genk helemaal los en liet Jelle Vossen zijn grote klasse zien! Vooral de 4-1 met het hoofd was van grote schoonheid, een echte spitsengoal! Uiteindelijk werd het een 5-2 overwinning voor Genk, waarmee het de aansluiting bovenin hervond.

Maar het grote moment van Conan moest nog komen….. We werden meegenomen naar het spelershome en hoopten natuurlijk dat Jelle Vossen daar ook naartoe zou komen. De eerste spelers druppelden binnen en Conan kreeg van hen een handtekening en mocht met hen op de foto. Ook trainer Mario Been maakte even tijd voor Conan evenals Thomas Buffel, Julien Gorius, Kalidou Koulibaly en Khaleem Hyland.

En toen was daar Jelle Vossen! Eindelijk stond Conan oog in oog met zijn grote held! Jelle vroeg hoe hij de wedstrijd had gevonden en had als cadeau voor zowel Conan als Reizo een mooie Genk-bal bij zich. Maar dat was nog niet alles, want hij vertelde ook dat beide jongens nog het nieuwe Genk-shirt met nr. 9 Vossen tegemoet konden zien, zodra de nieuwe shirts klaar waren. Natuurlijk ging Jelle met beide jongens op de foto en ook moeder Christine wilde maar al te graag met hem op de foto. Jelle liep met beide jongens nog even naar de tribune om een foto te maken met het stadion op de achtergrond. Deze foto wil Conan natuurlijk uitvergroot op zijn slaapkamer.

Met een high-five werd er afscheid genomen van zijn grote favoriet, waarna iedereen moe maar heel voldaan weer richting Hasselt vetrok. Het was een bijzondere avond waar Conan nog heel vaak met plezier aan terug zal denken!

Reactie Conan:

Ik was aan het knutselen toen plots de bel ging. Het waren 2 mannen, ik dacht dat het collega’s van papa waren. Maar papa kende de mannen niet, het waren Pieter en Ed van Fc Robinstijn. Ze zeiden dat ze voor mij kwamen en dat ze een verassing hadden voor mij.

Ik mocht naar Racing Genk – Zulte Waregem gaan kijken en ik mocht met Jelle Vossen praten en ook op de foto met Jelle.

Aan het stadion gingen we ook nog naar de fanshop en mocht ik enkele dingen kiezen.

We mochten in de seats gaan zitten en kregen speciale bandjes om.

Ik had met Ed gewed : Ed zei dat Jelle 2 keer ging scoren, ik zei 1 keer.

De match was heel spannend maar Genk heeft toch gewonnen en Jelle heeft 2 keer gescoord.

Na de match mochten we naar de spelers, maar we moesten nog wachten op Jelle. Ik heb van de andere spelers een foto en handtekening gevraagd.

Toen Jelle bij mij kwam kreeg in een bal met zijn handtekening. Binnenkort krijg ik ook nog een truitje. Samen met mijn broer, Reizo, mocht ik dan ook op de foto met Jelle. Zelfs mama wou een foto met Jelle.

Daarna gingen we naar huis.

Ik vond het een super leuke dag!

Bedankt Pieter en Ed, bedankt FC Robinstijn!

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • KRC Genk en FRZA! voor een onvergetelijke dag en de mooie kadootjes
  • Staf en spelersgroep KRC Genk voor alle handtekeningen en foto’s
  • Jelle Vossen voor de bijzondere ontmoeting
  • Van den Hurk autoverhuur voor het voortreffelijke vervoer