Rowie ontmoet PSV-icoon Mark van Bommel

Terug

18 oktober 2014

Zaterdag 18 oktober begon voor Rowie Verstraten zoals altijd op haar werk bij de Jumbo in Veghel. Tegen de klok van 15.00 uur zat ze nietsvermoedend achter de kassa, toen er ineens een vreemd artikel op de loopband lag: een I-pad. Die verkopen ze natuurlijk niet in de supermarkt!

Videoboodschap

Maar het ging om een speciale videoboodschap voor Rowie, ingesproken door FC Robinstijn ambassadeur Stijn Schaars. Rowie werd door hem uitgenodigd voor een bijzondere avond vol verrassingen bij PSV, want Rowie is tenslotte voor 1000% PSV-supporter. Rowie mocht meteen mee naar huis, waar ze verder geïnformeerd werd door de begeleiders van FC Robinstijn. Ook kreeg ze een mooie PSV-sjaal, ketting en armband. Nadat ze zich had opgefrist werd de reis richting Eindhoven ingezet.

Speciale gids in PSV Museum 

Het avondje PSV begon bij het PSV Museum, dat voor deze gelegenheid speciaal en exclusief voor Rowie geopend werd. En Rowie kreeg in de persoon van oud-PSV’er en FC Robinstijn-ambassadeur André Ooijer een persoonlijke gids, die natuurlijk vanuit eigen ervaring heel veel kon vertellen over de geschiedenis van PSV. En dit stemde niet alleen Rowie tot tevredenheid, maar zeker ook vader Peter. Hij is namelijk altijd groot fan geweest van Ooijer.
Het hele gezin genoot van deze speciale rondleiding en luisterde aandachtig naar alle bijzondere verhalen van André. Over de familie van de Kemenade, over hoofdsponsor Philips en natuurlijk over zijn eigen mooie carrière in het rood-wit met andere PSV-iconen als Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel. Ook twee spelers van wie Rowie een groot fan is.

De rondleiding eindigde in de schatkamer van het PSV Stadion, waar naast alle kampioensschalen ook de Cup met de grote oren en de UEFA Cup te zien waren. Rowie keek haar ogen uit en wilde maar al te graag op de foto met al dat moois! En het leuke was dat we in deze bijzondere setting ook met z’n allen een hapje mochten blijven eten. De familie van de Kemenade had namelijk voor een heerlijk buffet gezorgd. Uiteraard ging Rowie eerst nog even met André op de foto voordat er afscheid werd genomen.
Toen de buikjes vol waren was het alweer tijd voor de volgende verrassing! Nietsvermoedend ging Rowie mee naar de catacomben van het stadion, waar ze een van haar allergrootste PSV-helden zou gaan ontmoeten. Maar eerst bracht Stijn Schaars nog even een bezoekje aan haar en ging graag met haar op de foto. En natuurlijk werd het verhaal van de videoboodschap bij de Jumbo ook aan Stijn verteld. Maar ja, die wist dit natuurlijk al……

Oog in oog met haar idool

Stijn ging gauw weer verder en voordat Rowie het eigenlijk in de gaten had, stond ze ineens oog in oog met haar grote idool: Mark van Bommel! Wauw, Mark van Bommel, die speciaal voor haar even tijd vrij had gemaakt. Het was een warme ontmoeting en Mark had speciaal voor Rowie nog enkele mooie foto’s uit zijn Barcelona-periode meegenomen. Mark nam uitgebreid de tijd voor haar en natuurlijk werden er veel mooie foto’s gemaakt van dit bijzondere moment. Het hele gezin straalde en het bezoek van Mark had diepe indruk gemaakt.

Met de hele familie het veld op

Maar de wedstrijd stond op het punt van beginnen en Mark ging daarop hoofdtrainer Phillip Cocu vergezellen. En wij gingen, na nog snel een foto met aanvoerder Wijnaldum, natuurlijk ook vlug naar onze plaatsen op de tribune, want we wilden natuurlijk niet de 1-0 van PSV tegen AZ missen. We waren gelukkig op tijd en PSV speelde een voortreffelijke 1e helft waarin de gladiatoren van PSV met een 3-0 stand de rust in gingen. In de rust mocht Rowie met haar broer Kevin en haar ouders even mee het veld op. Ook Phoxy had even tijd en na een handtekening en enkele foto’s kreeg het hele gezin een enorme groepsknuffel!

Cadeaus en heel veel foto’s in het spelershome

In de 2e helft controleerde PSV de wedstrijd en werd er wat gas teruggenomen met het oog op de doordeweekse Europa League ontmoeting met het Griekse Panathinaikos. De eindstand was daardoor 3-0 en met een goed gevoel zetten we voet in het spelershome van PSV. Het was er erg druk maar voor Rowie was een speciaal tafeltje gereserveerd. Ze kreeg van PSV nog een heel mooi thuisshirt, wat ze natuurlijk direct aantrok. Vervolgens was het wachten op haar huidige PSV-helden. Rai Vloet was de eerste die zich bij Rowie meldde en daarna volgden o.a. Jetro Willems, Menno Koch, Jeroen Zoet, Luuk de Jong en uitblinker Adam Maher. En bij het verlaten van het stadion ook nog Remco Pasveer en Isimat uit Frankrijk.
Wat had Rowie deze dag genoten! Haar grote PSV-wens was eindelijk in vervulling gegaan!

Reactie Rowie:

Ongelooflijk geweldig, het was de beste dag uit mijn leven ! Het is echt een dag die ik nooit, maar dan ook echt nooit ga vergeten. Een onvergetelijke dag ! Die alle zorgen liet verdwijnen.

 

Een speciaal woord van dank aan:

  • PSV in the community voor het mede mogelijk maken van deze wensdag
  • FC Robinstijn ambassadeurs André Ooijer en Stijn Schaars voor hun betrokkenheid en inzet bij de totstandkoming en hun aanwezigheid tijdens de wensdag
  • Mark van Bommel voor zijn persoonlijke bijdrage en de ontmoeting met Rowie
  • Voetbalshop.nl voor de mooie PSV-cadeau’s
  • Van den Hurk bedrijfswagens voor het comfortabele vervoer