Terugblik op een bijzonder jaar

Terug

Beste Robinstijners,

Het jaar 2020 is bijna voorbij. Een jaar dat wereldwijd in het collectief geheugen zal blijven voortleven. Sinds maart is ineens alles anders en staat de wereld volledig in het teken van COVID-19. Velen van ons zullen de gevolgen hiervan in meer of mindere mate aan den lijve hebben ondervonden. Wellicht zelfs van heel dichtbij, bij jezelf, in je gezin, familie of vriendenkring. Maar wellicht ben je ook zakelijk getroffen en is het nog steeds een enorme struggle om het hoofd boven water te houden. En natuurlijk is ook de sport hard getroffen en heeft dat een enorme impact op clubs, spelers, supporters en alle betrokkenen.

Ook voor FC Robinstijn is 2020 een totaal ander jaar geworden. Een jaar dat voor ons begon met een fantastische nieuwjaarsavond bij Helmond Sport, waar we met zoveel mensen enthousiast proostten op een magisch nieuw FC Robinstijn jaar. Veel nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die stonden te popelen om te beginnen. Nieuwe kleding waarmee we professioneel en herkenbaar in alle stadions terug te zien zouden zijn. In plaats van een jaar waarin we weer alle records zouden breken, werd het een jaar met slechts 7 bijzondere wensen. Het aantal geplande Fan of the Matches was nog nooit zo hoog, maar nu is onze wachtlijst groter dan ooit. En ook ons zo geliefde G-Stars Toernooi dat dit jaar op de KNVB Campus in Zeist plaats zou vinden moest helaas gecanceld worden. Maar was 2020 dan in alle opzichten een teleurstellend jaar?

Nee natuurlijk niet! Maar liefst 40 kinderen hebben we samen met hun ouders, broertjes en zusjes een onvergetelijke dag kunnen bezorgen. In nog geen 3 maanden tijd. Daar kunnen we alleen maar heel erg trots op zijn en geeft nog maar eens aan welke groei we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Hele indrukwekkende en ontroerende dagen ook, waarbij de wens van Djano, die samen met zijn vader, die  op dat moment terminaal was, voor het eerst een volle Kuip bezocht, misschien wel de meeste indruk heeft gemaakt. Bij velen zal die ene foto van hen met Feyenoord-spelers Jörgensen en Toornstra nog steeds op het netvlies staan. De magie van FC Robinstijn in één beeld gevangen!

Maar als je jaar na jaar zo hard groeit, dan is een periode van rust misschien wel even heel erg welkom. Even bijkomen van al die hectische jaren. Een periode ook van terugkijken, evalueren en vooral ook weer nieuwe plannen maken. De afgelopen maanden hebben we dan ook niet stilgezeten en zijn we achter de schermen met heel veel mensen ontzettend druk geweest om op alle fronten weer een goede basis voor de toekomst neer te zetten.

Zo is het bestuur onlangs op 3 plaatsen vernieuwd. Wilco, Niels en Miriam dragen, nadat ze alle drie 5 tot 10 jaar de stichting mee gedragen hebben, hun stokje over aan Johan, Douwe en Niels. Graag wil ik hen ook langs deze weg bedanken voor hun enthousiasme, inzet en betrokkenheid in al die jaren! Maar nieuwe mensen zorgen ook weer voor nieuwe energie en ideeën waardoor we weer nieuwe stappen kunnen zetten. Zo zijn ook onze centrale vrijwilligersteams vrijwel allemaal op volle sterkte gebracht o.a. met nieuwe mensen in Team Fondsenwerving en Team Marketing & Communicatie. Helemaal nieuw is dat we gaan werken met acht regionale vrijwilligersteams verspreid over heel Nederland. Deze Regioteams zullen zich naast onze wensactiviteiten ook gaan richten op het werven van fondsen, vrijwilligers, partners en sponsoren in hun regio. De eerste drie Regioteams zijn reeds met heel veel passie van start gegaan en we hopen de andere regioteams in 2021 ook snel op volle sterkte te krijgen, zodat we ook in die regio’s kunnen gaan starten.

Ik ben ontzettend trots te kunnen melden dat vrijwel al onze partners & sponsoren reeds hebben toegezegd ons ook in 2021 trouw te zullen blijven en we ook dan weer op hun geweldige support mogen rekenen. En dat is in deze bizarre tijd absoluut geen vanzelfsprekendheid. Onze droom is ook hun droom en dat gaan we de komende jaren samen nog meer uitdragen. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met een aantal strategische samenwerkingen met grote landelijke organisaties uit de voetbal- en goede doelen wereld. We hopen daar in 2021 snel meer duidelijkheid over te kunnen geven.

De afgelopen maanden hebben we ook hard gewerkt aan een nieuw fondsenwervingsplan gericht op enkele concrete doelgroepen. Samenwerkingsconcepten waarbij bedrijven, voetbalclubs, voetbalteams, scholen en supermarkten maatschappelijk het verschil kunnen maken door een voetbalwens te adopteren en we hun support 1-op-1 koppelen aan een concrete wens. De eerste vruchten daarvan zijn reeds geplukt en zullen op hele korte termijn gepresenteerd worden. Ook zijn we i.s.m. onze droompartner Voetbalshop.nl bezig met een eigen merchandisinglijn en webshop. En afgelopen vrijdag is ook onze Magische Voetbal Veiling weer van start gegaan en kan er weer geboden worden op fantastische voetbalrelikwieën.

Tenslotte is onze communicatiepartner Spiegel de afgelopen maanden ontzettend druk geweest om  onze volledige huisstijl in een nieuw jasje te steken. Een vernieuwd logo, clubembleem en ook onze social media accounts hebben een nieuwe look and feel gekregen. Er komt ook een nieuwe brochure en ook de website zal in het nieuw gestoken gaan worden. En ik ben ontzettend blij dat we vanaf nu ook weer een eigen nieuwsbrief hebben, zodat we jullie allemaal veel beter op de hoogte kunnen houden van al het moois dat weer komen gaat. 

Er is de afgelopen maanden dus ontzettend veel gebeurd. We zijn klaar voor een nieuw magisch voetbaljaar en we kijken ernaar uit om in 2021 snel weer naar alle stadions te kunnen gaan. Laten we er met alle vrijwilligers, ambassadeurs, partners en sponsoren een fantastisch voetbaljaar van maken en heel veel kinderen het steuntje in de rug gaan geven, dat ze zo hard verdienen. Zeker na afgelopen jaar zal dat voor heel veel kinderen en gezinnen hét verschil gaan maken.

Namens het bestuur van FC Robinstijn wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen en een heel sportief & magisch 2021 toe!  Blijf gezond lieve mensen en dare to dream!

 

Pieter van Bussel
Oprichter/Voorzitter
Stichting FC Robinstijn