FC Robinstijn strikt MVV Maastricht als maatschappelijk partner

Terug

FC Robinstijn heeft in MVV Maastricht een nieuwe maatschappelijk partner gevonden. Als ambassadeurs treden namens MVV Joeri Schroijen en Luc Mares op. 

MVV is eerst en vooral een voetbalclub, maar staat midden in de maatschappij en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo zijn de afgelopen jaren verschillende projecten gedaan en met succes. Zoals onder andere Playing for Succes, een naschools-project voor kinderen van de basisschool, lessen Lerend Scoren verzorgd door selectie spelers in de groepen 7 van de basisscholen, de Old Stars bewegen voor ouderen middels walking football, het project Same Sjevraoje waarbij members van Quiet een mooie voetbal avond krijgen en de kidsclub.

In dat kader is MVV een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting FC Robinstijn. Deze stichting laat voetbal gerelateerde kinderwensen in vervulling gaan voor kinderen van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden. Kinderen, die ernstig ziek zijn of geweest, kinderen met ’n geestelijke/lichamelijke beperking en voor kinderen, die op een of andere manier iets ingrijpends hebben meegemaakt.

FC Robinstijn probeert de eigen voetbaldroom of fantasie van een kind uit te laten komen. Door een bijzondere wensdag in het bijzijn van ouders, broertjes en zusjes en tot in de puntjes geregeld. Of als Fan of the Match bij een thuiswedstrijd van de club. “Zo proberen we kinderen de dag van hun leven te bezorgen”, aldus FC Robinstijn-oprichter Pieter van Bussel. “Want het mooiste geluk is toch het geluk van ’n kind!”

“We zijn daarom enorm trots op de samenwerking met MVV. Een geweldige traditieclub met heel veel trouwe fans. Het is fantastisch dat vanaf 2021 de magie van FC Robinstijn bij alle clubs in Limburg terug te zien zal zijn. Hopelijk kunnen we samen met MVV heel veel jonge MVV-hartjes voortaan sneller laten kloppen”, aldus Van Bussel.

Bestuurslid maatschappelijke zaken Guy Bannier: ” We zijn als MVV heel blij FC Robinstijn toe te voegen aan onze maatschappelijke partners en dat we een samenwerkingsverband aangaan. Zo kunnen bijzondere voetbal wensen van kinderen in vervulling gaan en kan MVV weer haar warme maatschappelijke en sociale gezicht tonen. Ook blij, dat de spelers dit initiatief ondersteunen en Joeri Schroijen en Luc Mares de clubambassadeurs worden van dit project “.

Namens MVV tekende directeur Erik Noor het contract met FC Robinstijn.