Just a perfect day at White Hart Lane!

Terug

1 oktober 2016

Het eerste weekend van oktober stond voor FC Robinstijn weer in het teken van een fantastische wens in het buitenland. De 16-jarige Stijn Stormink uit Gorssel had namelijk een heel bijzondere voetbalwens: hij wilde dolgraag naar de Premier League-wedstrijd Tottenham Hotspur vs Manchester City om daar zijn twee voetbalhelden Christian Eriksen (Spurs) en Sergio Kun Aguero (City) aan het werk te zien. Stijn, in Nederland fanatiek Ajax-supporter, hoopte daar zijn jeugdheld Eriksen ook een keer in het echt te kunnen ontmoeten. En natuurlijk wilde hij deze bijzondere reis samen met zijn ernstig zieke vader Erik gaan maken. Daarnaast mocht opa Epie niet ontbreken, waardoor we met drie generaties van de familie Stormink het vliegtuig instapten naar Londen. Het begin van een bijzonder weekend!

ZATERDAG 1 OKTOBER: Met drie generaties op reis

Na een korte maar zeer prettige vlucht, landden we om 16.30 uur plaatselijke tijd op London-Stansted, waarna een taxi ons verder vervoerde richting ons hotel in de Londense wijk Tottenham. Het bleek een volledig nieuw hotel te zijn en alles zag er dan ook picobello uit. Na een eerste inspectie van de kamers troffen we elkaar weer in het gezellige restaurant van het hotel. We proosten samen op een onvergetelijk weekend, genoten van de heerlijke gerechten en keken alvast voorzichtig vooruit naar de dag van morgen.

ZONDAG 2 OKTOBER: A perfect day at White Hart Lane

Na een voortreffelijk Engels ontbijtje, met scrambled eggs, sausages en bacon wilden we ruim op tijd richting het stadion gaan. We wilden natuurlijk niets missen van de sfeer en ook nog even een bezoekje brengen aan de Spurs Megastore voor enkele mooie souvenirs.

Bij het stadion was het al een drukte van jewelste en de sfeer was erg gemoedelijk. We meldden ons volgens afspraak bij de sjieke hoofdreceptie in het stadion en alle kaarten lagen keurig netjes voor ons klaar. Stijn kreeg ook een kortingsvoucher van de Megastore, dus gingen we eerst nog die kant op. Even dachten we dat alles voor de helft weg moest, zo druk was het er, maar dat was toch echt niet geval. Ook wij gingen mee in het shopgedrag van alle Spurs-fans en kochten shirtjes en andere souvenirs. Eenmaal buiten moest natuurlijk de eerste foto met Spurs-sjaal worden gemaakt.

We gingen weer richting het stadion en wij mochten doorlopen waar andere supporters tegen werden gehouden. Enige navraag leverde ons de waardevolle informatie op dat de spelersbussen binnen afzienbare tijd bij de afschermde ingang zouden arriveren. Daar wilde Stijn natuurlijk wel even op wachten, zodat hij alvast een glimp zou kunnen opvangen van zijn twee idolen en alle andere gladiatoren van die middag. Ze kwamen allemaal voorbij gelopen: Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Lloris, onze Vincent Janssen en Michel Vorm. Even later stapten onder aanvoering van trainer Pep Guardiola o.a. ook Bravo, Kolarov, David Silva, Sterling en last but not least Kun Aguero uit de bus.

Dat maakte wel even indruk! Zoveel geweldige spelers vanmiddag op 1 veld. Stijn had er ontzettend veel zin in en we gingen daarom snel naar binnen. Daar werden we begeleid naar een speciale VIP-Box van Spurs Wishes, de maatschappelijke afdeling van de club, die iedere wedstrijd enkele gezinnen uit Engeland ontvangt. Maar wij hadden een heuse primeur, want dit was de eerste keer dat er een gezin uit het buitenland ontvangen werd! Heel bijzonder dus….

In de box werden we zeer gastvrij ontvangen en stonden continu 2 dames tot onze beschikking voor de nodige hapjes en drankjes. Het was echt top! Ook de plaatsen waren perfect, want we zaten lekker dicht bij het veld en ondanks dat we ‘achter glas’ zaten konden we door een ingebouwde speaker toch al het gezang van de supporters live horen. Zelfs daaraan was gedacht!

Al tijdens de warming-up kwamen enkele Spurs Legends onze box bezoeken en een praatje met ons maken. Het waren voor ons onbekende spelers, maar voor Spurs echte iconen aangezien ze in de jaren 80 de UEFA Cup Finale hadden gewonnen tegen RSC Anderlecht. Ze vertelden vol trots dat ze ook met ruime cijfers van Ajax hadden gewonnen. Natuurlijk mochten de foto’s en handtekeningen niet ontbreken.

Maar daarna gingen we toch echt over naar dé topper van de Premier League. Nummer 1 City op bezoek bij nummer 2 Spurs. Wat een clash en wat een spanning in het stadion. Ook Stijn was gespannen want hoewel we in een Spurs Box zaten, wisten wij dat hij toch een lichte voorkeur had voor City, want Ajax staat bij hem op 1, City op 2 en Spurs op 3. Dat beloofde nog wat, want vader Erik en opa Epie waren wel helemaal voor Spurs.

Alle spelers stonden klaar en bij het eerste fluitsignaal was er direct een orkaan aan geluid te horen. Hartstochtelijk werden de Spurs vooruit geschreeuwd door hun hondstrouwe supporters. En dat leek ook te helpen, want ze kwamen erg sterk uit de startblokken. De eerste kans was echter nog wel voor City, maar daarna maakte Tottenham echt de dienst uit op het veld met echte krachtpatsers als Wanyama en Sissoko op het middenveld en de verfijnde techniek van Christian Eriksen. De Deense Ajacied speelde een fantastische wedstrijd en bracht telkens de slimme  Zuid-Koreaanse spits Heung Min Son in stelling. Al snel kwamen ze op voorsprong door een eigen doelpunt van Kolarov en Son verdubbelde de score kort daarna. City had weinig in te brengen en Guardiola had dan ook wat te doen tijdens de rust.

Na rust kwam City wel steeds beter in de wedstrijd en drong ook steeds verder aan. Maar de defensie onder leiding van de Belgische toppers Vertonghen/Alderweireld gaf nauwelijks een krimp. Halverwege de 2e helft kreeg Spurs dé kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Argentijnse buitenspeler Lamela faalde vanaf 11-meter. Het slotoffensief was duidelijk voor City en ze werden ook enkele keren heel gevaarlijk voor het doel van de uitstekend keepende Hugo Lloris. De aansluitingstreffer werd niet gemaakt en Spurs won uiteindelijk meer dan terecht met 2-0. We hadden een wedstrijd op heel hoog niveau gezien en genoten van een fantastische ambiance. Dit maak je in Nederland nergens zo mee. Stijn was sportief en gaf toe dat Spurs vandaag de beste ploeg was en verdiend gewonnen had.

Maar hiermee was ons magische bezoek aan White Hart Lane nog niet ten einde. Want we werden kort na de wedstrijd opgehaald door Lucy, die nog een unieke verrassing voor Stijn had. We mochten mee naar de rand van het veld en konden de fantastische grasmat letterlijk ruiken. Erg vet! Maar het werd nog veel mooier toen Christian Eriksen onze kant op kwam gelopen. Speciaal voor Stijn! Het was een hele leuke en warme ontmoeting. Christian nam alle tijd voor Stijn, Erik en Epie en Stijn mocht alles aan hem vragen. Over hoe het was om met Suarez te spelen. Christian wist ook al te melden dat Ajax ook had gewonnen en dat onze ambassadeur en zijn landgenoot Lasse Schöne gescoord had. Hij vroeg nog aan Stijn of het een mooi doelpunt was, maar toen Stijn vertelde dat het om een penalty ging, grapte hij “Ja zo kan ik het ook….!” J Het was echt heel leuk en hij sprak zelfs nog een korte videoboodschap in voor Stijn, die hij door kon sturen naar twee van zijn vrienden, die ook Spurs-Fan zijn, maar (helaas voor hen he Christian J) in Nederland achter moesten blijven. Uiteraard zette Christian nog enkele krabbels op de shirts die we gekocht hadden en er werd deze meet & greet vereeuwigd met enkele mooie foto’s. We namen afscheid van Christian en bedankten hem voor dit bijzondere moment en al zijn hulp om deze onvergetelijke dag mogelijk te maken. Het was zo bijzonder en veel meer dan iedereen ooit had kunnen dromen…..

Daarna mochten we door de spelerstunnel en langs de kleedkamers en daar stond niemand minder dan Pep Guardiola. Eigenlijk durfde niemand het te vragen, maar we zorgden er uiteraard voor dat Stijn deze unieke foto niet mis zou lopen. En Mister Guardiola vond het uiteraard geen enkel probleem. Daarna zagen we nog enkele spelers, waardoor Stijn ook nog met Moussa Dembele, Victor Wanyama en uitblinker Heung Min Son op de foto staat. Allemaal mooie herinneringen aan een onvergetelijke dag! Volgens Stijn de mooiste dag van zijn leven, waar hij en de familie Stormink nog heel lang met heel veel plezier aan terug zullen denken……….

Onderweg in de taxi waren we allemaal een beetje euforisch en zelfs emotioneel over wat er allemaal gebeurd was. We besloten bij het hotel samen even een drankje te doen om weer wat tot rust te komen en gingen vervolgens even rusten op de hotelkamer. Een uurtje later was iedereen weer opgefrist en klaar voor weer een heerlijk avondmaal al waren de chicken wings van Stijn deze keer toch echt wat te pittig…. We proostten op de geslaagde wensdag en de unieke ervaring die iedereen rijker was.

MAANDAG 3 OKTOBER: Einde van een gedenkwaardige trip

Na weer een heerlijk traditioneel ontbijt waren we klaar voor de terugreis. Om 11.30 uur zouden we terugvliegen dus we namen op tijd de taxi naar London-Stansted. Het wast tijd om het vliegtuig in te gaan en ook dit maal liep alles volgens plan. We landden weer veilig op Schiphol en het was tijd om afscheid van elkaar te nemen. Een mooi maar ook emotioneel afscheid. Het is voor alle betrokkenen een zeer gedenkwaardige trip geweest. Ik mag wel zeggen een trip met een gouden randje……

Een speciaal woord van dank aan:

  • Christian Eriksen
  • Lasse Schöne
  • Spurs Wishes Foundation
  • Tottenham Hotspur Football Club
  • Travel Service Best