Justin ontmoet zijn held Denzel Dumfries

Terug

24 november 2018

Zaterdag 24 november is een dag die de 13-jarige Justin Belle uit Eindhoven niet snel zal vergeten. Justin is een echte PSV-supporter en zijn favoriete spelers zijn Denzel Dumfries en Jorrit Hendrix. Het was Justin’s ultieme voetbalwens om een keer te mogen meelopen in de line-up en zijn helden Dumfries en Hendrix te kunnen ontmoeten. Maar zou dat allemaal wel gaan lukken deze avond….?

Videoboodschap

Het begin was in elk geval veelbelovend, want thuis werd Justin door FC Robinstijn verrast met een persoonlijke videoboodschap van zijn grote held Jorrit Hendrix. Jorrit nodigde hem uit om die avond de Fan of the Match te zijn bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Justin glunderde en zag het natuurlijk helemaal zitten. Om het feest compleet te maken kreeg hij ook een PSV sjaal cadeau zodat hij er helemaal klaar voor was….

Maar eerst mocht hij met zijn ouders een hapje gaan eten bij Hotel, Cafe, Restaurant Queen in het centrum van Eindhoven. Zijn oudere broer Julian, talentvol speler bij FC Eindhoven, zou later die avond aansluiten vanwege een uitwedstrijd tegen Vitesse. Het eten was heerlijk en we gingen ons opmaken voor een heerlijk avondje PSV.

Meelopen in line-up

Bij het stadion sloot broer Julian aan en werden we zeer gastvrij ontvangen door Harm en Kelly van de PSV Foundation. Na een korte uitleg mochten de ouders en broer Julian plaatsnemen op de tribune. Justin mocht met Harm en Kelly meelopen, want hij mocht meelopen in de line-up. Justin vond het geweldig en liet hem allemaal lekker gebeuren. Maar naarmate we dichter bij de aftrap kwamen, werd het toch wel steeds spannender. Hoe zou het zijn als hij dadelijk echt het veld op mocht lopen van het PSV stadion…?

Justin kreeg een plekje toebedeeld bij een van de grensrechters, maar ook dat vond hij super leuk natuurlijk. Hij mocht klaar gaan staan in de spelerstunnel en hij hoorde dat het arbitrale trio onder leiding van FC Robinstijn ambassadeur Pol van Boekel samen met de spelers van PSV en Heerenveen naderden. De schitterende lichtshow in het stadion bouwde de spanning verder op. Het aftellen is begonnen…. Dit was het grote moment! Daar gingen ze het veld op! Wauw wat is dit gaaf! Kippenvel! Justin genoot met volle teugen van dit bijzondere moment.

De wedstrijd

Daarna was het snel omkleden om maar zo min mogelijk van de wedstrijd te hoeven missen. Justin sloot snel aan bij de rest van de familie en zag PSV al snel de score openen, 1-0 door Lozano. In de rust mocht Justin weer even terug naar de catacomben en de rand van het veld. Hij mocht plaatsnemen op de reservebank van PSV en niemand minder dan Phoxy kwam hem gezelschap houden. De twee waren beste maatjes zoals op de foto’s terug te zien is. Maar de 2e helft begon dus zochten we snel weer onze fantastische plaatsen op. PSV aanvoerder Luuk de Jong liet met een fenomenale omhaal zijn klasse zien en via nogmaals Lozano won PSV de wedstrijd vrij eenvoudig tegen de 10 spelers van Heerenveen.

Meet & greet

Na de wedstrijd werd Justin meegenomen naar het spelershome van PSV. Daar kon hij even bijkomen onder het genot van een drankje. Maar al snel kwam de ene PSV-held na de andere bij hem op bezoek. Justin verzamelde zo heel veel handtekeningen en ging met zoveel mogelijk PSV-ers op de foto. Als eerste met zijn persoonlijke held Jorrit Hendrix, daarna met aanvoerder Luuk de Jong, Pablo Rosario, Nick Viergever, Gaston Pereiro en natuurlijk trainer Mark van Bommel. Maar het absolute hoogtepunt volgde aan het einde van de avond, want ook zijn andere favoriete speler Denzel Dumfries kwam nog even langs voor een meet & greet. En Denzel kwam niet met lege handen, want Justin kreeg een PSV shirt cadeau met nummer 22 DUMFRIES achterop. Maar Denzel gaf ook nog eens zijn eigen voetbalschoenen cadeau die hij die avond gedragen had. Mooier kon gewoon niet! Uiteraard werden de schoenen ook gesigneerd en ging Justin met zijn idool op de foto.

Het was het perfecte einde van een onvergetelijke avond! Justin zijn voetbalwens is meer dan uitgekomen. Dit had hij allemaal nooit durven dromen….

 
Reactie van de familie Belle:

Beste FC Robinstijn,

Dankbaar, heel dankbaar zijn wij jullie!
Jeetje wat een avond hebben jullie voor Justin georganiseerd.
Het was lang geleden dat we hem zo hebben zien stralen en genieten, na een ontzettende rottijd met zijn gezondheid. De verrassingen konden gewoon niet op, het was gewoon overweldigend allemaal.
Mede dankzij jullie geweldig lieve vrijwilligsters Angelique en Carline, die ook alles in de puntjes hadden verzorgd.

Justin raakt niet uitgesproken over wat hij allemaal heeft gezien en mee mogen maken.
Ik kan jullie niet genoeg bedanken!!!
Jullie missie is zeer geslaagd, met een kind zijn glimlach van oor tot oor.

Groetjes Katlijn Belle-Mulder

Een speciaal woord van dank aan

  • Denzel Dumfries en Jorrit Hendrix
  • Overige spelers & staf PSV
  • PSV Foundation
  • Driessen Autoverhuur
  • Hotel, Cafe, Restaurant Queen