A wonderfull day at the Arsenal Ladies!

Terug

12 mei 2018

Zaterdag 12 mei is het vroeg dag voor de 17-jarige Kim van der Sanden uit het Brabantse Bergeijk. Nietsvermoedend wordt ze door haar moeder meegnomen naar Eindhoven Airport. Ze is in de veronderstelling dat ze daar moeten verzamelen voor een survivalweekend in de Belgische Ardennen. Maar niets is minder waar…..

Want rond de klok van 7.00 uur staan daar ineens Pieter en Rik van FC Robinstijn voor haar neus in de ontvangsthal. “Euhm wat komen jullie hier doen. Komen jullie voor mij…?”, klonk het nogal verbaasd. Kim kende onze stichting al dus ze had gauw genoeg in de gaten dat ze vandaag niet zou gaan survivalen. Maar wat zouden we dan wel gaan doen?

Eigenlijk was dat niets eens moeilijk te bedenken, maar Kim durfde het bijna niet uit te spreken. Maar ja Kim: we gaan vandaag naar Londen om daar jouw grote idool Daniëlle van de Donk in actie te zien bij de Arsenal Ladies! Kim kreeg er een kleur van, maar ze begon meteen helemaal te stralen. Uiteraard kwam er ook even een traan, want dit had ze zo graag met haar overleden vader willen doen.

Nadat ze van de schrik bekomen was, gingen we snel richting de douane om vervolgens met het vliegtuig naar Londen te vliegen. Het was een lekkere korte vlucht en vanaf London Stansted namen we een taxi richting Borehamwood, waar de Arsenal Ladies hun thuiswedstrijden spelen. Toen we daar aankwamen was het een drukte van jewelste en zagen we heel veel supporters in zwart-witte kleuren. Het bleken supporters te zijn van FC Borehamwood, die onderweg waren naar Wembley omdat hun club daar vanmiddag in de Play-Offs moesten spelen tegen Tranmere Rovers. We besloten eerst nog even lekker te ontbijten voordat we richting het mini-stadionnetje gingen.

Om 12.15 uur stond de topper tegen Manchester City op het programma, dus we gingen ruim op tijd richting stadion Meadow Park. Daar lagen de tickets voor ons al klaar en konden we naar de wedstrijd toe gaan leven. En natuurlijk was het veld, geheel volgens Engelse begrippen, weer een biljartlaken. Het lag er fantastisch bij, dan is er toch niets mooier dan op zo’n matje te mogen voetballen. Beide teams kwamen het veld op voor de warming-up en we zagen maar liefst 4 Oranje-Leeuwinnen bij the Gunners: Sari van Veenendaal, Dominique Janssen, Vivianne Miedema en natuurlijk sterspeelster Daniëlle van de Donk. Het feest kon beginnen…

Maar Arsenal kwam niet echt goed uit de startblokken en had veel moeite met de sterke tegenstand van City. City kwam na 11 minuten zelfs verdiend op een 0-1 voorsprong. Maar gaandeweg kwamen the Gunners beter in hun spel en vooral Daniëlle trok het spel steeds meer naar haar toe samen met eveneens zeer sterk spelende Jordan Nobbs. En wie anders dan Daniëlle zorgde in de 2e helft voor de dikverdiende gelijkmaker! Maar daarmee was het nog niet klaar want Arsenal behaalde de volle winst door een doelpunt van Beth Mead. De ontlading was enorm! Kort voor het einde van de wedstrijd kreeg Daniëlle ook nog een publiekswissel als woman of the match! Kim kon haar geluk niet op en genoot met volle teugen.

Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning dan ook uitbundig gevierd met alle fans en Daniëlle had ons al zien staan. Samen met Dominique en Sari kwamen ze naar Kim toe en gaven haar een dikke knuffel. Van Sari kreeg ze zelfs haar keeperhandschoenen die ze deze wedstrijd had gedragen. Wat ongelooflijk lief en wat een mooie herinnering aan deze wedstrijd.

Maar hiermee was de wensdag nog niet ten einde, want we mochten na de wedstrijd mee naar het restaurant waar het hele Arsenal team nog een hapje zou gaan eten. Hoe gaaf is dat! We hadden daar een eigen tafeltje en konden tijdens het eten direct ook een persoonlijke meet & greet met Daniëlle doen. Kim mocht alles aan haar vragen en Daniëlle was heel gezellig en spontaan. Ook had ze nog enkele hele speciale kadootjes voor Kim meegenomen: een Oranje-shirt dat ze gedragen heeft bij de Leeuwinnen en een paar gedragen voetbalschoenen, beiden gesigneerd. Van FC Robinstijn kreeg ze uit handen van Daniëlle ook nog een Arsenal-shirt cadeau, die uiteraard ook nog even gesigneerd werd door Daniëlle en enkele andere speelsters.

En zo kwam deze bijzondere dag ten einde. We namen afscheid van Daniëlle en het hele team van Arsenal en gingen weer terug richting het vliegveld. Daar kwamen we allemaal weer een beetje tot rust en was het voor Kim nagenieten van alle indrukken van deze turbulente maar oh zo mooie dag.

A wonderfull day at the Arsenal Ladies!!!

 

Korte reactie Kim:

Mensen vragen zo mee en dan of het leuk was geweest toen, elke keer krijg ik een grote glimlach op m’n gezicht en krijg ik het weer helemaal warm als alle mooie momenten weer terugkomen. Zo mooi. Ik heb nog steeds geen passend woord gevonden om de hele happening te beschrijven. Ik voelde me echt gelukkig daar langs de zijlijn, kijkend naar mijn idool. Ik was al fan toen ze nog bij PSV/FC Eindhoven speelde en ze nog groter was dan ik (ja, echt!!!). Jarenlang kunnen volgen met ons pap naar de wedstrijden. Toen ze naar Arsenal ging werd dat een hele opgave, het was tot nu toe ook nog niet gelukt. En met het wegvallen van papa viel er ook een droom in deugen, want samen met papa had ik graag haar willen aanschouwen. Nu hebben de mannen van FC Robinstijn mijn droom kunnen realiseren, onbeschrijfelijk hoe geweldig het was. Mijn wens en droom zijn uitgekomen, dan wel zonder mijn maatje, maar ik had voldoende steun bij me. Dank!!!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Daniëlle van de Donk
  • Sari van Veenendaal en Dominique Janssen
  • Spelers en Staf Arsenal Ladies
  • Travel Service Best