DAAN en KOEN op bezoek bij de LANDSKAMPIOEN!

Terug

Zaterdag 17 oktober was het dan zover. Na wat zoeken naar de deurbel stonden Peppone en Bart van FC Robinstijn aan de deur met een tas vol cadeau’s en een leuke verrassing: WE GAAN NAAR PSV!!

Daan, broertje Koen, vader Martien en moeder Bianca stonden al klaar. Eerst nog even een bakje koffie en de jongens pakten meteen de cadeau’s uit: prachtige kampioenspetten en sjaals van PSV! Na even gebuurt te hebben, gingen we met z’n allen de FC Robinstijn bus in!

We werden van harte welkom geheten in een overvol restaurant Queen op de Markt in Eindhoven. De tafel was gereserveerd voor FC Robinstijn en alle kipnuggets en frikandellen kregen bij de broertjes van Hoof geen kans. Zelfs een ijsje paste er nog bij! We hebben heerlijk gegeten!

Met een volle maag naar het stadion. Waauw, zo’n stadion is toch wel hoog en groot. En wat een licht en gave muziek! En hoeveel politie en supporters waren er wel niet…. Gelukkig stonden daar de twee supermeiden Yaël en Myrthe van PSV ons al op te wachten. Ze namen ons mee via allerlei gangetjes door de catacomben naar het PSV Museum. Daar stonden al 24 kinderen klaar in hun tenues. Maar er moest er nog eentje bij: onze Daan!

Weer via allemaal gangetjes, Yaël kent ze aaaaallemaal, gingen we naar het veld. Wat een lawaai! De nieuwe LED-verlichting werd geshowd met vuurwerk erbij en een Tina Turner Look-a-like trad op! We mochten zelfs plaatsnemen in de dug-out. Omdat er steeds meer reserves bij kwamen zitten zijn we toch maar naar de tribune gegaan en daar was het gelukkig een stuk rustiger. PSV begon de wedstrijd voortvarend en er viel al snel een goal. Daan en Koen waren door het dolle heen en klonken boven alle supporters uit!

Helaas eindigde de wedstrijd met een late onverwachte tegentreffer, waardoor we met 1-1 ‘verloren’… Zo voelde het wel een beetje. Gelukkig was er genoeg cola en mochten we naar het spelershome. Daar waren ook nog echt de voetballers! Ondanks dat ze een beetje teleurgesteld waren, namen ze allemaal de tijd voor een foto en een handtekening: onze ambassadeurs Bruma, Schaars en assistent-trainer Brood, maar ook Narsingh, Hendrix, Bergwijn, Arias, Guardado en hoofdtrainer Cocu. Zelfs Jetro Willems was er ondanks zijn zere knie bij.

Ondertussen was het al half twaalf geworden en was het tijd om naar huis te gaan. Daan en Koen voorin bij de chauffeur, ze wilden niets missen, en lekker de verwarming aan. Voordat we Eindhoven uit waren was de eerst gaap er al, bij Helmond zaten de oogjes half dicht en toen we de St. Jozefparochie weer inreden was het bijna gedaan. Welterusten jongens!

Het was een onvergetelijke avond voor Daan én Koen!

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community
  • Spelers en staf PSV
  • nl
  • Van de Hurk Bedrijfwagens
  • Queen Hotel, Cafe, Restaurant