Een onvergetelijke keeperstraining voor Robbert bij NEC!

Terug

22 november 2017

Op woensdag 22 november is het dan eindelijk zover voor de 12-jarige Robbert Budde uit Afferden. Op deze dag gaat zijn allergrootste wens in vervulling. Robbert gaat vandaag  zijn voetbal-idolen bij NEC Nijmegen ontmoeten. De dag begint vroeg en de begeleiders Ed en Remco van FC Robinstijn vertrekken in alle vroegte naar camping Hengeland, die door Robbert’s ouders, Stefan en Elke Budde, wordt gerund. De camping is prachtig gelegen in het idyllische Afferden, in de grensstreek tussen Duitsland en de Maas, in Noord-Limburg.

Ed en Remco arriveren omstreeks 08.30 uur en bij aankomst is Robbert buiten heerlijk aan ’t voetballen. Hij heeft geen enkel idee wat die heren van FC Robinstijn komen doen. Bij binnenkomst blijkt het huis vol te zitten. Robbert’s ouders, zusje Rosa, zijn broertje Cas en een vriend van de familie zijn aanwezig. Ze zijn er allemaal bij om te zien hoe Robbert verrast word door het team van FC Robinstijn. Na overhandiging van de FC Robinstijn-bandjes en de leuke folder legt Ed uit wat er deze dag op de agenda staat voor Robbert en zijn familie. Hij is direct verrast en superblij om te horen dat hij naar NEC gaat! Robbert pakt snel zijn tas met keepersspullen, maar zijn keepershandschoenen kan hij  niet vinden. Ze zijn vermoedelijk opgegeten door de hond, denkt Robbert. Vervolgens vertrekken we met het hele gezelschap naar Nijmegen.

Besloten training…

Als stadion De Goffert in het vizier komt, stijgt de spanning bij Robbert. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Luc te Riele van de Stichting NEC Doelbewust en hij overhandigt Robbert een officieel NEC-thuisshirt. Deze wordt uiteraard direct aangetrokken door de apetrotse Robbert. Na een heerlijke kop koffie en een chocomel voor de kinderen worden we naar het trainingscomplex van NEC begeleid. Het is vandaag een besloten training en alleen voor Robbert wordt een uitzondering gemaakt! We krijgen direct een kijkje in de ’tactische keuken’ van het eerste elftal van NEC. Robbert, Rosa en Cas zijn onder de indruk, maar zien ook héél veel ballen en schromen niet om hun talenten op het aangrenzende veld te tonen.

Robbert onder vuur!

Na een stief uurtje is het dan zover. Robbert wordt gevraagd om zijn keeperskleding aan te trekken. Hij wordt door keeperstrainer Wilfred Brookhuis het veld op begeleid. Daar wachten de keepers van het eerste elftal Marco van Duin en Joris Delle. Nu gaat het dan echt gebeuren. Robbert krijgt een persoonlijke keeperstraining van zijn idolen! Hij wordt direct op goal gezet en flink onder vuur genomen met. Een bal in de hoek, een bal recht op hem af, door de lucht, een boogballetje, een stiffie, van alles! Goed geconcentreerd doet Robbert alles wat hem gevraagd word én met succes! Gedurende ruim 20 minuten krijgt hij de beste tips en adviezen. Hoe hij moet duiken, hoe de bal klemvast moet houden en over zijn voetenwerk en opstelling. De keepers leren Robbert ook hoe het beste kan uittrappen en welke positie hij het beste kan innemen bij een corner. Kortom, hij krijgt veel informatie en doet er direct zijn voordeel mee. Hij weet het geleerde direct in praktijk te brengen. Langs de kant van het veld wordt al gefluisterd dat Robert over 10 jaar mogelijk zelf in het eerste van NEC staat!

Mooie verhalen

Na deze fantastische en indrukwekkende keeperstraining is het tijd voor een heerlijke lunch. We worden hartelijk ontvangen in café-lunchroom Bikkels, in het stadion van NEC, alwaar een heerlijk broodje hamburger met friet en andere heerlijkheden worden genuttigd. Omstreeks 13.30 uur worden we opgehaald door Peer, een clubicoon die alles weet over NEC en het stadion. Peer neemt ons mee de catacomben van stadion De Goffert in, waar de kleedkamers en de persruimte zich bevinden. Verder krijgen we een rondgang langs de VIP-lounge, de restaurants, en de eretribune. Natuurlijk mogen we ook even het ‘heilige gras’ op en plaatsnemen in de dug-out. Ondertussen worden we getrakteerd op veel mooie verhalen over oud-spelers en trainers, maar ook de nieuwe spelers van het roemruchte NEC. “Jasper Cillessen, dé keeper van het Nederlands Elftal, is zijn carrière bij NEC begonnen”, vertelt Peer vol trots.

Na deze geweldige rondleiding en nog een heerlijk ijsje na wordt er afscheid genomen van Luc en Peer en verlaat het FC Robinstijn-gezelschap het stadion om de terugtocht naar Afferden te aanvaarden. Onderweg is Robbert helemaal op en hij verwerkt in stilte alle geweldige belevenissen van deze onvergetelijke dag.

Een speciaal woord van dank aan:

  • NEC-spelers en staf
  • NEC Doelbewust, Luc te Riele
  • NEC-stadiongids Peer
  • Driessen Autoverhuur