Go to the Mexx!

Terug

5 november 2021

Vrijdag 5 november dacht de 6-jarige Mexx dat hij rond de klok van 18.00 uur gewoon naar een trainingswedstrijdje ging van zijn team bij VV Helden. Maar niets bleek minder waar, na een moeilijke periode vonden de ouders van Mexx dat hij wel een keer een speciale avond verdiende. Dat kan geregeld worden! 

Mexx was nog steeds compleet verrast toen hij bij het VVV-stadion aankwam en doorkreeg dat hij speciale gast was via FC Robinstijn bij VVV Venlo – Jong Ajax. Zijn eerste ervaring in een groot voetbalstadion gaat hij vandaag beleven.  

Gekleed in het FC Robinstijn tenue ging hij naar het veld en daar werd meteen duidelijk dat hij balverliefd is. Hij kreeg ook een trainingsjase aan van VVV en mocht in warming up meespelen met de reservespelers. De You Tube trucjes van zijn idool Cristiano Ronaldo werden getoond  en dat beviel de reserves wel. Een boks met oud AJAX en Atletico Madrid held Johnny Heitinga, op de foto met VVV-trainer Jos Luhukay en vervolgens met de scheids en de wedstrijdbal naar de middenstip. Het kon maar niet op. 

Zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal keek hij met volle aandacht (en ook met een grote zak chips). Mexx was zichtbaar bezig met het verwerken van de 1e indrukken. Dat was ook nodig want na de wedstrijd volgde nog meer magische momenten: de spelers van VVV die langskwamen voor een foto, handtekeningen op een VVV-shirt, een aanvoerdersband én keeperschandschoenen. Met vele mooie indrukken en cadeaus ging Mexx rond 22.45 terug naar Helden. 

De volgende ochtend stond Mexx om 7.00 uur alweer in zijn VVV-shirt en met de keepershandschoenen naast het bed. Mexx liet ons nog weten: “Ik vond het superleuk en ben heel blij met alles. Dit ga ik nooit vergeten”. Dik verdiend kleine vriend, missie geslaagd! 

Voor deze avond uiteraard weer dank aan spelers en organisatie van VVV-Venlo en speciaal de VVV Foundation die in de begeleiding een handje hebben geholpen. Samenwerken om een kind een magische voetbalervaring te laten beleven. Grote klasse!