De geluksdag van Gijs!

Terug

31 augustus 2022

De datum 31 augustus is voor de 9-jarige Gijs uit Asten heel bijzonder! In 2021 heeft hij een rondleiding gehad door het Philips Stadion en dat vond hij fantastisch. Maar dit jaar 31 augustus deden we er nog een magisch schepje bovenop, want tijdens de wedstrijd PSV vs FC Volendam ging Gijs zijn ultieme voetbalwens in vervulling! 

Er stond wel een beetje spanning op zijn leuke snoet, toen Pieter & Geert-Jan van FC Robinstijn ineens voor de deur stonden. Gijs was wel al een beetje voorbereid, maar wist natuurlijk nog niet precies wat hem te wachten stond. Het was tijd om naar Eindhoven te vertrekken en dus stapte het hele gezin de bus in en ook Gijs zijn loopfiets ging mee om de afstanden wat makkelijker te kunnen overbruggen. 

We parkeerden bij het stadion en brachten eerst nog even een bezoekje aan de Fanshop. Daar mocht Gijs een bal en een sjaal uitkiezen. Alle sjaals kregen wel even een kritische blik van Gijs, maar daarna volgde vol overtuiging zijn keuze voor de zwarte uit-sjaal. “Die vind ik mooi!” Daarna gingen we eerst richting Queen in het centrum van Eindhoven om een hapje te eten en in alle rust naar de wedstrijd toe te kunnen leven. Gijs bestelde een heerlijke pannenkoek en zo was zijn buikje goed gevuld voor de rest van deze bijzondere avond.  

Op de loopfiets was hij daarna snel terug bij het stadion, want daar stond Frenske van PSV al op hem te wachten. De eerste foto’s werden gemaakt en Frenske nam Gijs mee naar de tribune. Wauw! Dit is de eerste keer dat Gijs bij een wedstrijd in het Philips Stadion is en hij keek natuurlijk zijn ogen uit! Na een drankje te hebben gedaan, was het alweer tijd voor de volgende verrassing. 

Gijs mocht zich namelijk in een speciaal voetbaltenue hijsen om daarna met de wedstrijdbal aan de hand van de scheidsrechter mee het veld op te gaan. Dat zag ie natuurlijk helemaal zitten en toen hij zich aan de rand van het veld mocht gaan opstellen, maakte de sfeer in het stadion een enorme indruk. Daar kwamen de spelers aan en Gijs mocht als eerste het veld vol trots betreden. Kippenvel, wat ontzettend gaaf! Gijs genoot met volle teugen! 

Hij rende daarna snel terug naar de zijlijn want de wedstrijd ging beginnen. En in de armen van de stoere PSV mascotte Phoxy verliet Gijs het heilige gras van het Philips Stadion. En nog geen 3 seconden later juichte het hele stadion al. Er was al gescoord door Xavi Simons en PSV stond direct met 1-0 voor. Gijs ging zich snel omkleden, want hij wilde niet nog meer doelpunten missen natuurlijk. 

Weer terug op de tribune genoot hij met volle teugen van de wedstrijd. PSV maakte er een groot voetbalfeest van en scoorde er lustig op los. Bij rust was het al 3-1 en aan de hand van uitblinker Xavi Simons en Gijs zijn favoriete PSV-er Cody Gakpo werd het uiteindelijk 7-1. Bij ieder doelpunt ging Gijs uit zijn dak en stond hij te juichen en te springen. Na de wedstrijd zag hij van dichtbij hoe zijn held Gakpo de pers te woord stond en mocht hij van Frenske nog even het veld op om samen met Phoxy enkele mooie foto’s te maken.  

Daarna was het tijd voor weer een verrassing, want Gijs had kaarten voor het Spelershome gekregen en we hoopten natuurlijk dat er enkele spelers voorbij zouden komen. Daar aangekomen kreeg Gijs eerst het nieuwe PSV shirt cadeau met nummer 11 GAKPO erop. Ook kreeg hij een unieke FC Robinstijn aanvoerdersband met PSV vs FC Volendam erop. Daarna was het wachten op de spelers. De eerste die langskwam was Jordan Teze. Op de PSV bal werden de handtekeningen gezet en natuurlijk ging Gijs met de spelers op de foto. En zo kwamen ook Drommel, Waterman, Vertessen, Bakayoko en Veerman voorbij. Helaas was Gakpo te druk, aangezien het de laatste dag van de transferperiode was en iedereen natuurlijk wilde weten of zij zou blijven. En gelukkig kwam een paar uur later het verlossende bericht dat hij blijft en we ook dit seizoen in Eindhoven van zijn acties kunnen blijven genieten. 

En zo eindigde een lange, spannende maar oh zo leuke voetbalavond! Op zijn loopfiets verliet Gijs het stadion, maar wat was hij een mooie ervaring rijker. We zijn heel benieuwd of 31 augustus 2023 ook weer een geluksdag gaat worden voor Gijs, maar deze dag zal hij in elk geval nooit meer gaan vergeten! 

 

Reactie familie Verhees: 

“Wat een topdag hebben wij mogen beleven als gezin! Gijs heeft vanaf het eerste moment dat we opgehaald werden tot het moment dat hij in bed lag een megagrote glimlach op zijn gezicht gehad. Wij hebben met zijn allen ontzettend genoten van deze dag, maar nog wel het meest van de glimlach van Gijs. De verrassingen hielden niet op, hij raakt nog steeds niet uitgepraat over de ze hele ervaring. Dit is een ervaring die we nooit zullen vergeten en nog vaak met veel plezier aan terug gaan denken.”   

Een speciaal woord van dank aan: 

 

  • Spelers & Staf PSV 
  • PSV Foundation en PSV fan-desk 
  • Driessen Autogroep 
  • Queen Hotel, Café, Restaurant 
  • Accres HR Solutions