Een dag om stil van te worden voor Robin bij PSV

Terug

22 februari 2015

Op zondag 21 februari belden Ed en Noortje van FC Robinstijn aan bij bij de familie Faassen. Robin (9 jaar) deed open voor Ed en Noortje van FC Robinstijn. Toen hij hoorde er voor de deur stonden was hij even sprakeloos. Maar wat kwamen ze doen? Robin had nog geen idee wat hem te wachten stond.

Een videoboodschap van Stijn Schaars maakte het al iets duidelijker. Schaars nodigde Robin uit om als speciale gast PSV – FC Dordrecht bij te wonen, samen met zijn zus Marlou, vader, moeder en neef Cas die hem had aangemeld bij FC Robinstijn.

Om in de juiste sfeer te komen, werden er eerst wat cadeautjes uitgepakt die FC Robinstijn had meegenomen; voor alle drie een mooie PSV-sjaal en een vlag voor Robin om het team aan te moedigen. Zijn neef Cas had ons geschreven dat we Robin heel blij zouden kunnen maken met een bal met handtekeningen. Nou hadden Ed en Noortje die bal meegebracht, maar de handtekeningen mocht Robin zelf gaan verzamelen! Veel leuker natuurlijk, want zo kon Robin alle spelers van dichtbij meemaken en zelfs even met ze babbelen!

Op naar Eindhoven dus! Eerst moest er natuurlijk even iets gegeten worden, want Robin wachtte een mooie, lange dag. Bij restaurant Queens genoot het gezelschap van een heerlijke lunch en kon Robin even bijkomen van de schrik. Hij vertelde honderduit over zijn favoriete spelers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum en… misschien was Phoxy ook wel in het Philips Stadion, zo hoopte hij. Ed en Noortje gniffelden, want er stond Robin nóg een mooie verrassing te wachten.

Wijnaldum

Eenmaal in het stadion kijkt Robin zijn ogen uit. Ze gaan naar de spelerstunnel. Robin voelt plots een hand op zijn schouder. Het is Phoxy! Aan de hand van Phoxy loopt Robin mee het veld op. Geweldig! Wel spannend, maar papa, mama, Marlou en Cas lopen mee tot de rand van het veld. Robin kijkt om en ziet dat Georginio Wijnaldum achter hem staat. Georginio lacht naar hem. Robin weet niet hoe hij het heeft! Dan is het zover. De ploegen gaan het veld op. Phoxy en Robin lopen voor de scheidsrechters en de teams uit. Ze worden toegejuicht door de bijna 35.000 toeschouwers op de tribune.

Robin ziet de toss van dichtbij en de spelers komen een voor een voorbij om de voetballers  van FC Dordrecht een handje te geven. Dan gaat het beginnen. Robin voegt zich bij zijn familie en samen met Ed en Noortje zoeken ze hun plaatsje op de tribune. Maar… PSV scoort zo snel dat ze niet eens op tijd op hun plaats zitten! Gelukkig is de eerste helft niet meer zo spannend, dus Robin kan ook een beetje uitrusten na al die geweldige, maar spannende belevenissen! In de rust drinkt het gezelschap een drankje en in de tweede helft ziet Robin zijn PSV uitlopen naar 3-0, dus dat zorgt voor een opperbeste stemming.

Het is nog niet klaar met de verrassingen. Yael van PSV heeft namelijk kaartjes voor het spelershome geregeld. En dat niet alleen, ze heeft ook cadeautjes voor Robin. Hij pakt ze snel uit, waarbij hij het grote cadeau voor het laatst bewaart. Een gave broodtrommel, een drinkbeker, het PSV Magazine… wauw! En dan het grote cadeau… Als hij het openmaakt kan hij zijn geluk niet op, een echt PSV-shirt met nummer 7 van Memphis achterop, maar dan wel zijn eigen naam: Robin.

Hij kan niet wachten om dit shirt aan zijn favoriet Memphis te laten zien, maar Yael verwacht niet dat hij nog naar het spelershome komt. Daarom neemt ze het hele gezelschap mee naar de catacomben en daar zien ze de ene na de andere speler uit de kleedkamer komen. Adam Maher, Oscar Hiljemark, Andres Guardado, Jorrit Hendrix, reservekeeper Danny Wintjens, Luuk de Jong, Luciano Narsingh, FC Robinstijn-ambassadeur Stijn Schaars… Robin krijgt een handje én een handtekening van allemaal. De bal begint al aardig vol te raken. Maar er is nog een plaatsje, voor Memphis! En daar is-ie dan, Memphis! Een high five, een handtekening op de bal en een foto met zijn favoriet. En dan zijn tweede favoriet, die komt als laatste uit de kleedkamer, maar heeft wel alle tijd voor Robin, Georginio Wijnaldum. De aanvoerder kletst uitgebreid met hem.

Robins wens is compleet vervuld. Het kan niet mooier. Het gezelschap drinkt nog een drankje in het spelershome en vervolgens maken ze zich klaar om naar huis te gaan. Op de valreep is er echter nóg een verrassing, deze keer een verrassing voor ons allemaal. Keeper Jeroen Zoet komt speciaal naar Robin toe en heeft een cadeautje voor hem. Een heel mooie gouden doos, met daarin een gesigneerde keepershandtekening. Wauw! De kers op de taart van een prachtige dag.

Er zijn vast kinderen in de klas die heel veel leuke dingen hebben gedaan in de carnavalsvakantie, maar wat Robin maandagochtend op school te vertellen heeft… daar kon hij eerder alleen maar van dromen!

De verrassingsdag voor Robin kwam tot stand met veel dank aan:

  • Van den Hurk autoverhuur Helmond
  • Hotel-restaurant Queen Eindhoven
  • Voetbalshop.nl
  • PSV in the community
  • Alle spelers die hebben meegewerkt en in het bijzonder onze ambassadeur Stijn Schaars