VV Sittard Vriendenclub van FC Robinstijn!

Terug

Voetbalvereniging VV Sittard is onlangs een maatschappelijke samenwerking aangegaan met stichting FC Robinstijn. De voetbalclub uit Sittard volgt daarmee RKSV Groene Ster als tweede Vriendenclub van FC Robinstijn in Zuid-Limburg. 

Onlangs werd de samenwerking officieel bekrachtigd door Marcel van Pol namens V.V. Sittard en FC Robinstijn Founder Pieter van Bussel. Onder het motto “Same aan ‘m” gaan we gezamenlijk activiteiten organiseren met als om mooie voetbalwensen van kinderen mogelijk te maken. Binnen V.V. Sittard hebben wij een aantal enthousiaste vrijwilligers bereid gevonden om samen te kijken naar mogelijkheden om dit bijzonder doel te ondersteunen. Gezamenlijk gaan wij ons inzetten om zoveel als mogelijk voetbal-gerelateerde wensen mogelijk te maken in de Gemeente Sittard-Geleen.

De stichting is geen onbekende voor de club, aangezien vorig jaar zomer jeugdspeler Quinten reeds door FC Robinstijn in het zonnetje zijn gezet. Quinten mocht als Ajax-fan naar het Johan Cruyff stadion, waar hij een persoonlijke rondleiding kreeg van zijn grote idool Perr Schuurs. De streekgenoot van Quinten, die als ambassadeurs aan FC Robinstijn is verbonden.      

“FC Robinstijn zoekt graag de verbinding met maatschappelijk betrokken voetbalclubs in Nederland, die samen met ons hét verschil willen maken”, aldus voorzitter Pieter van Bussel. “Daarom kunnen clubs zich voortaan als Vriendenclub aan onze stichting verbinden. Ze worden daarmee  trotse ambassadeur van de stichting in de eigen regio. Bij iedere voetbalclub in Nederland lopen kinderen rond, die tot de doelgroep van FC Robinstijn behoren. Graag willen we die kinderen via de club bereiken. Maar ook op andere vlakken, zoals het werven van vrijwilligers, sponsoren en fondsen, kunnen we elkaar gaan versterken en voor nog meer maatschappelijke verbondenheid binnen de club gaan zorgen.”

V.V. Sittard en stichting FC Robinstijn kijken enorm uit naar de onderlinge samenwerking en hopen in het seizoen 2021-2022 veel kinderen een onvergetelijke dag te kunnen bezorgen. Meer informatie over FC Robinstijn kunt u terugvinden op www.fcrobinstijn.nl en de social media kanalen van de stichting.