Deense magie voor Robin bij Ajax!

Terug

12 februari 2016

Vrijdag 12 februari begon de ochtend voor de 16-jarige Robin Meertens uit Hardenberg niet zoals hij had verwacht. Hij werd namelijk verrast door een videoboodschap van een van zijn helden: Ajacied Lasse Schöne. Robin werd door Lasse uitgenodigd om naar Amsterdam te komen voor een rondleiding door het stadion en een bezoek aan de besloten training van Ajax-1. En daar had Robin natuurlijk wel oren naar!

Zo omstreeks 10.45 uur kwam de familie Meertens bij de Amsterdam ArenA aan en werd daar welkom geheten door Erik en Pieter van FC Robinstijn en vervolgens door Edo van de Ajax Foundation. Robin was helemaal enthousiast en stond te trappelen van ongeduld. Dus werd er snel gestart met de rondleiding door het mooie stadion.

Het veld lag er mooi bij en de kunstverlichting zorgde voor genoeg zonnestralen. En ondanks dat de tribunes leeg waren, was het erg indrukwekkend om het stadion vanaf het veld te zien. Robin was in zijn nopjes en liet al snel merken dat hij een echte Ajax-kenner is. Hij ratelde moeiteloos spelers uit het heden en het verleden op, wist precies welke supporters waar in het stadion zaten en herinnerde zich zelfs nog hele specifieke details van een aantal wedstrijden.

Vanzelfsprekend wilde hij graag plaatsnemen op de stoel van trainer Frank de Boer. Alleen voor Robin mocht de beschermhoes even van de stoel, zodat hij zich voor even de trainer van Ajax kon wanen. Hij zag het wel zitten, met Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman zo aan zijn zijde. Daarna gingen we een kijkje nemen in de Koninklijke Loge van het stadion. Daar was het allemaal erg mooi en chique. Robin wilde alles weten en vroeg gretig waar dan bijvoorbeeld Edwin van der Sar en Marc Overmars zaten in het stadion. Onze laatste halte in het stadion was de perstribune helemaal bovenin het stadion, maar daarna moesten we snel door naar de training op de Toekomst.

Daar aangekomen waren de spelers al bezig met een partijspel dat uitgevoerd werd op het scherpst van de snede. De pers mocht er niet meer bij zijn, maar Robin wel en zo kreeg hij als eerste al zicht op de opstellingvoor de wedstrijd tegen FC Groningen. Naast het veld stonden ook Mister Ajax Sjaak Swart en Ajax-talent Vaclav Cerny te kijken. Natuurlijk wilde Robin graag met hen op de foto. En na het laatste fluitsignaal was het natuurlijk wachten op alle andere gladiatoren…..

Gelukkig kwamen eerst alleen de basisspelers in kleine groepjes naar de zijkant, zodat Robin met al zijn helden op de foto kon gaan en aan iedereen een handtekening kon vragen. “Hé, daar heb je Bazoer en daar komen El Ghazi, Fischer en Schöne aan”. Robin genoot op en top van alle aandacht en straalde op iedere foto. Ook vergat niemand zijn Ajax-shirt te signeren natuurlijk. Het was ongelofelijk maar Robin had zelfs toen de laatste jeugdspelers van het veld kwamen nog steeds een 100% score. De laatste foto en handtekening was uiteindelijk voor een van de beste Ajax-spelers ooit: Dennis Bergkamp. Wat een leuke man en Robin genoot zichtbaar van de aandacht en humor van dit Ajax-icoon.

Maar van al die spannende gebeurtenissen krijg je natuurlijk ook honger, dus we gingen lekker de warme kachel opzoeken in de kantine van De Toekomst. Daar wachtte ons een heerlijke lunch. We mochten gebruik maken van hetzelfde buffet als alle jeugdspelers- en trainers en zo zag je ook nog andere oudspelers voorbij komen: Johnny Bosman, Heini Otto en ook Marc Overmars zaten net als Robin heerlijk aan de andijviestampot en een gehaktbal met jus.

Zonder dat Robin het in de gaten had, stonden er opeens twee Deense toppers achter zijn rug. “Wij komen voor jou Robin”, zeiden Lasse Schöne en Viktor Fischer in koor. Robin schrok er een beetje van, maar wat vond hij het een leuke verrassing, zeg! Dit had hij niet meer verwacht! Lasse en Viktor hadden nog een cadeautje bij zich voor Robin en zijn broertje Justen. Van Viktor kreeg Robin zelfs ook nog het nieuwe Ajax-shirt met rugnummer 16 ROBIN erop. Robin werd er een beetje stil van.

Natuurlijk mocht hij de Deense Ajacieden nog enkele vragen stellen. Robin trok zijn stoute schoenen aan en durfde de twee spelers om een voorspelling voor zondag te vragen. “Groningen uit is altijd erg lastig, maar we gaan zondag wel winnen natuurlijk”, wisten de Denen zeker. Robin was blij dat te horen en ook voor hem bestond er geen enkele twijfel: dat worden zondag gewoon 3 punten! We sloten af met nog enkele leuke groepsfoto’s met de sympathieke spelers om vervolgens afscheid te nemen, ze te bedanken en ze heel veel succes toe te wensen.

We sloten de lunch af met een heerlijk stuk taart van de jarige Erik en daarna was het tijd om weer richting Hardenberg te gaan. Een hele rit, maar ideaal om heerlijk weg te dromen en alle gebeurtenissen van die dag nog eens de revue te laten passeren.

Het was een topdag! Een rondleiding door het stadion, met alle spelers op de foto, een shirt vol met handtekeningen, leuke cadeautjes en als hoogtepunt een meet & greet met twee Deense kanjers! Hoe compleet kan geluk zijn…

Een speciaal woord van dank aan:

  • Lasse Schöne en Viktor Fischer voor hun fantastische persoonlijke bijdrage
  • Overige spelers en staf voor alle handtekeningen en foto’s
  • Ajax Foundation (Edo & Ineke) voor het mede mogelijk maken van deze onvergetelijke dag!
  • Voetbalshop.nl voor de leuke cadeaus
  • Taxi Steen voor het voortreffelijke vervoer