Magische voetbalavond voor Luc bij PSV!

Terug

Zaterdag 14 september is dé grote dag voor Luc van Aaken uit Oirschot. Zijn grootste voetbalwens gaat namelijk in vervulling bij de wedstrijd tussen PSV en Vitesse. Omstreeks 17.30 uur arriveren Peppone en Ed namens FC Robinstijn bij de familie Van Aaken. Luc vindt het wel spannend, maar zit al in PSV tenue klaar om de reis naar het Philips Stadion te maken. Ook zijn vader, moeder en zus Eveline zijn echte PSV-supporters. Een PSV- familie in hart en nieren dus!

Na een korte introductie en uitleg over deze bijzondere dag overhandigt Peppone aan Luc en zijn zus een hele mooie PSV sjaal en iedereen krijgt een FC Robinstijn-polsbandje om. Daarop vertrekt het hele gezelschap vol goede moed richting Eindhoven. Voordat we bij het stadion worden verwacht, zijn we uitgenodigd bij hotel, café, restaurant Queen, in hartje Eindhoven. Om 19.00 uur worden we zeer gastvrij ontvangen om een heerlijk maaltijd te nuttigen. Na deze welkome verrassing vertrekt het gezelschap naar het Philips Stadion en worden we hartelijk ontvangen door Frenske en Kelly, namens de PSV Foundation. Het gezin mag plaatsnemen op fantastische plekken op de Eretribune en Luc wordt door de dames direct naar de kleedkamer begeleid om zich om te kleden. Maar waarvoor eigenlijk? Nou… Luc is de allerbelangrijkste fan van deze avond! Hij is dé Fan of the Match en mag samen met de spelers en scheidsrechter mee het veld op én de wedstrijdbal dragen.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden er alvast enkele mooie foto’s gemaakt van de catacomben, de sfeervolle tribunes en het veld. Ongeveer vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd mag Luc zich melden bij de scheidsrechter en spelers. Op het moment als de PSV-tune begint, loopt Luc vol trots én verwondering het veld op… Hij geniet met volle teugen…. Vervolgens snellen we terug naar de kleedkamer en kleed Luc zich om. Hij wil natuurlijk de wedstrijd graag zien. Na ongeveer dertien minuten verschijnt de naam van Luc, als Fan of the Match, op alle grote schermen in het stadion. Geweldig! De eerste helft verloopt voorspoedig voor PSV. Zij krijgen volop kansen en in de achttiende en 37e minuut scoort Donyell Malen twee keer. Super, wat een spectaculaire eerste helft.

Tijdens de rust staat voor Luc de volgende verrassing al weer te wachten. Frenske en Kelly halen het gezin op: zij mogen mee naar de spelersingang. Ze zien alle spelers de kleedkamers in lopen, waarna ze vervolgens naar de dug-out van PSV worden geleid. Wauw, mogen we hier echt naar toe? Gretig neemt Luc plaats op de stoelen van de trainer en de spelers. Ook zijn zusje Eveline laat deze kans niet schieten. Er worden volop foto’s gemaakt.

Ook in de tweede helft gaat PSV voortvarend van start en zij domineren de wedstrijd. Het spel is voornamelijk eenrichtingsverkeer en PSV krijgt volop kansen. En jawel hoor, daar is Donyell Malen weer. Hij scoort de 3-0 en via twee penalty’s ook nog de 4 en 5-0. Ongelooflijk, vijf goals in een wedstrijd, wat een held! Luc is in extase en juicht volop. Een fantastisch overwinning en de drie punten zijn binnen. De PSV’ers, en met name Malen, krijgen een staande ovatie. Het gezin geniet nog even na van de wedstrijd en daar zijn Frenske en Kelly om Luc mee te nemen naar de spelerslounge van PSV. Hier komen alleen vrienden en familie van de spelers en staf én natuurlijk Luc! Hier krijgt hij nog een geweldig cadeau uitgereikt van beide dames. Een officieel PSV shirt, deze wordt natuurlijk direct aangetrokken!

Na enkele minuten verschijnen daar de eerste spelers en stafleden: achtereenvolgens keeperstrainer Ruud Hesp, oud-speler Boudewijn Zenden en de spelers Rosario, Hendriks, Viergever, Ihattaren, Mitroglou, Dumfries en…. Luc’s favoriete speler en grote held: Steven Bergwijn. Gretig worden er foto’s gemaakt en handtekeningen gescoord. Na deze geweldige meet en greet is Luc helemaal onder de indruk.

Na nog enkele heerlijk drankjes bedanken we Frenske en Kelly voor hun gastvrijheid en goede zorgen en verlaten we vol goede zin het Stadion, waarnaar de weg richting Oirschot weer wordt ingezet. Luc, zijn zus Eveline en zijn ouders bedanken Ed en Peppone voor de fijne begeleiding en deze onvergetelijke dag. Een ding is zeker… Luc heeft maandag op school een uniek avontuur te vertellen!

Reactie familie van Aaken

Lieve mensen van FC Robinstijn,

Wat hebben we een geweldige avond gehad afgelopen zaterdag bij PSV-Vitesse.  We werden opgehaald door de enthousiaste FC Robinstijners Peppone en Ed. Eerst hebben we samen gegeten in de stad en toen: op naar het stadion. Luc vond het geweldig dat hij het veld mee op mocht en de bal mocht dragen. En daarna volgden nog meer verrassingen: in de rust kijken hoe de spelers het stadion binnen liepen en op de stoelen van de trainers zitten, na afloop nog een mooi kado gekregen en veel spelers ontmoet. Het was écht fantastisch! Voor Luc, zijn zus en voor ons als ouders. We zijn jullie ontzettend dankbaar hiervoor! Echt een avond om nooit meer te vergeten. 

Veel groetjes en succes met het vervullen van andere mooie wensen,
Familie van Aaken

Een speciaal woord van dank aan:

  • Spelers en staf PSV
  • PSV Foundation
  • Medewerkers Philips Stadion
  • Hotel, Café, Restaurant Queen
  • Driessen Autogroep