TV-reporter Juul beleeft magische dag!

Terug

10 april 2015

Vrijdag 10 april is een speciale dag. De voetbalwens van de 12-jarige Juul gaat vandaag in vervulling. Maar deze wens is nog specialer, omdat het de 50e wens is, die dankzij stichting FC Robinstijn in vervulling gaat.

De dag begint vroeg in het zuiden. Om 08.45 uur stipt, stoppen Frederieke en Jos namens FC Robinstijn bij Juul voor de deur in het Brabantse Heesch. Juul staat te popelen… Wat gaat er vandaag allemaal gebeuren? Eerst is er een persoonlijke videoboodschap voor Juul van een van zijn favoriete Ajacieden. Niemand minder dan Lasse Schöne nodigt hem persoonlijk uit om naar Amsterdam af te reizen. Juul is vandaag de V.I.P. gast van de spelersgroep van Ajax. Na dit te hebben gehoord wil Juul nog maar een ding… op naar Amsterdam.

Aangekomen bij de Arena wordt Juul welkom geheten door de Ajax Foundation. We starten met een rondleiding door de Arena, waar Juul met open mond de kleedkamer van Ajax bekijkt en het stoeltje van zijn lievelingsspeler zoekt. Ja, gevonden! Achter in het hoekje is ’t plekje van Lasse. Juul krijgt bijna alles te zien in zijn favoriete stadion en mag zelfs even plaatsnemen op het stoeltje van trainer Frank de Boer.

Na de rondleiding wordt Juul plotseling verrast door een nog al stevig geronk…… Speciaal voor Juul staat er een echte Porsche 911 GTS Cabrio klaar, zodat hij in stijl en als een echte sterspeler naar het trainingscomplex De Toekomst kan gaan. Juul stapt in en met een hels kabaal wordt de weg naar de Toekomst ingezet. Op de Toekomst aangekomen wordt Juul opgewacht door Fox Sports presentatrice en FC Robinstijn ambassadrice Hélène Hendriks, die Juul vandaag bij Ajax gaat volgen. De camera draait dus we kunnen naar de training!

Als je bij Ajax bent dan wil je natuurlijk graag handtekeningen scoren! Moeder Leonie had daarvoor een super idee! Want hoe vet is het als al zijn helden hun handtekening zetten op de wielen van de hippe rolstoel van Juul! De spelers vonden het een heel origineel idee en ze zetten allemaal hun handtekening. Lasse Schöne, Davy Klaassen en alle anderen. En uiteraard mocht Juul ook met al zijn Ajax-idolen op de foto! Wat ontzettend mooi, zeg!

Na de training lunchen we samen met het team van Fox Sports en oefent Juul alvast even met Hélène, want na de lunch is hij de speciale guest-reporter van Fox Sports. Hoe cool is dat!

Tegen het einde van de lunch schuift ook Lasse Schöne aan, speciaal voor Juul. Want Juul mag zijn grote Ajax-held echt zelf gaan interviewen. Juul en Lasse nemen plaats op de tribune bij het hoofdveld op de Toekomst en Juul begint als een volleerde interviewer alle vragen op Lasse af te vuren. En alles wordt natuurlijk gefilmd door Fox Sports. En niet voor niets, want het interview en de gehele wensdag worden zondag uitgezonden op Fox Sports in het bekende programma ‘De tafel van Kees’, gepresenteerd door Kees Jansma. Wauw Juul, je wordt een echte celeb zo!

Aan het einde, als hij Lasse in het Deens heeft bedankt voor het interview, krijgt Juul nog een Ajax-shirt met nummer 10 en JUUL erop, uit handen van de Ajax-vedette.
Dit is ook het moment om afscheid te nemen van Ajax, de Ajax Foundation, Fox Sports en natuurlijk Lasse Schöne. Juul neemt weer plaats in de Porsche en met een lekkere eindspurt wordt de terugweg richting Heesch ingezet. Wat een ongelooflijk mooie dag was dit. Juul heeft de dag van zijn leven gehad en ook voor FC Robinstijn was het een zeer geslaagde jubileumwens!

Deze wens is op zondag 26 april vanaf 10.30 uur te zien bij Fox Sports in het programma “de tafel van Kees”.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Lasse Schöne voor de persoonlijke bijdrage aan deze bijzondere wens
  • Spelersgroep & staf Ajax
  • De Ajax Foundation
  • Helene Hendriks en het team van Fox Sports
  • nl
  • Autoverhuur Helmond
  • Porsche Centrum Amsterdam