V.I.P. arrangement bij Roda JC – MVV

Terug

5 februari 2023

Al vroeg op de zondagochtend stond Kay klaar om met zijn vader naar de wedstrijd Roda JC vs MVV te vertrekken. Hij was klaar voor de derby en kon niet wachten om te vertrekken. Maar de dag zou anders verlopen voor Kay. Hij zou de wedstrijd niet als supporter maar als Fan of the Match gaan meemaken. Om 10:00 uur werd er thuis aangebeld en deed Kay de voordeur open. Met grote verbazing zag hij daar de FC Robinstijn auto staan en werd hij samen met zijn vader en moeder uitgenodigd om in te stappen. In de auto kreeg hij een videoboodschap van Roda JC trainer Edwin de Graaf die hem welkom heette. Onderweg dacht Kay dat ze gingen ontbijten bij Mc Donalds maar dat werd een heerlijk ontbijtbuffet in de Businessclub van het Parkstad Limburg Stadion. Tijdens het ontbijt waren er twee speciale verrassingen voor Kay. 

“Pap hoe oud moet je zijn om (net als jij) vrijwilliger te worden van FC Robinstijn”, vroeg Kay vaker aan zijn vader. Dan moet je nog wat jaartjes wachten……..zei zijn vader Dave. Maar ook dat liep anders:  

Oprichter Pieter van Bussel benoemde Kay tot de Jeugdambassadeur van FC Robinstijn. Hij kreeg een certificaat en een eigen FC Robinstijn shirt net als alle andere ambassadeurs.  

Aangezien Kay keeper is bij zijn eigen club Groene Ster is hij grote fan van de Roda JC doelmannen Moritz Nicolas en Rody de Boer en keek hij tijdens het WK met bewondering naar Andries Noppert. Hoe cool was het dan ook voor Kay om een videoboodschap te mogen ontvangen die Andries Noppert speciaal voor hem had ingesproken. Bij die videoboodschap hoorde ook een cadeau:           de handschoenen van Andries Noppert met handtekening!  Kay werd helemaal blij van al die verrassingen. 

Nog een half uur en dan zou de derby beginnen. Kay trok vol trots zijn tenue aan en straalde van oor tot oor. Na het bekijken van de warming-up maakte hij kennis met scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten (waar hij een gele en rode kaart met handtekening ontving)    

Langzaam werd het tijd voor de aftrap en met een grote glimlach droeg Kay de bal naar de middenstip. De wedstrijd volgde hij samen met zijn ouders in de speciale dug-out kort aan de zijlijn. Hij genoot van de sfeer in het stadion en hij bracht als FotM geluk: Roda JC won en Kay mocht met de spelers mee het veld op voor een ererondje langs de tribunes.  

Na afloop kreeg hij van beide Roda JC keepers hun shirt overhandigd. Binnen was er een meet & greet met de Roda JC spelers. Verzamelde hij handtekeningen en ging met alle spelers op de foto.     

Tevreden, met mooie cadeaus en mooie herinneringen, werd Kay thuis afgezet door de FC Robinstijn-auto. Wat een zondag! 

 
Wenskind Kay:
Wow ik heb gewoon de handschoenen Andries Noppert. En cool dat ik jeugdambassadeur ben!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf Roda JC 
  • Edwin de Graaf, Rein van Duijnhoven en Ard van Peppen   
  • Scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten 
  • Andries Noppert en SC Heerenveen  
  • Restaurant Cuba Libre Vijlen