Sven ontmoet Ajax-captain Matthijs de Ligt!

Terug

27 september 2018

Op 27 september staat er weer een mooie Ajax-wens op het programma. Sven Jansen uit Deurne is de gelukkige en wordt thuis verrast met een videoboodschap van FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schöne. Lasse vertelt dat Sven vandaag niet naar school hoeft, maar samen met zijn ouders en tweelingbroer Jorn naar Amsterdam mag afreizen. Want vandaag is hij als V.I.P. te gast bij zijn favoriete club Ajax.

In Ajax-tenue wordt er koers gezet richting Johan Cruyff Arena, waar Sylvia en Daphne ons namens de Ajax Foundation heel hartelijk ontvangen. Eerst staat er een rondleiding op het programma. Sven krijgt alles te zien: de Koninklijke Loge, de ietwat sobere kleedkamer van de bezoekers, de spelerstunnel, de club van 100 en natuurlijk wordt er ook een kijkje genomen aan de rand van het veld, waar ook de stoel van trainer Erik ten Hag wordt uitgeprobeerd. Hoogtepunt van de rondleiding is echter de kleedkamer van Ajax en Sven neemt lekker even plaats op de stoel van zijn favoriete speler Matthijs de Ligt. Sven, Jorn en zijn ouders kijken hun ogen uit en zien dat het de Ajax-spelers werkelijk aan niets ontbreekt. De rondleiding eindigt nog met een bezoekje aan het Ajax Museum. Daar komt Sven erachter dat Ajax toch wel heel veel mooie bekers en schalen gewonnen heeft. Uiteraard gaan Sven en Jorn graag op de foto met de Champions League beker, de Wereldbeker, UEFA Cup en de grote hoeveelheid Kampioensschalen.

Voordat we koers zetten naar sportpark de Toekomst, waar de training van Ajax inmiddels begonnen is, krijgt Jorn van de Ajax Foundation het thuisshirt van Ajax met rugnummer 4 DE LIGT en een goodybag vol met leuke hebbedingen van Ajax. Ook op de Toekomst worden we heel gastvrij ontvangen. Sven mag aan de rand van het veld de training van dichtbij bekijken en hij ziet dat zijn grote idool deels weer met de groep meetraint. Dat ziet er dus goed uit en hopelijk kan Matthijs de eerstvolgende wedstrijd weer meespelen. Matthijs mag wat eerder stoppen en komt direct even bij Sven langs voor een foto en handtekening. Aan het einde van de training volgen nog meer spelers. Uiteraard Lasse Schöne, maar o.a. ook Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind, Dusan Tadic en trainer Erik ten Hag brengen kort even een bezoekje.

Vervolgens gaan we naar de kantine op de Toekomst voor een heerlijke lunch. Daar komt ook Ajax-icoon John Heitinga nog even langs evenals FCR-ambassadeur Perr Schuurs, die de avond ervoor zijn officiële debuut in Ajax-1 opluisterde met een doelpunt en daarmee toe treed tot een fameus rijtje Ajacieden: Rijkaard, van Basten, Bergkamp, Kluivert, Suarez en nu dus ook Schuurs…

Maar de verrassingen zijn nog niet ten einde, want dan ineens komt Lasse Schöne samen met Sven’s favoriete speler Matthijs de Ligt aanlopen. Er volgt een hartelijke begroeting en Sven mag met beide spelers even plaatsnemen voor een heuse meet & greet. Ondanks de spanning worden er toch een aantal leuke vragen gesteld en zowel Matthijs als Lasse nemen uitgebreid de tijd voor Sven. De meet & greet wordt afgesloten met nog enkele leuke foto’s als herinnering aan deze speciale ontmoeting.

We zwaaien Matthijs en Lasse uit en komen vervolgens een beetje tot rust tijdens de lunch. Het eten was heerlijk en tijdens de lunch werd steeds meer duidelijk hoe bijzonder deze dag was. Ook op de terugweg naar huis werd er flink nagenoten en alle foto’s bekeken.

Het was voor Sven, zijn broer Jorn en hun ouders een geweldige dag, waar ze nog met heel veel plezier aan terug zullen denken.

Een speciaal woord van dank aan:

  • Matthijs de Ligt en Lasse Schöne
  • Spelers en staf Ajax
  • Ajax Foundation
  • Sportskoen.nl