Ajax-fan Roy ontmoet zijn idool Lasse Schöne

Terug

20 april 2018

Ajax-fan Roy ontmoet zijn idool Lasse Schöne

Het leek zo’n gewone ochtend op 20 april voor Roy Hermans uit het Limburgse Altweerterheide. Of toch niet helemaal, want vandaag zouden ze op school de Koningsspelen gaan doen. Maar wat Roy niet wist, was dat hij die dag helemaal niet naar school zou gaan.

Want opeens stond daar Pieter namens FC Robinstijn aan de deur. En Pieter had wel een heel speciale videoboodschap voor Roy. Want Roy is namelijk helemaal gek van Ajax en FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne is zijn favoriete speler. En het was natuurlijk Lasse, die een grote verrassing in petto had voor Roy. Hij nodigde Roy uit om die dag naar Amsterdam te komen, zodat hij vandaag de eregast was van Lasse op sportpark de Toekomst.

Voordat we aan de lange reis begonnen werden Roy en zusje Maud eerst nog verwend met enkele leuke kadootjes. Een Ajax-shirt en sjaal voor Roy en voor Maud een mooi Lego-pakket. De kinderen vonden het geweldig.

Toen Roy de voordeur uitliep stond de volgende verrassing al op hem te wachten. De hele school wist namelijk al dat hem vandaag een speciale dag te wachten stond en natuurlijk wilden ze hem gaan uitzwaaien. “Vraag je voor mij ook een handtekening, riep zijn beste vriend in PSV-tenue nog naar hem…..” De familie Hermans stapte in de fraaie Robinstijn-bolide en vertrok onder luid gejuich richting Johan Cruyff Arena.

Roy had er heel veel zin in, want dit soort mooie uitstapjes kon het gezin helaas niet zo vaak doen. In de verte zagen we de Arena, dus de spanning steeg. We werden heel hartelijk ontvangen en omdat de selectie al wat eerder was begonnen met trainen, gingen we snel verder met een korte rondleiding met o.a. een bezoekje aan de kleedkamer van al zijn voetbalhelden.

Daarna gingen we snel door naar de Toekomst, zodat we enkele Ajax-helden in actie konden zien op het trainingsveld. Aangezien Ajax de avond ervoor tegen VVV-Venlo had gespeeld, was niet iedereen nog buiten aan het werk, maar we zagen toch enkele favoriete spelers in actie. Kasper Dolberg, Siem de Jong, Nicholas Tagliafico en keepers Benjamin van Leer en Kostas Lamprou werkten zich flink in het zweet met iconen van vroeger Richard Witschge en Aron Winter. Uiteraard wilde Roy na de training wel een foto en handtekening van hen.

Onderweg naar de lunch op de Toekomst liepen we ook Justin Kluivert en Rasmus Kristenssen tegen het lijf, dus scoorde Roy ook met hen nog een leuke foto. Toen we vervolgens de trap van de kantine opliepen, zat Roy’s grote held Lasse Schöne al op hem te wachten. Lasse was al helemaal klaar en wist dat Roy vandaag langs zou komen.

Samen met papa, mama en Maud mocht Roy allerlei vragen aan Lasse stellen. De hele familie genoot enorm van deze unieke meet & greet en natuurlijk werden er nog enkele mooie foto’s met Lasse gemaakt. Als klap op de vuurpijl had Lasse ook nog een kadootje voor Roy. Het was natuurlijk een Ajax-shirt voor hem en deze werd voorzien van een handtekening.

Na de meet & greet mocht Roy nog genieten van een heerlijke lunch en kon hij even bijkomen van alle indrukken. Hij wist ook nog een foto met Ajax-icoon Edwin van der Sar te scoren en dat was een heel mooi slotakkoord van een onvergetelijke dag bij Ajax.

Een dag die Roy niet snel meer zal vergeten……

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Spelers en Technische Staf Ajax
  • Ajax-medewerkers op de Toekomst
  • Lasse Schöne
  • Sportskoen.nl
  • Lego Nederland