Tijs voor de eerste keer naar Ajax!

Terug

16 februari 2020

Zondag 16 februari is een datum die de 7-jarige Tijs van den Oetelaar uit Udenhout nooit meer gaat vergeten. Het was namelijk de dag dat Tijs voor het eerst in zijn leven naar Ajax mocht! En hoe…

Tijs mocht niet alleen naar de wedstrijd Ajax – RKC Waalwijk, nee Tijs mocht ook nog eens aan de hand van één van zijn voetbalhelden mee het heilige gras van de Arena betreden.

In de ochtend werd Tijs eerst thuis verrast door Pieter van stichting FC Robinstijn. Naast de bekende polsbandjes en brochure had Pieter ook nog enkele andere cadeautjes meegenomen. Tijs en zus Maud kregen beiden een Ajax-sjaal en voor Tijs had Pieter ook nog het mooie uitshirt meegenomen, zodat hij in stijl zijn favoriete club kon gaan aanmoedigen. Maar het mooiste moest nog komen. Pieter had namelijk ook een officiële brief van Ajax meegenomen waarin Tijs werd uitgenodigd om naar Amsterdam te komen die dag, en of hij vooral zijn voetbalschoenen niet wilde vergeten… Tijs kon zijn geluk niet op, maar vond het ook wel heel spannend natuurlijk.

Er werd daarom snel koers gezet richting Amsterdam. Tijs werd vervolgens in het stadion gastvrij ontvangen door de kidsclub van Ajax. Ook Ajax-mascotte Lucky was aanwezig dus Tijs ging graag met hem op de foto. Ook konden ze op het balkon al een eerste impressie krijgen van het indrukwekkende stadion. Na een drankje en wat lekkers was het tijd om voor even afscheid te nemen van papa en mama, want Tijs mocht zich gaan omkleden.

Ondertussen gingen papa, mama en Maud alvast naar de tribune om maar niets te hoeven missen. De spanning steeg, zeker toen beide teams het veld op kwamen voor de warming-up. Halverwege de warming-up zagen ze ineen ook Tijs. Samen met alle andere line-up kinderen werden ze klaargestoomd voor hun vuurdoop in de Johan Cruijff Arena. De tribunes stroomden vol en de kinderen mochten zich gaan opstellen in de spelerstunnel.

De opkomsttune klonk door de speakers van het stadion en daar kwamen de gladiatoren het veld op. En ja daar liep Tijs trots hand-in-hand met Ajax-speler Carel Eiting het veld op. Wauw, wat een immens groot stadion! En al die mensen die juichen en klappen voor de spelers, maar zeker ook voor Tijs! Hier had hij altijd van gedroomd! Kippenvel, ook bij papa en mama op de tribune!

De wedstrijd begon en Tijs sloot zo spoedig mogelijk op de tribune aan bij de rest van de familie om maar niets te hoeven missen. En Tijs bracht meteen geluk, want al in de dertiende minuut mocht aanvoerder Dusan Tadic van elf meter de 1-0 op het scorebord zetten. Ajax was heer en meester, maar vergat de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Gelukkig scoorde centrumspits Traoré in de tweede helft al snel de bevrijdende 2-0 en was het duidelijk dat de drie punten weer in Amsterdam zouden blijven. Het slotakkoord was voor Ajax-icoon Klaas-Jan Huntelaar, 3-0! Een passend einde van deze mooie wedstrijd.

Tijdens de ereronde trakteerde Tijs zijn helden nog op een dik verdiend applaus en zwaaide hij nog een laatste keer naar ze. Het was tijd om weer terug naar Udenhout te gaan. Maar wat heeft Tijs de komende dagen veel te vertellen tegen zijn opa’s en oma’s, ooms en tantes en vriendjes en vriendinnetjes. Het was een supermooie dag en de wens van Tijs was meer dan uitgekomen!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Voetbalshop.nl