Een bijzondere lunch voor Robbin bij Ajax!

Terug

28 november 2016

Vandaag was voor de 10-jarige Robbin van Schouwen uit Zierikzee dan eindelijk de dag aangebroken dat hij als speciale gast naar Ajax mocht. Mooi op tijd kwam de taxi voorgereden om Robbin met zijn moeder en zusje naar Amsterdam te brengen. Voor Robbin was dit heel bijzonder en hij vond het daarom ook heel erg spannend. Na een voorspoedige rit kwam Robbin met zijn moeder en zus aan op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA. Na een korte kennismaking met Donny, onze begeleider vanuit de Ajax-Foundation, kon de dag starten. Robbin had er zin in, maar wist natuurlijk niet wat voor moois hem allemaal te wachten stond.

Rondleiding

Via de hoofdingang van de Amsterdam ArenA gingen we het stadion in. Al snel kwamen we in de nieuwe spelerstunnel terecht. Een geweldig mooie gang en Robbin voelde zich net een echte speler van Ajax. Overal hingen foto’s en mooie plaatjes van de grote Ajax helden zoals Johan Cruijff, de legendarische nummer 14 van Ajax, maar ook Dennis Bergkamp, Edgar Davids en de meest recentere spelers Klaassen en Robbin’s favoriet: Joël Veltman.

Via de spelerstunnel belanden we op het veld. Dat vond Robbin toch wel even heel bijzonder, zo dicht bij die dug-out waar normaal de reservespelers en de leden van de technische staf zitten. Vanaf deze plek leek het stadion nog groter dan van buiten gezien. De lach op Robbin’s werd groter en groter. Helemaal toen Donny het beschermdoek van de dug-out afhaalde en vroeg of Robbin misschien even op de stoel van Ajax-trainer Peter Bosz wilde zitten. Dát vond Robbin natuurlijk helemaal geweldig!

Daarna daalden we weer af naar de spelerstunnel waar Robbin nogmaals vol bewondering keek naar alle Ajax-helden van toen en nu. Via de mixed-zone, waar na de wedstrijd de televisie-interviews gegeven worden, liepen we naar de perszaal. Deze was groot en herkenbaar van de televisie maar nu stond Robbin daar in levende lijve. Hij was eigenlijk wel benieuwd waar Peter Bosz altijd zit tijdens persconferenties. Donny wist dat natuurlijk en Robbin nam stoer plaats op de stoel van de trainer. Hij straalde van oor tot oor.

We dachten allemaal ‘nu hebben we de mooiste dingen in de Amsterdam Arena wel gezien’, maar niets bleek minder waar. Er was nog een heel mooi en belangrijk iets. We gingen namelijk nog een kijkje nemen in de Gallery of Fame zeg maar dé Schatkamer van Ajax! Daar staan alle grote prijzen uitgestald, zoals de gewonnen Wereldbekers, de Europa cup 1, de UEFA cup, maar ook alle kampioensschalen. Er was één schaal die wel op viel ten opzichte van de rest. Deze schaal was namelijk helemaal beschadigd. Dat was gebeurd tijdens de rondrit door Amsterdam destijds. Aanvoerder Jan Vertonghen had de schaal laten vallen vanaf het dak van de bus. Niet zo handig, vond ook Robbin.

Ook hingen er bijzondere shirts en was er een speciale wand voor Johan Cruijff. Nadat Robbin hier zijn ogen had uitgekeken was het tijd geworden om richting de Toekomst, het trainingscomplex van Ajax te rijden.

Wat een lunch!

Eenmaal gearriveerd op de Toekomst, mocht Robbin samen met zijn moeder en zus naar de training gaan kijken en natuurlijk hoopte hij daar zijn grote held Joël Veltman te zien. Robbin had geluk, want hij was op het trainingsveld samen met nog een aantal andere spelers zoals: Kenny Tete, Mitchell Dijks, Riechedly Bazoer en Diederik Boer. Na de training ging Robbin op de foto met zijn grote held Joël Veltman. Ook wist hij nog wat handtekeningen te scoren van andere spelers! Hij was supertrots en kon het bijna niet geloven allemaal…

Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch in de kantine op de toekomst. Het werd uiteraard een echte gezonde voetballunch met lekkere broodjes, salades en lekkere verse jus. Toen Robbin lekker zat te genieten van zijn broodje, kwam zijn grote held Joël Veltman ineens de kantine binnenlopen samen met een andere grote Ajax held, FC Robinstijn-ambassadeur Lasse Schöne. Ze kwamen speciaal voor Robbin! Hij werd er helemaal stil van, maar uiteraard vond hij het helemaal geweldig. Natuurlijk hadden Veltman en Schöne nog een cadeautje meegenomen voor Robbin: een supermooi Ajax-shirt met het rugnummer van Joël Veltman en daaronder zijn eigen naam ‘Robbin’!

Het was voor Robbin, zijn moeder en zus een geweldige ervaring. Nadat Robbin al zijn vragen had gesteld aan zijn grote Ajax helden namen we afscheid van deze geweldige spelers. Robbin at nog lekker zijn broodje op om daarna met een geweldig gevoel in de taxi te stappen, terug naar huis.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Spelers en Staf AFC Ajax
  • Joël Veltman en Lasse Schöne
  • Voetbalshop.nl