ONVERGETELIJK AJAX-DEBUUT VOOR HARM!

Terug

9 april 2022

Zaterdag 9 april 2022 zal, voor de 11-jarige Harm uit Heusden, voor altijd in zijn geheugen gegrift staan. Hij krijgt de wensdag van zijn leven, bij zijn favoriete club Ajax in Amsterdam. Hij valt deze dag, van de ene in de andere verrassing en als feestelijke afsluiter, staat hij oog in oog met zijn grote idool, Dusan Tadic.  

Op een doodnormale zaterdag middag, opent Harm de voordeur, wanneer hij de deurbel hoort gaan. FC Robinstijn staat voor de deur en zij komen speciaal voor hem. “Pak je spullen Harm, we vertrekken naar Amsterdam!” En vanaf dat moment heeft Harm een grote glimlach op zijn gezicht, die er de rest van de dag niet meer vanaf gaat. Samen met zijn tweelingbroer Lars, zijn grote broer Koen en zijn vader en moeder, stapt hij in de bus, nog geen idee wat hem te wachten staat. 

Bij aankomst in Amsterdam, ziet Harm de Arena al pronken. Het thuishonk van zijn favoriete club. Vol enthousiasme springt Harm uit de bus. Verwachtingsvol kijkt hij met grote ogen naar FC Robinstijn, gaan wij echt naar de wedstrijd Ajax- Sparta? Maar nog even geduld. Eerst de buikjes vullen, want na de lange rit, is de familie hongerig geworden. Samen wandelen zij richting de Arena en Harm kijkt zijn ogen uit. Ajax supporters beginnen zich  te verzamelen op de pleinen rondom het immense stadion en overal schalt vrolijke, Amsterdamse volksmuziek uit de volgestampte cafe’s. Ook de in de hamburgertent is het een drukte van jewelste met vrolijke en enthousiaste Ajax -supporters.  De familie sluit zich gezellig aan en zij bestellen de grootste Hamburger die je kan krijgen, met frietjes en een Fanta. Harm zit te smullen, maar ook te wiebelen op zijn kruk. Hij kan bijna niet wachten.  

En dan is het zo ver. Voor het eerst in zijn leven mag hij, live een wedstrijd, van zijn favoriete club Ajax, bijwonen. Maar voordat ze naar binnen gaan krijgen alle broers nog een mooie, nieuwe Ajax sjaal. En dat komt best goed uit, want het is best fris op de tribune.  

Harm en zijn familie hebben fantastische plekken gekregen op de business tribune. Ze kunnen het gras, dat er prachtig bij ligt, bijna aanraken. Wanneer de familie nog even poseert voor een foto langs het veld, komt Edwin van de Sar ineens voorbij gelopen. Van der Sar, neemt zijn tijd voor Harm, hij maakt een kort praatje en Harm mag met hem op de foto. Die is alvast binnen.  

Inmiddels druppelen de spelers van Ajax en Sparta het veld op voor de warming-up en Harm kijkt, wederom zijn ogen uit. Tussen alle sterspelers van Ajax, zoekt hij natuurlijk naar zijn grote held Tadic en wanneer hij hem heeft gevonden, laat hij hem met zijn blik niet meer los.  

Inmiddels is het bijna 20.00 uur en dan klinkt het fluitsignaal. De wedstrijd Ajax- Sparta is begonnen. De rommelige start van Ajax, deert Harm helemaal niet. Hij is zo blij en voldaan omdat hij er überhaupt bij mag zijn. De 0-1, daar schrikt Harm ook niet van. Hij weet toch wel dat zijn cluppie uit Amsterdam, het gauw goed zal maken. 

Na nog een heerlijke frisse Fanta in de rust en een fotomomentje met onze ambassadeur Danzell Gravenberch, klimt Harm weer in zijn koninklijke stoel op de tribune en binnen 4 minuten is hij getuige van een fraai doelpunt van Davy Klaassen. 1-1.  

Niet lang daarna, staat Harm weer te springen voor zijn stoel. Tadic mag namelijk een penalty nemen, na een onhandige handsbal van Sparta aanvoerder Adil Auassar. Harm’s dag kan niet meer stuk, wanneer Tadic de bal, gemakkelijk achter de doelman schiet.  Het is 2-1! Na nog een afgekeurd doelpunt van Haller klinkt het eindsignaal. De Amsterdammers hebben gewonnen en Harm en zijn familie zijn dolenthousiast. Deze dag had niet beter kunnen eindigen. Of toch wel?  

Er wacht Harm namelijk nog een laatste verrassing. Wij worden opgehaald door Patrick, vriend van FC Robinstijn. Hij heeft geregeld dat Harm een kijkje mag nemen in de eigen skybox van zijn grote held Dusan Tadic. Daar maken wij kennis met de familie en een aantal vrienden van Tadic. En vanaf de Skybox, heeft Harm nog een prachtig uitzicht over het veld. Helaas krijgen we plotseling door, dat Dusan ziek is en niet in staat is om naar de skybox te komen. Maar we kunnen snel nog wel even naar beneden voor een foto en handtekening. Dusan verontschuldigt zich dat hij niet naar boven kon komen, maar maakt speciaal voor Harm toch nog even tijd. Harm krijgt daarbij ook nog dé aanvoerdersband die Tadic droeg tijdens een Champions League wedstrijd van Ajax. Dusan zet er zijn handtekening op, waardoor het een unieke persoonlijke herinnering wordt voor Harm. “Bedankt! Bedankt!” stamelt Harm vol ongeloof. Tenslotte krijgt Harm ook nog een mooi Ajax shirt cadeau met nummer 10 TADIC erop.  

Langzaam gaan de lampen van de Arena uit, wanneer Harm en zijn familie huiswaarts keren.  Maar het plekje in ons hart, dat Harm heeft achter gelaten, dat schijnt nog volop.  Jij bent een topper Harm en wij hebben van jou genoten!  

Reactie Harm en familie;  

Lieve FC Robinstijn, wat hebben wij een ongelofelijk leuke dag en avond gehad! Om nooit meer te vergeten!  Wat een bijzondere belevenis om in de Johan Cruijff Arena te mogen zijn en dan ook nog de wedstrijd Ajax-Sparta bij te wonen. Ook de ontmoeting met Edwin vd Sar, Danzell Gravenberch en als topper natuurlijk Dusan Tadic!!! Dankjewel voor alles wat jullie voor ons geregeld hebben!!  

Groetjes Harm 

Judith-Richard, Koen en Lars 

 

Een speciaal woord van dank aan

  • Dusan Tadic 
  • Danzel Gravenberch 
  • Edwin van der Sar 
  • Patrick Smit, Con Questa concierge & lifestyle service 
  • Wenspartner Accres HR Solutions