Ajacieden bezorgen Jorrit een onvergetelijke dag!

Terug

3 december 2015

Op donderdag 3 december wordt de 12-jarige Jorrit Strik uit Meteren verrast met een videoboodschap van niemand minder dan Lasse Schöne, gebracht door Ed en Margo van FC Robinstijn. Lasse’s vraag luidt: “Of Jorrit zin heeft om die dag naar Amsterdam te komen voor een bezoekje aan de Arena en de Toekomst?”

Natúúrlijk heeft ie dat en dus  wordt er een en ander bij elkaar gezocht, jas aan en hup op naar Amsterdam! Eerst ontvangt hij van FC Robinstijn nog een Ajax-sjaal, -bal en het wedstrijdshirt met nummer 21 van Anwar El Ghazi, zijn favoriete Ajax-speler.

Bij de ArenA wordt de familie Strik welkom geheten door Robin van de Ajax Foundation en direct krijgt hij van Ajax nog meer leuke cadeaus. Jorrit straalt! Robin neemt ons mee het stadion in en ondanks de drukke bouwwerkzaamheden krijgen we een mooi inkijkje in de kleedkamers en de spelerstunnel. Vanan daaruit gaan we het veld op!

Wat een ontzettend mooi stadion is de Arena! En wie is daar op het veld bezig? Jorrit herkent hem direct. Dat is Nicolai Boilesen! We kijken even naar zijn prive-training en nemen natuurlijk mooie foto’s vanaf het veld.

De training van Ajax is dan al begonnen en dus gaan we snel door naar jeugdcomplex de Toekomst. Vanaf de zijlijn volgt Jorrit samen met zijn vader alle helden op de voet. Hij kent ze allemaal. Naast El Ghazi zou hij ook graag Arek Milik, Lasse Schöne en Frank de Boer een vraag willen stellen, zegt hij. Nu maar hopen dat dat gaat lukken!

Er zijn ook enkele Ajax-iconen van vroeger. Zo staan mister Ajax, Sjaak Swart, en ook Ronald de Boer bij de training te kijken. Natuurlijk wil Jorrit ook met hen wel op de foto! Gelukkig trainen er veel spelers wat langer door en komen de spelers in kleine groepjes op Jorrit af als ze naar binnen gaan. Zo krijgt hij de kans om in alle rust de handtekeningen van alle spelers te verzamelen op de wielen van zijn rolstoel en zijn nieuwe shirt! Ook gaat hij met iedereen op de foto.

Om het helemaal compleet te maken nemen de Ajacieden ook nog eens uitgebreid de tijd om zijn vragen te beantwoorden. Eerst ondervraagt hij Lasse Schöne, daarna Frank de Boer en tot slot zijn grote idool Anwar El Ghazi. Jorrit kan zijn geluk niet op, zeker niet als El Ghazi ook nog even zijn freestyle skills speciaal aan Jorrit laat zien!

Vervolgens komen ook Dennis Bergkamp en Milik nog voorbij en ook zij beantwoorden vrolijk alle vragen van Jorrit. Nadat hij ook Fischer en Younes op de foto heeft gezet is het tijd om nog even in de kantine van De Toekomst rond te kijken. Jorrit kijkt zijn ogen uit bij alle mooie bekers die daar tentoongesteld staan. Tot zijn grote en blijde verrassing komt ook Lasse Schöne nog even kletsen!

Na een gezellige groepsfoto is het tijd om weer huiswaarts te gaan. Een rit die voorbij vliegt voor Jorrit.

Het was een pittige dag voor Jorrit, maar wel eentje die hij niet snel meer zal vergeten! Zijn grote Ajax-wens is in vervulling gegaan!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Spelersgroep en staf Ajax
  • FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne
  • Voetbalshop.nl
  • Van den Hurk bedrijfswagens