Moeder vertelt over wens

Terug

Moeder Monique over de bijzonder wens van Lotte (14): ‘Je vergeet het nooit meer’

Hoe bijzonder is het om door FC Robinstijn te worden verrast? Wat doet een bijzondere wensdag nu werkelijk met een kind? Monique Broeren, moeder van Lotte (14) en Tessa (13), is daar heel duidelijk over: “Het geeft ongelooflijk veel energie en je vergeet het nooit meer.” 

Lotte is er niet meer. Ze overleed begin april aan de gevolgen van een hersentumor. Monique is nu samen met Tessa bezig een fotoboek te maken over haar, en over de bijzondere reis die ze samen met Lotte in februari maakten naar Frankrijk. Met FC Robinstijn mochten ze toen als verassing naar een wedstrijd van de Nederlandse Leeuwinnen tegen ‘Les Blues’. Het werd een reis om ‘nooit te vergeten’.  

“Het was oprecht bijna magisch”, vertelt moeder Monique. “We zaten in hetzelfde hotel als de voetbalvrouwen en het leek wel alsof alles zo moest zijn. Alsof iedereen er speciaal was voor Lotte en Tessa. Dat was niet zo, maar omdat wij de enige Nederlandse fans waren, hadden de voetbalsters alle aandacht voor de kinderen. Dat was echt mooi.” 

Rond februari is Lotte al behoorlijk ziek. Ze is elke dag doodop, soms heeft ze een rolstoel nodig om zich te verplaatsen. “We wisten dat ze niet beter zou worden. Maar ze had nog twee duidelijke wensen: carnaval vieren en een wedstrijd zien van het Nederlands vrouwenelftal.” Ging normaal bij Lotte aan het einde van de dag het licht uit, die dag in Frankrijk heeft ze ongekend veel energie. “Ze heeft het de hele dag volgehouden, tot ’s nachts. Ze bleef maar kletsen met de voetballers.” 

Monique, Tessa en vader Richard denken nog steeds vaak aan die dag. Zeker nu ze het fotoboek aan het maken zijn. “We genieten er nog steeds van. De herinnering geeft echt een lach op ons gezicht. Het heeft ons heel veel goed gedaan om met elkaar zo’n mooie dag te hebben. En Lotte heeft er zoveel energie van gekregen dat ze ook nog carnaval heeft gevierd.”