Rob krijgt keeperstips van Jeroen Zoet

Terug

18 maart 2015

Het is woensdag 18 maart. De meeste kinderen zitten op school, maar Rob van den Eertwegh uit Dinther niet. Hij heeft iets belangrijkers te doen. Hij gaat namelijk een dag meemaken om nooit te vergeten! Iets voor half elf bellen Bart en Bianca als begeleiders van FC Robinstijn aan bij de familie Van den Eertwegh. Het bakkersgezin met Gitte en John aan het roer heeft 6 kinderen. De drie oudsten hebben andere verplichtingen maar Luuk, Rob en Wiese hebben er zin in en na de cadeautjes te hebben uitgepakt (allemaal een PSV-sjaal en voor Rob ook een PSV-cap) stapt iedereen de bus in. Op naar de Herdgang!

Onder het prachtige lentezonnetje zijn de helden uit Eindhoven al intensief aan het trainen. Rob wordt van harte welkom geheten door de mensen van PSV, maar Rob heeft oog voor andere dingen. Hij kan zijn ogen niet van het veld houden en volgt de verrichtingen van de spelers met een haviksoog. Hij neemt zelfs niet de tijd om wat te gaan drinken en dus wordt de Fristi maar naar hem toegebracht…

Maar aan elke training komt een eind en aan deze gelukkig ook, want Rob kan niet meer wachten om zijn helden de hand te kunnen schudden. Met behulp van PSV en een geweldige steward krijgt Rob een strategisch plekje toegewezen zodat er niet één speler kan passeren zonder een handtekening op de wielen van Robs rolstoel te zetten. Ondanks die voorzorgsmaatregelen glipt er toch ongemerkt een speler langs. Maar Bart van PSV ziet het en haalt de speler terug. Iedereen gaf een hand, een aai over de bol en zette zijn handtekening, zelfs Guardado !

Daarna krijgt het gezelschap een heerlijke lunch opgediend in het jeugdhonk. Een blik op het veld leert dat daar iemand staat te wachten. Het is Phoxy! Robs zusje Wiese kan haar ogen maar niet van Phoxy af houden en even later lopen ze als een verliefd stelletje en hand in hand terug naar het hoofdveld.

We n,keren terug naar het restaurant en na even wachten is hij daar: Robs held Jeroen Zoet ! Maar waarom heeft hij zijn handschoenen bij zich? Moet hij misschien nog eens gaan trainen? Neeee, de handschoenen zijn voor Rob! Nog een handtekening erop en de verrassing is compleet. Met Phoxy aan zijn rechterkant en Jeroen aan zijn linkerkant wordt het voor Rob even te veel. Hij valt even stil. Heel even dan, want daarna brandt hij los. Jeroen krijgt een kwartier lang de ene na de andere vraag op zich afgevuurd van Rob.  Hij krijgt Jeroen zelfs zo ver dat hij de opstelling tegen Feyenoord plotseling verklapt. Hij heeft hem voor Rob zelfs op papier gezet. Rob is zo de eerste die weet hoe PSV die zondag tegen Feyenoord gaat spelen.

Na het interview helpt Jeroen Rob even in zijn keepersshirt en als extra training rijdt hij Rob naar het trainingsveld. Daar worden nog wat foto’s met Phoxy, Jeroen en de dames Nadia en Myrthe van PSV-1 gemaakt.

Na de onvergetelijke ervaringen op de Herdgang gaat het gezelschap door naar het Philips Stadion en het PSV-Museum. Ook hier worden de ogen uitgekeken en verricht Rob zelfs nog een paar heroïsche reddingen in het Phoxy Stadion. Dan is het klaar. Rob is kapot van deze prachtige, maar enerverende dag. Moeder Gitte zit dan nog boordevol energie, zo lijkt het. Alle respect voor John en Gitte! FC Robinstijn wenst Rob heel veel succes bij de komende operatie en hoopt dat deze dag hem weer extra energie geeft.

 

Voor degenen die graag willen weten hoe het verder met Rob gaat verwijzen wij graag naar het blog wat moeder Gitte al jaren met veel enthousiasme bijhoudt: http://geboortenummervijf.blogspot.com

Deze dag was nooit mogelijk geweest zonder de geweldige begeleiding van PSV en speciaal Jeroen Zoet. Als jij dit leest Jeroen, wat ben jij een gave vent! Je kunt je niet voorstellen wat jij deze dag voor Rob betekent hebt. Bedankt!