Topdag Nigel bij Ajax!

Terug

16 januari 2014

Topdag Nigel bij Ajax!

Op donderdag 16 januari 2014 is het dan eindelijk zover voor de 11-jarige Nigel Smeets uit Maastricht. Op deze dag gaat zijn allergrootste voetbalwens in vervulling. Nigel, zelf fanatiek keeper bij de plaatselijke E-jeugd van Willem I, gaat zijn grote idolen van Ajax ontmoeten.

Verrassing voor Nigel

De dag begint vroeg en Dennis, Ankie en Ed van FC Robinstijn staan om 08.00 uur op de stoep om Nigel de mooiste verrassing van zijn leven te bezorgen. Nigel is aangemeld door een van de hulpverleners uit het ziekenhuis, en weet van niets. Na binnenkomst zit het huis vol met opa, oma, ooms, tantes en neven en nichten, ze zijn er allemaal bij om te zien hoe Nigel verrast wordt door het FC Robinstijn-team. Na overhandiging van een leuke Ajax-cap en sjaal volgt een persoonlijke videoboodschap van onze ambassadeur Lasse Schöne, die Nigel toespreekt via de I-pad en hem uitnodigt om naar het trainingscomplex De Toekomst in Amsterdam te komen als speciale gast van de Ajax-selectie. Nigel is helemaal onder de indruk en laat daarop spontaan zijn volledig ingerichte Ajax-slaapkamer zien mét zijn nieuw verkregen Ajax-dekbed. Vervolgens vertrekken we samen met Nigel, moeder Anita en zijn oom en tante naar Amsterdam.

Rondleiding door ArenA

Op het moment als de ArenA in het vizier komt stijgt de spanning bij Nigel en zijn moeder. Na aankomst worden we hartelijk ontvangen door Ralph de Haan van de Ajax Foundation en hij overhandigt Nigel een mooie Ajax-tas met allerlei geweldige cadeaus. Ralph neemt ons mee het prachtige stadion in en via de kleurrijke tribunes staat Nigel opeens op het heilige Ajax gras. Hij loopt direct naar een van de belangrijkste plekken naast het veld, het coach vak van Frank de Boer, en overziet het mooie veld. Via de eretribune krijgen we een exclusief kijkje in de persruimte, spelershome, sponsorruimten en de rood-wit gekleurde kleedkamers.

Speciale gast bij besloten training!

Na deze indrukwekkende rondleiding vervolgen we onze weg naar trainingscomplex De Toekomst. Ondanks de besloten training wordt er speciaal voor Nigel een uitzondering gemaakt en mag hij, zijn moeder en oom direct plaatsnemen langs het trainingsveld. Vol bewondering bekijkt Nigel zijn helden. De ene na de andere mooie aanval wordt opgezet. Volgens Nigel zijn de spelers in topvorm voor de kraker van a.s. zondag tegen PSV. Na de training komen de trainers en spelers naar Nigel om met hem op de foto te gaan en een handtekening te zetten in zijn net verkregen Ajax boek. Om een nog betere keeper te worden krijgt hij nog enkele tips en tricks aangereikt van Jasper Cillissen, nummer 1 doelman van Ajax en het Nederlands Elftal.

Fifa-tips van Viktor Fischer

Na al deze fantastische indrukken volgt de volgende verrassing: Ralph nodigt Nigel uit om te komen lunchen in de AJAX kantine, want tussen de jeugdspelers, trainers en spelers van Jong Ajax smaakt zo’n heerlijke lunch natuurlijk nóg veel lekkerder… Zelfs Edwin van der Sar, Nigels grote keepersheld, komt nog even langs voor een praatje en een handtekening. De dag kan niet meer stuk! Of is er nog meer? Jawel hoor, wie komen daar opeens aangelopen? Lasse Schöne en Viktor Fischer! Uit handen van Viktor krijgt Nigel een schitterend thuisshirt met nummer 7 FISCHER erop gedrukt. Er wordt volop gedold en gelachen en tips uitgewisseld over hun favoriete spel Fifa. Na deze meet en greet wordt er afscheid genomen van Ralph en verlaat het FC Robinstijn gezelschap trainingscomplex De Toekomst voor de terugtocht naar Maastricht. Onderweg raakt Nigel niet uitgepraat en vol van alle geweldige belevenissen van deze onvergetelijke dag, word het clublied van AJAX nog maar eens gezongen……….

Deze speciale Ajax-dag zal Nigel niet snel meer vergeten!

FC Robinstijn bedankt:

  • De Ajax Foundation voor het mede mogelijk maken van deze speciale dag
  • Ralph de Haan voor de fantastische begeleiding
  • Lasse Schöne, Viktor Fischer en Edwin van der Sar voor hun persoonlijke bijdrage
  • Alle spelers en trainers van Ajax voor de foto’s en de handtekeningen
  • Voetbalshop.nl voor de mooie Ajax-cadeaus
  • Van den Hurk Bedrijfsauto’s voor het veilige vervoer