Wensdag van Giel bij Ajax in de magische ArenA!

Terug

8 april 2018

Op zondag 8 april beleeft de 8-jarige Giel Billekens uit Venlo één van de mooiste dagen uit zijn leven. Samen met zijn zusje Sil en zijn ouders gaat hij naar de wedstrijd Ajax – Heracles Almelo en daarmee gaat zijn allergrootste wens in vervulling; Giel gaat zijn Ajax live in actie zien én hij gaat zijn allergrootste idool Lasse Schöne ontmoeten, in de magische Amsterdam Arena.

Op matchday staan de begeleiders Ed en Stef van FC Robinstijn omstreeks 12.00 uur bij Giel voor de deur om het gehele gezin op te halen en mee te nemen naar Amsterdam. Omstreeks 14.00 uur arriveren ze bij het stadion en mogen ze parkeren op het parkeerdek waar alle spelers en staf van Ajax ook met hun prachtige bolides staan. Dat is al direct een indrukwekkende ervaring. Na binnenkomst in het stadion zien we de spelersbus van Heracles aankomen en vangen we zo ook nog een glimp op van de tegenstanders van vandaag. “Hè, wie rent daar met zijn kwispelende staart tussen de auto’s van de spelers door? Da’s Lucky”, roept Giel. Met een ferme sprint lopen de kinderen op Lucky af en vragen om een ‘poot’ en een leuke foto. Gelukkig lukte dat, want Lucky is natuurlijk een supersnelle lynx en stond al startklaar om zijn warming up op het veld te gaan doen…

Eigen Skybox

We betreden het stadion via de nieuwe en zeer indrukwekkende aankomsthal. Met de gigantische roltrap gaan we naar de 5 de etage, alwaar we plaats mogen nemen in een fantastische Skybox, door de Ajax Foundation aan ons ter beschikking gesteld, speciaal voor Giel en zijn familie. “Wauw!” “Te gek!” en “Wat ontzettend gaaf!” zijn de enthousiaste kreten die we horen als we de box binnenlopen. In de Skybox worden we hartelijk ontvangen en we krijgen direct een drankje aangeboden. Ook krijgen Giel en Sil heerlijke snoepjes en die worden gretig afgenomen. “We hebben de beste plaatsen en het mooiste uitzicht van iedereen!” Er worden volop foto’s gemaakt om deze fantastische momenten voor de eeuwigheid vast te leggen. Na een kort dankwoord van Ed, deelt Stef enkele cadeaus uit die door Ajax en FC Robinstijn ter beschikking zijn gesteld. Een mooie Ajax sjaal, Ajax fanartikelen en enkele FC Robinstijn-gadgets. Vervolgens nemen we plaats op ons ‘eigen’ ereterras en genieten volop, in afwachting van de start van de wedstrijd. Iedereen is in een opperbeste stemming en heeft er veel zin.

De wedstrijd

Op deze prachtige zonnige dag is het dak van de Arena open en genieten we van een heerlijk zonnetje en een enerverende wedstrijd. Ajax heeft duidelijk de overhand en krijgt de eerste helft diverse goede kansen via onder anderen Justin Kluivert, Mathijs De Ligt, Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Hakim Ziyech. Helaas komen ze niet tot scoren en eindigt de eerste helft in de welbekende brilstand: 0 – 0. Tijdens de rust worden we voorzien van heerlijke hapjes en een drankje en aan de rechterzijde zien we Marc Overmars, Edwin van der Sar en andere oud-spelers van Ajax met elkaar keuvelen. Beide heren bekleden nu belangrijke functies bij de club. We kunnen ze bijna aanraken, zo dicht zitten we bij de bestuurderstribune. Supergaaf! Ook in de tweede helft is Ajax duidelijk de betere ploeg en Heracles houdt voornamelijk tegen. Na kopballen van Huntelaar, schoten van afstand door Ziyech en Kluivert en enkele gevaarlijke corners maakt uiteindelijk Neres, na een pijlsnelle uitval, de schitterende 1-0. Het stadion ontploft en ook bij Giel gaan de armen hartstochtelijk de lucht in. Eindelijk, de verdiende voorsprong voor Ajax! De sfeer kan niet meer stuk. Na nog enkele kansen over en weer eindigt de wedstrijd in een mooie overwinning voor Giels helden en kunnen we met een gerust hart nagenieten van de drie punten en de sfeer in de Arena.

Meet and Greet

Maar na de wedstrijd staat er nog een verassing voor Giel te wachten. Plotseling krijgen we een telefoontje… Wie is dat? Een Ajax-speler? Jawel, het is Giels grote Held: Lasse Schöne. Hij is onderweg naar boven, we gaan hem eindelijk ontmoeten! Top! Tijdens de ontmoeting vuurt Giel allerlei vragen op Lasse af en de Deen neemt uitgebreid de tijd om ze te beantwoorden. Er worden mooie kiekjes gemaakt én natuurlijk de welbekende handtekeningen gezet. Plots haalt Lasse iets uit zijn tas. Te gek!! Een prachtig Ajax-shirt met de naam en leeftijd van Giel erop gedrukt. “Deze is speciaal voor jouw Giel”, zegt Lasse met een grote glimlach. Natuurlijk wordt het shirt direct aangetrokken en vol trots gaat Giel weer op de foto.

Na deze indrukkende ontmoeting en fantastische momenten in de Arena word de terugweg richting Venlo ingezet. “Wat een bijzondere belevenis en een gigantische verassing”, dit hadden we absoluut niet verwacht”, zo luidden de reacties van de familie Billekens. Na een ontspannen terugreis nemen we afscheid van elkaar en krijgen Ed en Stef nog hartelijke dankwoorden. Graag gedaan! Dat was wéér een fantastische en zeer geslaagde FC Robinstijn Wensdag!

Een extra woord van dank aan:

  • Lasse Schöne
  • Ajax Foundation
  • Sportskoen.nl
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven