Jesse ontmoet zijn idool Viktor Fischer!

Terug

12 september 2013

Jesse ontmoet zijn idool Viktor Fischer!

Op donderdag 12 september stond FC Robinstijn al vroeg aan de deur bij de nietsvermoedende 11-jarige Jesse uit Heerlen. Samen met zijn moeder en broertje Sem had Jesse namelijk een lange maar hele bijzondere dag voor de boeg. FC Robinstijn-ambassadeur en Ajax-speler Lasse Schöne nodigde Jesse namelijk uit om die ochtend als speciale gast van de Ajax-selectie naar Amsterdam te komen. Het gezin kon wel een steuntje in de rug gebruiken en deze uitnodiging kwam daarom op een heel erg goed moment.

Jesse kreeg van FC Robinstijn een mooie Ajax-bal en sjaal cadeau zodat hij in de kleuren van zijn favoriete club op weg naar de Arena kon gaan. Maar ook aan zijn broertje Sem was gedacht. Alleen Sem is geen fan van Ajax! Nee hij is een echte koempel, supporter van Roda JC. En dus kreeg Sem geen Ajax-cadeau, maar een thuis-shirt van Roda JC met nummer 10 De Beule, zijn favoriete Roda-speler. En natuurlijk mocht hij in zijn Roda-shirt mee naar de Arena. Dat zullen ze daar heus niet erg vinden, toch?

Om 10.45 uur werden we samen met nog een wensgezin van FC Robinstijn erg gastvrij ontvangen door de mensen van de Ajax Foundation. En we waren amper binnen of de eerste grote verrassing was al een feit. Niemand minder dan Ajax-icoon Edwin van der Sar werd getriggerd door dat vreemde gele shirt in de Arena. Maar hij kon de vastberadendheid van Sem wel waarderen en natuurlijk ging de Ajax directeur graag met beide broertjes op de foto. Eigenlijk kon de dag nu al niet meer
stuk!

Jesse en Sem keken hun ogen uit tijdens de rondleiding door het stadion. Ze herkenden vele spelers die op de foto’s aan de muur hingen. Natuurlijk kreeg Sem ook even de kleedkamer te zien waar zijn Roda plaatsneemt bij hun wedstrijden tegen Ajax. Maar Jesse zag natuurlijk veel liever de kleedkamer waarin al zijn Ajax-helden zich omkleden. Ook de spelerstunnel met alle fraaie wandschilderingen was indrukwekkend en via de persruimte liepen we onder de tribunes door richting het veld van de Arena. Wauw, vanaf het veld is het toch wel heel gaaf om het hele stadion te kunnen bekijken. En stel je eens voor dat het hele stadion vol zit! Geweldig!

De volgende halte was jeugdcomplex de Toekomst, want de training was inmiddels al begonnen. Jesse kreeg van de Ajax Foundation nog een tas vol met mooie Ajax kadootjes. Ook voor hem was er een origineel spelersshirt in, waarop de spelers
hun handtekening konden zetten. Jesse vond het wel heel erg spannend allemaal en moest er even van gaan zitten toen hij al zijn helden op het veld bezig zag. Hij was nog nooit bij Ajax geweest en hier had hij altijd al van gedroomd!

En ondanks dat het de eerste keer was in zijn leven dat hij de Ajax-spelers van dichtbij zag, hield hij zich heel stoer toen ze naar hem toe kwamen. Gesteund door zijn broertje in het geel-zwart en zijn moeder ging hij heel graag op de foto met alle Ajacieden en verzamelde hij alle handtekeningen. Frank de Boer, Bojan Krkic, Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn en natuurlijk Viktor Fischer. Ze kwamen allemaal even langs! Het was een mooi schouwspel en Jesse genoot met volle teugen. Siem de Jong maakte nog een grapje door bijna zijn handtekening op het Roda-shirt van Sem te plaatsen.

Nadat alle spelers de kleedkamer hadden opgezocht gingen we met z’n allen even de rust van de kantine opzoeken om daar heerlijk te lunchen. We hadden een mooie tafel met uitzicht op tal van Ajax-iconen die daar ook zaten te lunchen, Richard Witschge, Marc Overmars, Wim Jonk, Heini Otto, Orlando Trustfull, Sonny Silooy, John Bosman, Bryan Roy en ook Edwin van der Sar kwamen er lunchen.

Maar er volgde nog een laatste grote verrassing! FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne had namelijk Jesse’s grote Ajax held Viktor Fischer mee naar boven genomen. Viktor had een speciaal kadootje bij zich voor Jesse: het nieuwe thuisshirt van Ajax met nummer 7 FISCHER. Jesse was super blij met zijn nieuwe shirt en natuurlijk zette Viktor er nog zijn handtekening op. Er werd nog een laatste mooie foto gemaakt met beide spelers als herinnering aan een onvergetelijke dag.

Op de terugweg naar Heerlen was Jesse zo moe van alle belevenissen dat hij in slaap viel. Toen hij weer wakker werd, leek het eerst even of het allemaal een droom was. Maar al snel werd duidelijk, dat Jesse’s voetbaldroom werkelijkheid
was geworden!

Reactie Jesse:

Ik werd verrast toen Hans ineens aan de deur stond. Hij gaf de cadeau`s en liet de videoboodschap van Lasse Schöne zien. Toen vertrokken we naar de Amsterdam Arena en daar kregen we een rondleiding .We mochten ook de kleedkamers zien, dat was leuk en toen liepen we naar het veld. We mochten ook even op het veld kijken. Toen gingen we naar de training van Ajax kijken en kreeg ik een cadeautas van Ajax met een Ajax shirt er in en daar heb ik alle spelers een handtekening op laten zetten, en foto`s gemaakt. Toen gingen we naar de Ajax kantine even lunchen en toen kwam Viktor Fischer en gaf mij een Ajax shirt en zette zijn handtekening er op. Nog een keer op de foto en toen gingen we weer naar huis.

Ik vond het een super leuke dag/verrassing en een onvergetelijke ervaring. Ik wil nogmaals iedereen hartelijk bedanken
voor deze belevenis.

Groetjes van Jesse Kuijpers

Een speciaal woord van dank aan:

  • Staf en spelersgroep Ajax voor alle handtekeningen en foto’s
  • Edwin van der Sar voor het fantastische ontvangst
  • Viktor Fischer en Lasse Schöne voor hun enorme betrokkenheid en speciale bezoek
  • Kantinepersoneel Ajax voor de voortreffelijke lunch
  • Voetbalshop.nl voor alle mooie kadootje