Eric geniet van Europees avondje PSV!

Terug

18 september 2014

Donderdag 18 september stond de eerste poulewedstrijd in de Europa League op het programma voor PSV. PSV-fan Eric Booker uit het Brabantse Aalst zou die avond eigenlijk naar zijn werk moeten gaan en daarom de wedstrijd van zijn favoriete club moeten missen. Maar gelukkig stond om 16.00 uur ineens FC Robinstijn voor de deur!

Aangemeld door beste vriend Daan

Het was druk in huize Booker, want ook Eric’s beste vriend Daan was samen met zijn zusje en ouders op bezoek. En ook Daan, die Eric had aangemeld voor de wensdag, wist natuurlijk van niets! Enkele verbaasde gezichten keken ons daarom vol spanning aan……

Eric is de afgelopen jaren heel erg ziek geweest en had daarom wel een hele bijzondere dag bij zijn favoriete club verdiend. En uiteraard mocht naast het hele gezin ook zijn beste vriend Daan met hem mee. Voordat we op pad zouden gaan, waren er eerst nog cadeau’s voor Eric, zijn broertje Tycho en Daan. Alle drie kregen ze een mooie PSV sjaal en cap, zodat ze op een passende manier naar Eindhoven zouden kunnen afreizen. Maar er volgde eerst nog een tussenstop want we kunnen natuurlijk niet met een lege maag naar het Philips Stadion. Onder het genot van een drankje en een voortreffelijk voor- en hoofdgerecht werd alvast vooruitgeblikt op de wedstrijd tussen PSV en Estoril Praia. Maar niemand kende deze onbekende Portugese voetbaldwerg, dus wat konden we van hen verwachten….?

Drie punten in de pocket

In het Philips Stadion werden we gastvrij ontvangen door Yaël en zij begeleide Eric direct naar zijn fraaie plek op de tribunes. Ondanks dat het stadion maar half gevuld was, zorgde de harde kern van PSV voor een goede sfeer. PSV begon dan ook overtuigend en eigenlijk had de wedstrijd binnen 10 minuten al beslist moeten zijn. PSV vergat alleen te scoren. Gelukkig kende de scheidsrechter in de eerste helft nog een strafschop toe en PSV-spits Luuk de Jong liet dit buitenkansje niet onbenut, 1-0 voor PSV!

Tijdens de rust was er uiteraard tijd voor een drankje en we keken uit naar de 2e helft waarin PSV ongetwijfeld verder uit zou gaan lopen tegen deze toch wel matige tegenstander. Helaas was de 2e helft een stuk minder dan de 1e helft en kwamen we niet meer aan juichen toe. Maar toch 3 punten in de pocket en dat is altijd lekker bij de eerste groepswedstrijd!

Bezoekje aan het spelershome

Na de wedstrijd begeleide Yaël ons naar het spelershome van PSV, waar Eric een eigen tafeltje toegewezen had gekregen. Direct kwam FC Robinstijn-ambassadeur Stijn Schaars naar hem toe en begroette Eric en het gezin heel hartelijk! Stijn schoof even aan bij Eric en Daan en de wedstrijd werd vakkundig geanalyseerd. Uiteraard was er ook ruim de tijd voor foto’s en handtekeningen en kreeg Eric nog enkele PSV-cadeaus waaronder een thuis-shirt met nr. 7 DEPAY. Daarna kwamen er meer spelers binnen druppelen en ook zij vonden hun weg naar Eric: Jeroen Zoet, Jethro Willems, Luuk de Jong, Jeffrey Bruma en reservekeeper Remco Pasveer. En natuurlijk mocht PSV-trainer Philip Cocu niet ontbreken! Ook hij had samen met zijn assistent Ernest Faber even tijd voor Eric en zette graag zijn krabbel.

Kijkje achter de schermen

Als toetje mocht Eric ook nog even een kijkje gaan nemen in de catacomben van het stadion. Eerst mocht hij de perszaal in en plaatsnemen op het stoeltje waar Phillip Cocu net daarvoor zijn persconferentie had gegeven. Vervolgens werd de gang gemaakt naar de kleedkamer van de tegenstander. Dat rook niet zo heel erg fris hoor…. Bijzonder was natuurlijk ook dat we zo kort na de wedstrijd al de kleedkamer van PSV in mochten. Zelfs het warm- en koud buffet voor de spelers stond er nog en eigenlijk konden we zo aanschuiven. Eric, Daan en Tycho keken hun ogen uit in de kleedkamer en vonden in de douche nog de achtergebleven douchegel van een speler. Helaas voor Eric en Daan hadden de spelers geen shirts achtergelaten, want dat zou wel een heel mooi aandenken zijn geweest.

In het naastgelegen indoorzaaltje werd nog snel even een balletje getrapt om tenslotte nog even een gang naar het heilige gras te kunnen maken. Het maakte allemaal veel indruk op de jongens en natuurlijk kon een foto met het hele gezin niet ontbreken. Het was een hele bijzondere avond waar Eric, Daan en Tycho nog vaak met heel veel plezier aan terug zullen denken. Een dag met een gouden randje……….

Met dank aan:

  • PSV in the community voor het mogelijk maken van de wensdag
  • Yaël Kop (PSV) voor de voortreffelijke begeleiding
  • Stijn Schaars voor de speciale ontmoeting
  • Voetbalshop.nl voor de mooie PSV-cadeaus
  • Van den Hurk bedrijfswagens voor het vervoer