Mik 'Guardado' van Geffen brengt PSV geluk!

Terug

18 februari 2017

Mik staat bekend als een zeer groot PSV-fan. Zijn favoriete speler is de Mexicaan Andrés Guardado, de fanatieke middenvelder van PSV. De oom van Mik is voor hem een grote steun en toeverlaat en hij zorgt ervoor, samen met FC Robinstijn, dat Mik de dag van zijn leven gaat meemaken!

Vandaag mag Mik naar de thuis wedstrijd van PSV tegen NEC. Bij aankomst staat de oom van Mik ons als op te wachten. Mik is boven aan het spelen en weet van niks. Het is voor hem een totale verrassing. Dat maakt alles nog eens extra leuk. Mik komt toch maar even beneden kijken, want hij vindt het toch maar vreemd, een busje voor de deur en twee vrijwilligers van FC Robinstijn in huis. Hij wordt er spontaan zenuwachtig van. Het is dus toch echt de hoogste tijd om Mik te vertellen wat de bedoeling is.

In de line-up!

Hij mag met het hele gezin mee naar de wedstrijd PSV – NEC. Supergezellig natuurlijk! De rest van alle verrassingen houden we nog even geheim. Wél vertellen we dat we na het parkeren van de bus gezellig iets gaan eten bij Queen in Eindhoven. Eenmaal in de bus komt Mik een beetje los, verteld hij voluit over zijn eigen prestaties bij UNA, de club waar hij voetbalt. Al snel blijkt dat Mik een groot voetbalhart heeft.

Na het parkeren van de bus lopen we door de stad naar de Queens, om daar heerlijk te genieten van een drankje en een hapje. Alles staat al klaar en het eten en de bediening is wederom perfect. Een mooi begin van een magische dag. Nadat iedereen lekker heeft gegeten, is het tijd om over de volgende verrassing te vertellen: Mik mag met Phoxy mee het veld op, in de line-up! De mededeling doet Mik glimmen van trots. We lopen richting het stadion. Misschien zijn we dan nog op tijd om de spelersbus te zien aankomen. Onze timing is perfect, want eenmaal aangekomen bij het Philips Stadion komt daar net de spelersbus aanrijden, met natuurlijk alle PSV-helden aan boord! De eerste glimp van de spelers heeft Mik dan al opgevangen. Genieten geblazen!

Via de hoofdingang lopen we het stadion in om daar te wachten op Myrthe van PSV. Zij vertelt Mik dat de avond wordt afgesloten met een bezoek aan het spelershome. Mik straalt, zijn avond is nu al geslaagd. Dan is het tijd om te gaan omkleden voor de line-up. Mik krijgt een mooi PSV-tenue aan en is er dan helemaal klaar voor. Na een korte uitleg gaan we richting spelerstunnel, om daar te wachten op de spelers. Mik mag als als eerste het veld op. Hij voelt dat iedereen in het stadion naar hem kijkt. Wat een geweldig moment!

Alle helden

Dan neemt Phoxy Mik weer mee naar binnen. Even snel omkleden en dan gauw naar de tribune! Het hele gezin geniet van de eerste helft. In de rust gaan we vlakbij de spelerstunnel staan en zien alle spelers nogmaals van heel dichtbij. Omdat er afscheid wordt genomen van de spelers Florian Jozefzoon en Luciano Narsingh zijn zijn de eersten die met Mik op de foto gaan en die hun handtekening plaatsen in zijn handtekeningen boekje. Vervolgens nemen we nog even plaats in de dug-out van PSV en gaan even op de stoel van PSV-trainer Cocu zitten, letterlijk! Als de spelers weer het veld op komen, reppen we ons naar de tribune, de tweede helft gaat beginnen. PSV wint uiteindelijk met 3-1, tot grote vreugde van Mik.

En dan is het zo ver; Mik gaat zijn grote helden ontmoeten. Via de gangen van het stadion lopen we naar het spelershome, om daar rustig te wachten op de spelers. De ene na de andere kwam binnen en allemaal liepen ze eerst op Mik af. Zijn handtekeningenboekje werd door alle helden getekend en vanzelfsprekend gingen ze allen met Mik op de foto. Als klap op de vuurpijl heeft Myrthe dan namens PSV nog een mooi cadeau: een echt PSV-shirt met achterop de naam van zijn grote held: Guardado.

Mik zijn dag is dan compleet, dit had hij nooit durven dromen. Terug in de bus wordt de hele dag nog eens doorgenomen en Mik toont zich uiterst dankbaar. “Het was prachtig”, stamelt hij van emotie.

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV Foundation
  • Spelersgroep en staf PSV
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven
  • Voetbalshop.nl
  • Queen Hotel Café Restaurant, Eindhoven