Primeur voor SV Laar als eerste Vriendenclub van FC Robinstijn!

Terug

Voetbalvereniging SV Laar slaat de handen ineen met stichting FC Robinstijn. De voetbalclub uit Weert is de eerste club in Nederland, die zich als Vriendenclub verbonden heeft aan de voetbal-gerelateerde stichting.

FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan, voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk hierbij aan kinderen met een ernstige ziekte, kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, kinderen die een dierbare hebben verloren of kinderen die het om een andere reden verdienen om eens een keer in het zonnetje gezet te worden.

De stichting is geen onbekende voor de club, aangezien jeugdspeelster Lieke Jacobs in 2019 al eens door FC Robinstijn in het zonnetje is gezet als “Fan of the Match” bij PSV. Lieke mocht samen met haar ouders als een echte V.I.P. naar de wedstrijd. Ze liep mee in de line-up en na de wedstrijd werd ze verwelkomd in het spelershome voor een meet&greet met haar helden. Met een shirt vol handtekeningen en een herinnering voor het leven kan ze terugkijken op een fantastische dag. Lees het volledige wensverhaal van Lieke via deze link.

“FC Robinstijn zoekt graag de verbinding met maatschappelijk betrokken voetbalclubs in Nederland, die samen met ons hét verschil willen maken”, aldus voorzitter Pieter van Bussel. “Daarom kunnen clubs zich voortaan als Vriendenclub aan onze stichting verbinden. Ze worden daarmee trotse ambassadeur van de stichting in de eigen regio. Bij iedere voetbalclub in Nederland lopen kinderen rond, die tot de doelgroep van FC Robinstijn behoren. Graag willen we die kinderen via de club bereiken. Maar ook op andere vlakken, zoals het werven van vrijwilligers, sponsoren en fondsen, kunnen we elkaar gaan versterken en voor nog meer maatschappelijke verbondenheid binnen de club gaan zorgen.”

“SV Laar is altijd op zoek naar mogelijkheden om de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging verder te vergroten”, aldus voorzitter Raoul Hoovers. “We hoefden als bestuur dan ook niet lang na te denken om deze samenwerking aan te gaan met FC Robinstijn. Het is een geweldig initiatief waar SV Laar zich graag aan verbindt en mee identificeert. Trots is dan ook zeker een treffende beschrijving die hoort bij deze samenwerking. Laar 1 is ook al een vriendenteam van FC Robinstijn geworden en daarom prijkt de FC Robinstijn badge op het shirt van het 1ste elftal en wordt deze ook op de speciale aanvoerdersband gedragen. De verwachting is dat zeker meer teams dit voorbeeld gaan volgen. Het is te hopen dat we dit snel op de velden kunnen laten zien en dan zullen we deze samenwerking ook op feestelijke wijze vieren”.

SV Laar en stichting FC Robinstijn kijken enorm uit naar de onderlinge samenwerking en hopen in 2021 veel kinderen een onvergetelijke dag te kunnen bezorgen.