Tamar totaal onverwacht verrast bij de PSV Vrouwen!

Terug

30 mei 2021

Zondag 30 mei 2021 was het eindelijk weer zover. We mochten weer een wensdag organiseren in de entourage waar we allemaal zo lang naar uit hebben gekeken; het stadion met publiek! COVID maakte dat we het afgelopen jaar veel hebben moeten improviseren of helaas vaak hebben moeten melden dat wensen uitgesteld moesten worden. Maar eindelijk konden we weer live een wedstrijd bijwonen: de wedstrijd PSV Vrouwen – FC Twente Vrouwen.

De wedstrijd was het hoofdbestanddeel van de wens van de 17-jarige Tamar van ’t Hoff uit Almkerk. De wens was om PSV Vrouwen van dichtbij mee te maken en haar idolen, Jeslynn Kuijpers en Aniek Nouwen, te ontmoeten. Nu is deze wens al weer bijna twee jaar geleden ingediend en had gegeven alle omstandigheden Tamar niet meer verwacht dat de wens nog in vervulling zou gaan.

Vroeg op de middag ontmoette Tamar, haar ouders Casper en Elske, haar zus Rachel en broertje Joas onze vrijwilligers Ellen en Patrick op het terras van Queen op de markt in Eindhoven. Tamar en haar ouders vertelde dat de middag op een perfect moment kwam. De gezondheidsproblemen waarmee Tamar te maken heeft en heeft gehad hebben het gezin geraakt. Juist zo’n dag als vandaag geeft dan weer een boost. Inmiddels gaat het de goede kant op met Tamar en wordt er zelfs weer hard gewerkt aan een terugkeer op het voetbalveld. Want Tamar is een begenadigd voetbalster en staat zelfs op de radar van PSV Vrouwen.

Snel werd ook al duidelijk dat Tamar veel weet en alle nieuwtjes bijhoudt over het vrouwenvoetbal. Natuurlijk alles over de OranjeLeeuwinnen maar ook hoe het onze speelsters in het buitenland vergaat. Zoals bijvoorbeeld hoe Vivianne Miedema het doet bij Arsenal. Want naast de eerder genoemde PSV-speelsters is Vivianne ook een voorbeeld voor Tamar.

Na de heerlijke lunch en de eerste cadeautjes voor Tamar en haar broertje en zus vervolgde we de middag in het Philips Stadion. Het was geweldig om weer van dichtbij te kunnen genieten van de wedstrijd en de reacties van het publiek. Het weer was perfect, iedereen was getest en de vrouwen van PSV en Twente wilden er een mooie middag van maken. Nu was FC Twente weliswaar al kampioen, maar ze speelden voor een goed resultaat als afsluiting van een in sportief opzicht mooi seizoen. Voor de PSV Vrouwen stond er nog de Champions League-plaatsing op het spel en ze wilden natuurlijk een goede generale spelen voor de aankomende bekerfinale tegen ADO Den Haag.

Vlak voor aanvang ontving Tamar een berichtje van Jeslynn Kuijpers. Helaas is Jeslynn geblesseerd en was het nog maar de vraag of ze die middag Tamar zou komen ontmoeten, maar via een filmpje wenste ze Tamar alvast veel plezier. Het duel begon fel en ging op en neer maar in een betere periode voor PSV scoorde Joëlle Smits de 1-0. FC Twente zette binnen tien minuten de 1-1 op het scorebord. Even ging het weer gelijk op. Na enkele goede aanvallen over en weer was het toch PSV dat uiteindelijk de overwinning veilig stelde. Na een mooie aanval scoorde Kayleigh van Dooren de 1-2.

Na de wedstrijd was er eindelijk het moment voor Tamar. Beneden aan het hek was er een ontmoeting met Aniek en Jeslynn. De speelsters hadden als verrassing ook nog een PSV shirt dat gesigneerd was door alle PSV-speelsters. Dit shirt krijgt een mooie prominente plaats op de slaapkamer van Tamar.

Al met al fijn om weer terug te zijn daar waar we magische momenten kunnen mogelijk maken. Tamar en haar gezin hadden een topmiddag en hebben enorm genoten, net als onze vrijwilligers want dit is toch wel het leukste om te mogen doen! En Tamar heeft ons beloofd om ambassadeur van onze Stichting te worden als ze ooit ook op de Herdgang actief is…

 

[masterslider id=”137″]

Een speciaal woord van dank aan:

  • Staf en speelsters PSV Vrouwen en in het bijzonder Aniek Nouwen en Jeslynn Kuipers.
  • PSV Foundation
  • Queen Eindhoven