E-Sports wens Twan in vervulling bij Ajax!

Terug

26 november 2019

Op dinsdag 26 november 2019 was het dan zover voor Twan van der Wel uit Gorinchem. Zijn voetbalwens bij Ajax zou die dag in vervulling gaan. Het was zowel voor Ajax als FC Robinstijn een bijzondere wens, want Twan wilde niet een wens met een voetballer van Ajax 1, maar het was zijn grote wens om een keer FIFA te mogen spelen tegen een van de E-Sporters van Ajax. En dat zou die dag ook gaan gebeuren, want hij mocht het gaan opnemen tegen niemand minder dan Dani Hagebeuk.

Een stralende Twan, met een glimlach van oor tot oor, opende de deur voor Maurice en Anouk van FC Robinstijn, toen zij hem en zijn ouders die ochtend kwamen ophalen. Twan had er ontzettend veel zin in. Na het overhandigen van enkele kleine cadeautjes, waaronder een echte Ajax-voetbal, vertrokken we met zijn allen ook al gauw richting De Toekomst te Amsterdam.

Daar werden we opgewacht door Ajax-Icoon Heini Otto, die tegenwoordig lid is van de technische staf van de jeugdopleiding van Ajax en de perfecte gastheer is op het schitterende jeugdcomplex.. Hij verwelkomde ons en zei dat we misschien nog wel enkele spelers van Ajax 1 zouden kunnen zien. De spelersbus stond namelijk al klaar voor hen, om de spelers naar het station te brengen voor de reis naar Lille.

Heini ging ons eerst voor naar het opleidingscentrum, waar toekomstige voetbalvedettes naast hun training ook een middelbare schoolopleiding krijgen, op hun eigen niveau. Daarna volgde een uitgebreide en van de nodige humor doorspekte rondleiding over de trainingsvelden, in de ‘blaashal’ (de tweede, de vorige is op 28 oktober 2013 bij een storm verloren gegaan) en de ‘buiten- en binnen’- fitnessruimten. Bijna alle deuren, die voor anderen normaal gesloten blijven, gingen open voor Twan. Helaas sloot de Ajax-spelersbus net voor onze neus, en konden we hen alleen nog uitzwaaien, toen zij richting het station reden.

Maar het allermooiste kwam na een overheerlijke lunch op De Toekomst. Twan mocht FIFA gaan spelen tegen E-sporter Dani Hagebeuk. En dat gebeurde niet bij De Toekomst, maar in de Johan Cruijff Arena!  Op weg naar de Johan Cruijff Arena liepen we toch nog een speler tegen het – geblesseerde – lijf. David Neres wilde graag met Twan op de foto en hij zette met liefde en plezier zijn handtekening op de Ajax-voetbal.

Opgetogen vervolgden we onze weg richting de Johan Cruijff Arena, waar we werden opgewacht door de dames van de Ajax Foundation, samen met Dani Hagebeuk. In de eerste twee edities van  de E-Divisie (2016-2017 en 2017-2018) wist Dani zich tot kampioen van Nederland te kronen. Dat weerhield Twan niet om Dani uit te dagen voor een stevig potje FIFA. Bijna moest Dani in Twan zijn meerdere erkennen, maar helaas werden alle drie de potjes Ajax tegen Ajax gewonnen door de bekende E-sporter. We houden het erop dat dat mede kwam omdat Twan gewend was om FIFA op een X-box te spelen. 

Maar daar hield het nog niet op voor Twan, want Dani mocht hem namens FC Robinstijn ook een nieuw Ajax-shirt aanbieden. Toevallig was dit hetzelfde shirt als Twans team daarvoor nog droeg tijdens de FIFA-wedstrijden, het uittenue. Ook Dani zette zijn handtekening op de Ajax-voetbal, en hij wilde eveneens graag op de gevoelige plaat met Twan, zijn ouders en de begeleiders van FC Robinstijn. De dames van de Ajax Foundation hadden nog een verrassing voor Twan; nog meer Ajax-cadeautjes! Twan kreeg onder meer een set kaarten met handtekeningen en een Ajax-sjaal.

We namen afscheid en bedankten iedereen voor de fantastische gastvrijheid. De eerste E-wensdag was een groot succes en smaakt absoluut naar meer. Twan en zijn ouders zullen er in elk geval nog heel lang met heel veel plezier aan terugdenken! 

Reactie Familie van der Wel:

“Twan vond zijn wensdag erg leuk. Met name dat hij een keer tegen een echte FIFA-prof kon spelen en dat hij nu gebruik kan maken van een aantal tips die Dani hem gegeven heeft om zelf ook een betere FIFA-speler te worden. De rondleiding op de toekomst door een enthousiaste Heini Otto vond hij ook heel erg mooi. We kwamen op plaatsen die voor de meesten gesloten blijven.

Helaas hebben we de spelers op weg naar Lille net misgelopen, maar Twan heeft gelukkig toch nog een paar spelers gezien (waaronder David Neres). We kijken allemaal terug op een zeer geslaagde dag waar we nog lang op zullen terug kijken!”

Een speciaal woord van dank aan:

  • Ajax Foundation
  • Heini Otto
  • Dani Hagebeuk
  • Medewerkers en Staf Ajax (zowel op de Toekomst als in de Johan Cruijff Arena)
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven
  • Voetbalshop.nl