Loes straalt aan de hand van Hakim Ziyech!

Terug

22 december 2019

Zondag 22 december was een spannende dag voor de 12-jarige Loes Verstraelen uit Venray. Die dag zou haar grote voetbalwens bij Ajax in vervulling gaan.

Het was vroeg opstaan voor de familie Verstraelen, want rond 8.00 uur stond Geert-Jan namens FC Robinstijn al op de stoep. En direct had Geert-Jan een superleuke verrassing voor Loes. Aangezien Loes naast Ajax-supporter ook helemaal fan is van de OranjeLeeuwinnen, werd ze verrast met een videoboodschap van OranjeLeeuwin en Arsenal-middenveldster Jill Roord, waarin ze Loes en haar familie heel veel plezier toe wenste bij Ajax.

Daarna werd snel koers gezet richting Amsterdam, waar ook Pieter namens FC Robinstijn aansloot. Loes werd vervolgens in het stadion ontvangen door de kidsclub van Ajax. Ook Ajax-mascotte Lucky was aanwezig, dus Loes ging graag met hem op de foto. Na een drankje en wat lekkers was het tijd om voor even afscheid te nemen van papa en mama, want Loes mocht zich gaan omkleden.

Het aftellen naar de wedstrijd was begonnen en de spanning steeg. Met wie zou Loes het veld van de Johan Cruijff Arena toch mogen betreden. Haar voetbalwens zou in vervulling gaan, maar als ze ook nog eens aan de hand van sterspeler Hakim Ziyech mee zou mogen lopen, dan zou het helemaal perfect zijn. De Ajax-mars klonk door het stadion en 1-voor-1 kwamen de spelers het veld op onder leiding van aanvoerder Dusan Tadic. Het was wachten op Loes…. En JA!!! Daar kwam ze tevoorschijn….. Met niemand minder dan haar grote voetbalheld Hakim Ziyech! Kippenvel voor Loes en natuurlijk ook voor haar ouders, broer en zus! Dit is wat ze had gehoopt…. Loes genoot met volle teugen van dit bijzondere moment en straalde daarna van oor tot oor.

De wedstrijd begon en Loes sloot zo spoedig mogelijk op de tribune aan bij haar ouders om maar niets te hoeven missen. Het was haar eerste keer in de Arena en de eerste keer dat ze haar favoriete club live in actie zag. Loes had het getroffen, want vanaf de eerste minuut was Ajax heer en meester op het veld en werd de ene na de andere kans gecreëerd. Het was fantastisch en Ajax liep voor rust al uit naar een overtuigende 4-0 voorsprong. Ook na rust begon Ajax voortvarend en liep het uit naar 6-0. Dat gaf trainer Erik ten Hag mooi de kans om weer een nieuwe groeibriljant uit de Ajax-opleiding zijn debuut te laten maken: Sontje Hansen. Het slotakkoord was nog voor ADO dat de eretreffer kon maken.

Loes zwaaide de Ajax-spelers nog uit tijdens hun ereronde en met een lekker gevoel verliet ze het stadion. Voordat we weer koers zouden zetten richting Noord-Limburg, gingen we eerst nog een hapje eten tegenover de Arena. Het was erg gezellig en eten smaakte prima. Moe maar voldaan gingen we daarna richting de bus, maar er wachtte nog een laatste verrassing…..

Want Loes liep niemand minder dan debutant Sontje Hansen tegen het lijf. Uiteraard konden we deze bonus niet laten lopen en Loes ging stralend met de nieuwe Ajax-held op de foto. Het was het perfecte einde van een perfecte dag! Een dag die Loes voor altijd zal blijven koesteren….

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Ajax-speler Sontje Hansen
  • Driessen Autoverhuur