Profvoetbal

Zorgen voor de ultieme beleving!

Stichting FC Robinstijn werkt al ruim 12 jaar samen met vele profclubs en voetbalbonden in binnen- en buitenland. We trekken samen op om kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Met steeds meer clubs zijn we inmiddels een official partnership aangegaan, waarbij we de handen op meerdere vlakken ineen slaan en FC Robinstijn de clubs daarbij zoveel mogelijk werk uit handen neemt. FC Robinstijn organiseert en de clubs faciliteren.

Samen met deze clubs laten we niet alleen bijzondere voetbalwensen van kinderen in vervulling gaan, maar zetten we iedere thuiswedstrijd ook een bijzondere fan in het zonnetje als Fan of the Match of verrassen we kinderen thuis of in het ziekenhuis. Daarnaast doen de meeste partnerclubs met een eigen G-Team ook mee aan het jaarlijkse FC Robinstijn G-Stars Toernooi.

RKC Samen en FC Robinstijn samen in actie!

FC Robinstijn is officieel partner van:

Alle profvoetbalclubs
Eredivisie
Keukenkampioen Divisie
Eredivisie Vrouwen

profvoetbalclubs

FC Den Bosch

PSV

VVV-Venlo

Helmond Sport

FC Eindhoven

Roda JC

Fortuna Sittard

RKC Waalwijk

Willem II

NAC Breda

MVV Maastricht

FC Twente

De Graafschap

PSV

PSV is zich ervan bewust dat haar status als een van de grootste voetbalclubs in Nederland maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club bevindt zich in de positie een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Sinds januari 2017 toont PSV via PSV Foundation met talloze programma’s die maatschappelijke betrokkenheid. De ambitie van PSV Foundation is om op maatschappelijk vlak verschil te maken en dé katalysator te zijn voor organisaties in de regio Eindhoven die een maatschappelijk doel nastreven. Niet alleen kampioen op het veld, maar ook daarbuiten.

PSV Foundation

VVV-Venlo

De VVV Foundation brengt mensen bij elkaar, zet hen in hun kracht en helpt hen om in topvorm te raken! De enorme aantrekkingskracht van VVV-Venlo speelt daarbij een belangrijke rol. Sport leent zich op een unieke manier om aan persoonlijke doelstellingen te werken. Door sport in te zetten komen unieke ontmoetingen tot stand, tussen oud en jong of tussen mensen uit verschillende wijken, met diverse achtergronden en culturen.
 
De VVV Foundation vertaalt de kernwaarden van VVV-Venlo en van sport in het algemeen naar de deelnemers van onze projecten en activiteiten, die allemaal rusten op één van de pijlers: Meedoen, Talentontwikkeling of Gezonde Leefstijl.
 
In dat plaatje past de samenwerking met FC Robinstijn perfect! Samen zorgen we ervoor dat we voetbal gerelateerde kinderwensen in vervulling kunnen laten gaan. Ieder kind, die het om welke reden dan ook verdient om eens een dag in het zonnetje gezet te worden, geven wij een unieke voetbalbeleving!
 
Samen het verschil maken…

VVV-Venlo Foundation

Helmond Sport

FC Eindhoven

FC Eindhoven is een club die uit meer bestaat dan alleen een betaald voetbal organisatie, ook zaalvoetbal (Futsal), FCE Randstad Academy en FCE Amateurs zijn entiteiten van de Blauw-Witten. FCE vindt het belangrijk dat iedereen elkaar kan ontmoeten in het Jan Louwers Stadion, de Indoor Sporthal en Sportpark Velddoornweg. FC Eindhoven voelt zich dan ook verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke projecten in Eindhoven en de regio. De samenwerking met FC Robinstijn is hier een voorbeeld van. Wij zetten onze Blauw-Witte passie voor alle facetten van het voetbal in om te verbinden en kansen tot ontwikkeling te bieden op sportief, maatschappelijk en zakelijk vlak in regio Eindhoven.

Roda JC

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is méér dan een voetbalclub. Als club staan wij midden in de maatschappij en vinden wij het belangrijk om ook waarde te creëren buiten het veld. Onder de naam “Fortuna Verbindt” geeft Fortuna Sittard invulling aan de maatschappelijke rol die past en hoort bij een betaald voetbalclub op het hoogste niveau in Nederland. Onze maatschappelijke pijlers zijn:

• Gezonde & actieve leefstijl;
• Re-integratie & Participatie;
• Kwetsbare groepen.

Fortuna Verbindt
Verbinding, Respect, Ambitie & betrokkenheid

Fortuna Verbindt

RKC Waalwijk

Samen RKC wil via sport en bewegen een verandering in gang zetten. Sport is namelijk een universele taal, ongeacht je achtergrond, cultuur of beperking. Sport creëert verbondenheid, beïnvloed levensvaardigheden op een positieve wijze en geeft een gevoel van trots mee! Wij willen alle inwoners van regio de Langstraat de ruimte bieden om in beweging te komen en te blijven. Dit doen we samen met lokale overheden, maatschappelijke organisaties, sportclubs en het bedrijfsleven.  

Willem II

Willem II Betrokken

Dé maatschappelijke tak van Willem II

Willem II Betrokken gebruikt het imago en de kracht van voetballers en de club om een duurzame bijdrage te leveren aan talentontwikkeling, participatie en positieve gezondheid bij de inwoners van de regio Tilburg. Dit doen ze vanuit de missie om passie voor voetbal te verbinden met hart voor de samenleving; niemand zit op de reservebank! Het beïnvloeden van de samenleving op een positieve manier is hét voornaamste doel van Willem II Betrokken.

Willem II Betrokken zet samen met verschillende partners maatschappelijke projecten en initiatieven op die ervoor moeten zorgen dat dit doel bereikt wordt! Voorbeelden van projecten zijn Playing for Success en Football Memories, waarvan verschillende leeftijdscategorieën de doelgroep zijn. Bij alle projecten en initiatieven wordt gebruik gemaakt van de WOW-factor van Willem II. Meer weten over Willem II Betrokken? Check dan wii-betrokken.nl

NAC Breda

NAC Breda is meer dan voetbal. De club zit verankerd in de stad, waardoor het DNA van de Parel van het Zuiden verweven is met Breda. Vanuit die positie hopen wij als NAC Maatschappelijk dan ook op maatschappelijk vlak een steentje bij de dragen. Wij zijn ons namelijk bewust van de maatschappelijke rol die we uit kunnen oefenen in de gemeente Breda en nemen dit serieus. 

Zo worden zestigplussers in beweging gebracht middels NAC OldStars, wordt voetbal als middel ingezet bij de NAC Street Leagues tussen Bredase scholen om kinderen en jongeren bewust te maken van actuele maatschappelijke issues, komen leerlingen die op school vastlopen tot bloei in de NACademy bij het project Playing for Success en helpen we mensen (jongvolwassenen) met een afstand tot de arbeidsmarkt in een re-integratietraject terug naar werk. Sinds kort kunnen ook personen met Alzheimer en/of dementie terecht bij het project Football Memories en wordt bij het project NAC Telt samen met oud-NAC speler Robbie Haemhouts gewerkt aan de fitheid van supporters.

NAC Breda

MVV Maastricht

FC Twente

Hart van Twente is het nieuwe maatschappelijk initiatief van de FC Twente Kidsclub & Young Reds. 

Wij hebben 11.000 leden, maar één grote groep bereikten we nog niet; namelijk de kinderen en jongeren die in een zorgelijke- en /of moeilijke situatie zitten (kanker, spierziekten, hartafwijkingen, psychische problemen etc.). Ieder kind heeft het recht om kind te zijn en even niet meer denken aan de situatie waar zij zich in bevinden. Het belangrijkste vinden wij dat er herinneringen worden gemaakt en dat er weer een glimlach op het gezicht wordt getoverd’. Het doel van Hart van Twente is om deze kinderen en jongeren een onvergetelijke dag te geven. 

Iedere thuiswedstrijd worden er thema dagen georganiseerd in de speciale Hart van Twente Skybox; een middag of avond voor kinderkanker, spierziekten, hartafwijkingen, armoede, gehandicapten etc. In deze Skybox mag en kan alles: onbeperkt eten (buffet), drinken, er zijn Playstations om te gamen, een groot scherm om TV te kijken, een ballonnenclown, knutselmogelijkheden en natuurlijk de wedstrijd kijken. Genoeg leuke activiteiten voor de kinderen om plezier te maken. 

FC Twente is meer dan voetbal

De Graafschap

Sinds de oprichting in 1954 heeft De Graafschap een sterke binding met de regio. In de afgelopen jaren zijn de sociaal maatschappelijke projecten en activiteiten steeds meer zichtbaar. Eind juni 2020 heeft Betaald Voetbal De Graafschap B.V. de stichting ‘De Graafschap Verbindt’ opgericht. De oprichting van de stichting De Graafschap Verbindt biedt kansen voor duurzame verankering van maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio. Onze missie is dan ook ‘geen Achterhoeker aan de zijlijn’.

In onze visie zetten wij de aantrekkingskracht van De Graafschap in om het welzijn van inwoners te versterken en de Achterhoekse gemeenschap samen te brengen

Wij dromen van een regio waarin iedereen mee kan doen en gelijke kansen krijgt. Het is niets voor niets dat wij een G-team hebben, een elftal vol sterren die laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn en dat iedereen kan sporten op eigen niveau. Ook hebben wij verschillende projecten voor kinderen waarin het benadrukt wordt dat het belangrijk is om bij te dragen aan de samenleving, sportief bezig te zijn, kennis te vergroten door verschillende workshops, maar vooral plezier hebben en samen zijn een belangrijke factor is. Bij De Graafschap hebben wij geen apart vak voor speciale doelgroepen. Ons stadion De Vijverberg is er voor iedereen. Wij vinden het fantastisch om met FC Robinstijn samen te werken, om zo ook kinderen in een uitdagende situatie de kans te bieden om een unieke wedstrijd van De Graafschap mee te maken, maar bovenal gave ontmoetingen en belevenissen te realiseren met gelukkige kinderen in samenzijn van hun favoriete spelers!