Mats geniet bij PSV - FC Groningen!

Terug

28 augustus 2016

Zondag 28 augustus is een stralende dag en het belangrijkste, een speciale dag voor Mats. Hij en zijn familie gaan de wedstrijd PSV – FC Groningen bekijken in het Philips Stadion. PSV heeft Mats hoogstpersoonlijk uitgenodigd om naar het stadion te komen. Mats is zelf een super grote fan van PSV en gaat ook regelmatig met zijn opa kijken bij een wedstrijd van PSV. Zelf voetbalt Mats ook, bij Sv-Deurne in de F2.

De favorieten van Mats

Als de vrijwilligers van FC Robinstijn aanbellen bij Mats doet hij al heel enthousiast open. Hij is al volledig gekleed in een mooi PSV-tenue. Hij heeft er zichtbaar zin in. Nadat hij een mooie PSV-pet heeft gekregen kan hij niet wachten om de bus in te gaan om te vertrekken richting Eindhoven. In de bus is het gelijk super gezellig en komen er heel wat voetbalhelden voorbij. De grootste voetbalheld van Mats is Davy Prӧpper en dat komt volgens Mats omdat hij gewoon heel goed kan voetballen. Het blijkt dat Mats veel meer helden heeft als alleen Davy Prӧpper namelijk Jeffrey Bruma en Jeroen Zoet deze staan ook heel hoog op zijn favorietenlijstje. Gedurende de reis naar Eindhoven vult Mats zijn lijst nog aan met de gebroeders de Jong.

Spectaculair duel

Eenmaal aangekomen in Eindhoven parkeren we dus bus en lopen we richting de hoofdingang van het stadion. We hebben geluk, want precies op dat moment komt de spelersbus van PSV aanrijden. Mats wil natuurlijk wel kijken en ziet gelijk veel van zijn grote helden. Als eenmaal alle spelers uit de bus zijn lopen we door naar de hoofdingang. We zijn er nog geen vijf minuten als Mats een kersverse speler van PSV ziet, namelijk Siem de Jong. Mats stapt er meteen op af en vraagt netjes om een handtekening en een mooie foto. Na eventjes wachten komt Yaël van PSV ons ophalen en lopen we binnendoor naar onze plekken in het stadion. Het was warm en dorstig weer, dus drinken we eerst gezellig een drankje en genieten Mats en zijn familie van de warming-up van PSV en FC Groningen. Uiteindelijk begint de eerste helft deze verloopt spectaculair met veel geel en rode kaarten. In de rust staat er iets speciaals voor Mats op de planning. Hij mag naar de dug-out van PSV waar Mats gelijk plaats neemt op de stoelen  van de reservespelers. Uiteraard wil hij ook wel even op de stoel van PSV-coach Philip Cocu zitten en volgens Mats zit de stoel heerlijk.

Jeffrey Bruma

De grote verassing was ook dat Jeffrey Bruma deze middag afscheid nam van het PSV publiek. Dat hij op het veld al even de tijd nam voor Mats was geweldig van Jeffrey Bruma. Ook daarna toen Mats in de catacomben stond te wachten bij de deur van de kleedkamer van PSV om de spelers aan te moedigen voor de tweede helft kwam Jeffrey Bruma nog even langs. Nadat hij een interview had gegeven aan PSV tv kwam hij nog even naar Mats toe voor een mooie foto. Geweldig moment, dit maakt het voor Mats geweldig en kon hij vol goede moed de tweede helft in. Eenmaal aangekomen op de zitplaatsen was de tweede helft net begonnen met kans op kans voor PSV, maar ja hij viel niet de goal. Mats vond dit jammer, maar er zouden nog meer verassingen volgen, dat maakte veel goed.

Ontmoeting met de spelers in het spelershome

Toen de wedstrijd afgelopen was gingen we naar het spelershome van PSV . Mats was super benieuwd wie er allemaal zouden komen. Nadat we aan de gereserveerde tafel voor Mats en zijn familie waren gaan zitten zag Mats de eerste speler al,  namelijk reservekeeper Luuk Koopmans. Mats ging er gelijk op af voor een handtekening een mooie foto. Super dat enthousiasme van Mats. Ineens herinnerde Mats dat hij allemaal vragen op een blaadje had geschreven. Gelukkig had de vader van Mats het briefje goed bewaard. Mats legde het briefje vast klaar op de tafel. De vader van

Mats vertelde dat hij diezelfde ochtend was opgestaan met dit briefje en deze vol trots had laten zien. Al snel volgde er meer spelers zoals Bart Ramselaar, Santiago Arias, Jordy de Wijs, Daniel Schwaab, Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix. Voor allemaal had hij zijn vragen klaar. Mats weet nu dat Arias zingt onder de douch wel in het Spaans, maar dat klonk best goed volgens Ramselaar. De vraag voor welke club Steven Bergwijn graag nog eens zou willen spelen was Real Madrid en volgens de vriendin van Jorrit Hendrix kan Jorrit beter niet onder de douche zingen. Op de vraag aan Jorrit met welke voetballers hij het liefst voetbalt  krijgt Mats het antwoord dat hij liefst met Davy Prӧpper en Andreas Guardado voetbalt.

Twee verrassingen van PSV

Yaël heeft na deze geweldige ontmoeting met de spelers nog een verrassing voor Mats. Mats krijgt het officiële thuisshirt van PSV met achterop de naam van  zijn grote held Davy Prӧpper. Gelijk vertelde hij dat zodra de training weer begon hij deze aan zou doen, Mats was super blij met zijn shirt. Net toen we van plan waren het spelershome te verlaten liepen we Luciano Narsingh en Jetro Willems tegen het lijf. Mats ging als een echte journalist te werk en stelde zijn vragen. Mats weet nu dat ze het liefst met elkaar in het veld staan en dat Narsingh heel graag bij FC Barcelona wil voetballen en Jetro Willems voetbalt het liefst bij PSV. Teruglopend door de gangen van het Philips Stadion komt Yaël met nog een verrassing Mats en zijn familie mogen nog een kijkje nemen in de kleedkamer van PSV en in dit geval FC Groningen. Mats was vooral onder de indruk van de rommel, de kleedkamers waren namelijk nog niet schoongemaakt. Mats merkt ook gelijk het verschil op tussen de twee kleedkamers die van PSV was toch wel een stukje luxer en mooier. Nadat Mats alles goed had bekeken hebben we afscheid genomen van Yaël en zijn we richting de bus gelopen.

De reis terug naar Deurne hebben we met zijn allen: Mats zijn ouders, zussen en de vrijwilligers van FC Robinstijn de dag nogmaals herbeleefd. De conclusie is dat het een geweldige dag is geweest met dank aan PSV en uiteraard Mats en zijn familie met veel onvergetelijke momenten, foto’s en filmpjes.

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV Foundation
  • Spelers & staf PSV
  • nl
  • Autoverhuur Helmond