Fan of the Match Fortuna Sittard

Terug

20 augustus 2022

Op zaterdag 20 augustus heeft de toen nog 6 jarige Mason (op 21 augustus jarig) een geweldig verjaardagscadeau gekregen. Hij was de Fan of the Match bij de wedstrijd Fortuna Sittard-Cambuur.

In het stadion worden Mason met zijn ouders en opa’s en oma’s ontvangen door de vrijwilligers van FC Robinstijn en Hub van Fortuna Sittard, opgewacht. Als verrassing krijgen ze eerst een rondleiding door het stadion. Mason vond het allemaal wel heel spannend.

Na de rondleiding gaan we eerst iets drinken en krijgt Mason al snel een mooi verjaardagscadeau, het nieuwe thuisshirt van Fortuna Sittard! Die is wel heel cool!!

Snel omkleden om naar het veld te gaan. Mason kijkt zijn ogen uit en vind het erg spannend. Forsi de mascotte komt hem en hig five geven. Ook alle spelers van Fortuna geven hem een high five of een aai over de bol als ze teruglopen na de warming-up. Mason wordt er stil van. Wat een indrukken. En daar komt zijn grote idool aan, Mats Seuntjens. Met open mond kijkt hij hem na.

Al snel begint de wedstrijd en mag hij de wedstrijdbal pakken. Samen voorop met de scheidsrechter loopt hij trots het veld op.

In de rust nog snel naar beneden om de spelers in de tunnel naar de kleedkamer te zien lopen en worden er nog een paar penalty’s getrapt op het grote veld. Bij terugkomst komt zelfs de staf van Cambuur nog een babbeltje met Mason maken!

Na de wedstrijd snel naar binnen. Mason trekt zijn nieuwe Fortuna Shirt aan want daar moeten de handtekeningen op.

En daar komen de eerste al aan! Spannend!!

Onder andere Hendriks, Van Osch, Ferrati en Gladon komen naar boven om speciaal met Mason op de foto te gaan en een handtekening op zijn nieuwe shirt te zetten. En trots laat hij de handtekeningen aan de opa’s en oma’s zien!

En ja hoor!! Op het laatste moment komt zijn grote idool Mats Seuntjens!! Hij wordt er helemaal stil van. Na de handtekening en foto komt hij een beetje los en op het einde krijgt Mats een dikke knuffel van Mason!

 

Mason, de volgende ochtend: “Mama, Mats is mijn grote vriend!” 
Ouders en opa’s en oma’s: “We zijn er gewoon stil van. Wat een ervaring! Danke Danke Danke.” 
Begeleiders Robinstijn: Wat hebben wij genoten van deze familie. Wat zijn de ouders en  opa’s en oma’s trots op Mason.  Met tranen in de ogen kijken ze naar de ontmoeting tussen Mason en Mats Seuntjens. We hebben dan ook het hele verhaal van het ziekteproces van Mason gehoord en dan is het geweldig dat deze uitzonderlijke keer ook de opa’s en oma’s dit van dichtbij hebben mogen meemaken. Bedankt Fortuna Sittard om dit mogelijk te maken.

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Jordy Joosten Commercieel medewerker Fortuna Sittard.
  • Danny van der Weerden, Team Manager
  • Spelers en staf Fortuna Sittard