Profvoetbal

Zorgen voor de ultieme beleving!

Stichting FC Robinstijn werkt al ruim 12 jaar samen met vele profclubs en voetbalbonden in binnen- en buitenland. We trekken samen op om kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Met steeds meer clubs zijn we inmiddels een official partnership aangegaan, waarbij we de handen op meerdere vlakken ineen slaan en FC Robinstijn de clubs daarbij zoveel mogelijk werk uit handen neemt. FC Robinstijn organiseert en de clubs faciliteren.

Samen met deze clubs laten we niet alleen bijzondere voetbalwensen van kinderen in vervulling gaan, maar zetten we iedere thuiswedstrijd ook een bijzondere fan in het zonnetje als Fan of the Match of verrassen we kinderen thuis of in het ziekenhuis. Daarnaast doen de meeste partnerclubs met een eigen G-Team ook mee aan het jaarlijkse FC Robinstijn G-Stars Toernooi.

RKC Samen en FC Robinstijn samen in actie!

FC Robinstijn is officieel partner van:

Alle profvoetbalclubs
Eredivisie
Keukenkampioen Divisie
Eredivisie Vrouwen

profvoetbalclubs

PSV

PSV Vrouwen

VVV-Venlo

Helmond Sport

FC Eindhoven

Roda JC

Fortuna Sittard

RKC Waalwijk

Willem II

NAC Breda

MVV Maastricht

FC Twente

PSV Vrouwen

Helmond Sport

FC Eindhoven

Roda JC

Fortuna Sittard

RKC Waalwijk

Samen RKC wil via sport en bewegen een verandering in gang zetten. Sport is namelijk een universele taal, ongeacht je achtergrond, cultuur of beperking. Sport creëert verbondenheid, beïnvloed levensvaardigheden op een positieve wijze en geeft een gevoel van trots mee! Wij willen alle inwoners van regio de Langstraat de ruimte bieden om in beweging te komen en te blijven. Dit doen we samen met lokale overheden, maatschappelijke organisaties, sportclubs en het bedrijfsleven.  

Willem II

Willem II Betrokken

Dé maatschappelijke tak van Willem II

Willem II Betrokken gebruikt het imago en de kracht van voetballers en de club om een duurzame bijdrage te leveren aan talentontwikkeling, participatie en positieve gezondheid bij de inwoners van de regio Tilburg. Dit doen ze vanuit de missie om passie voor voetbal te verbinden met hart voor de samenleving; niemand zit op de reservebank! Het beïnvloeden van de samenleving op een positieve manier is hét voornaamste doel van Willem II Betrokken.

Willem II Betrokken zet samen met verschillende partners maatschappelijke projecten en initiatieven op die ervoor moeten zorgen dat dit doel bereikt wordt! Voorbeelden van projecten zijn Playing for Success en Football Memories, waarvan verschillende leeftijdscategorieën de doelgroep zijn. Bij alle projecten en initiatieven wordt gebruik gemaakt van de WOW-factor van Willem II. Meer weten over Willem II Betrokken? Check dan wii-betrokken.nl

NAC Breda

NAC Breda is meer dan voetbal. De club zit verankerd in de stad, waardoor het DNA van de Parel van het Zuiden verweven is met Breda. Vanuit die positie hopen wij als NAC Maatschappelijk dan ook op maatschappelijk vlak een steentje bij de dragen. Wij zijn ons namelijk bewust van de maatschappelijke rol die we uit kunnen oefenen in de gemeente Breda en nemen dit serieus. 

Zo worden zestigplussers in beweging gebracht middels NAC OldStars, wordt voetbal als middel ingezet bij de NAC Street Leagues tussen Bredase scholen om kinderen en jongeren bewust te maken van actuele maatschappelijke issues, komen leerlingen die op school vastlopen tot bloei in de NACademy bij het project Playing for Success en helpen we mensen (jongvolwassenen) met een afstand tot de arbeidsmarkt in een re-integratietraject terug naar werk. Sinds kort kunnen ook personen met Alzheimer en/of dementie terecht bij het project Football Memories en wordt bij het project NAC Telt samen met oud-NAC speler Robbie Haemhouts gewerkt aan de fitheid van supporters.

NAC Breda

MVV Maastricht

FC Twente

Hart van Twente is het nieuwe maatschappelijk initiatief van de FC Twente Kidsclub & Young Reds. 

Wij hebben 11.000 leden, maar één grote groep bereikten we nog niet; namelijk de kinderen en jongeren die in een zorgelijke- en /of moeilijke situatie zitten (kanker, spierziekten, hartafwijkingen, psychische problemen etc.). Ieder kind heeft het recht om kind te zijn en even niet meer denken aan de situatie waar zij zich in bevinden. Het belangrijkste vinden wij dat er herinneringen worden gemaakt en dat er weer een glimlach op het gezicht wordt getoverd’. Het doel van Hart van Twente is om deze kinderen en jongeren een onvergetelijke dag te geven. 

Iedere thuiswedstrijd worden er thema dagen georganiseerd in de speciale Hart van Twente Skybox; een middag of avond voor kinderkanker, spierziekten, hartafwijkingen, armoede, gehandicapten etc. In deze Skybox mag en kan alles: onbeperkt eten (buffet), drinken, er zijn Playstations om te gamen, een groot scherm om TV te kijken, een ballonnenclown, knutselmogelijkheden en natuurlijk de wedstrijd kijken. Genoeg leuke activiteiten voor de kinderen om plezier te maken. 

FC Twente is meer dan voetbal