V.I.P. arrangement bij Sunderland A.F.C.

Terug

13 januari 2023

SUNDERLAND ‘TIL I DIE! 
Wat een bijzonder verhaal! Dat is het vrehaal achter de wens van de 14-jarige Jens uit Deurne. Enkele jaren geleden kreeg hij via Mystery Shirt een pakketje thuis gestuurd. Hij opende het pakketje en er zat een shirt in van de Engelse voetbalclub Sunderland AFC. Jens raakte geïnteresseerd en ging zich direct verdiepen in de club. Al snel kwam hij uit bij de documentaire Sunderland til I die. Hij vond het geweldig en siendsdien is Jens groot fan van “the black cats” en volgt hij de club op de voet. Hieronder lees je het wensverhaal van Jens…  

In november 2022 kregen we een fantastisch telefoontje van stichting FC Robinstijn. FC Robinstijn gaf Jens de mogelijkheid om naar Sunderland AFC te gaan, zijn favoriete voetbalclub. Met de Kerst konden we Jens dit mooie nieuws vertellen. Alles was rond, en de wedstrijd die we mochten bezoeken was voor ons hele gezin! Weer een mooie verrassing! Op 13 januari vertrekken we naar Engeland en op 14 januari mogen we naar de wedstrijd van Sunderland tegen Swansea City FC.  

 

Vrijdag 13 januari 
Om 11.30 hebben we Jens op school opgehaald en bracht opa ons naar de trein. Om 12.25 vertrokken we met samen met Pieter (FC Robinstijn), Jacky, Jens, Dana en ik (Marleen) naar Schiphol. Daar sloot ook Erik van FC Robinstijn aan, zodat het gezelschap compleet was en we richting ons vliegtuig naar Newcastle konden gaan. 

Vanuit Newcastle hadden we een enerverende taxirit naar Sunderland en werden we afgezet bij ons mooie hotel pal naast het Stadium of Light. Na het inchecken gingen we onze kamers ontdekken en Jens had een kamer gekregen met uitzicht op het stadion van Sunderland, hoe gaaf is dat! 

Die avond hebben we heerlijk gegeten in ons hotel, alvast een rondje om het stadion gelopen en ter afsluiting samen nog een drankje gedaan in de typisch Engelse Pub aan de overkant. We kregen van de plaatselijke kroegtijgers een warm welkom en vol trots vertelden ze over de geschiedenis van de pub en dat op de plek waar nu het Stadium of Light stond vroeger de arbeiders actief waren in de mijnen. Vele foto’s en andere attributen in de Pub brachten deze mooie historie passend in beeld. 

 

Zaterdag 14 januari, Matchday
Om 9 uur hebben we genoten van een fantastisch ontbijt in ons hotel. Daarna gingen we de benen weer even strekken. We kwamen uit bij het openbare sportcentrum van AFC Sunderland, waar the Foundation of Light gevestigd was. Hier was zelfs op de 3e etage een voetbalveld met kunstgras aangelegd. Hiervan werd ook veelvuldig gebruik gemaakt door de hele gemeenschap van Sunderland. We keken er onze ogen uit. 

Daarna mocht Jens naar de Fanshop! Hij kocht zelf een mooi trainingspak en van FC Robinstijn kreeg hij een sjaal en een nieuw shirt kado!!! Dit is nog beter dan de kadootjes met sinterklaas!!! De muur van het stadion bevat allemaal gekochte stenen met namen van mensen die zo de club sponseren maar ook meteen vereeuwigd worden met het stadion. Heel erg mooi! 

Na nog een korte break in het hotel, mochten we ons om 13.00 uur melden in het stadion, waar we welkom werden geheten door Karen van SAFC. Karen nam ons mee het stadion in en we mochten werkelijk overal komen. Eerst kwamen we bij het Spelershome, waar de familie van de spelers samen komen. Daarna bezochten we de persruimte, waar ook persconferentie en interviews plaatsvinden. Vervolgens liepen we via de spelerstunnel meteen door naar het veld. We mochten zelfs het heilige gras betreden. Er werden hele mooie foto’s gemaakt door de clubfotograaf, zodat we een unieke herinnering hadden. 

Van het veld liepen we zo de stafruimte in, waar we hartelijk werden ontvangen door Manager Tony Mowbray en zijn hele staf. Er werden handen geschud en foto’s gemaakt. Ook mochten we naar de Board Room om Stuart Mc. Donald, een van de clubeigenaren van AFC Sunderland, te ontmoeten. Stuart vond het fantastisch dat zo’n jochie van 14 uit Nederland fan was van zijn club! Hij wilde daarom heel graag op de foto met Jens. Maar toen moest de allergrootste verrassing nog komen…  

Jens mocht namelijk vlak voor de wedstrijd ook nog naar de kleedkamer van Sunderland AFC. En ja hoor, alle spelers zaten al klaar op hun eigen plekkie om Jens te ontvangen. Ze hadden allemaal nog even tijd voor handtekeningen en foto’s. Ook Jens zijn favoriete speler Luke O’Nien mocht natuurlijk niet ontbreken. Wat een belevenis was dat! En wat een aardige jongens…, ze namen alle tijd en waren heel erg vriendelijk… niets was te veel… zo gaaf!! 

Met een shirt vol handtekeningen op zak werden we daarna begeleid naar de Charlie Hurley Suite. Daar werd ons een lunch aangeboden, maar voor Nederlandse begrippen was dit een volledig diner. We hebben er heerlijk gegeten en gedronken en zo toegeleefd naar de wedstrijd. We gingen uiteraard op tijd richting de Directors Box, want Jens mocht als een echte V.I.P. gast plaatsnemen op de stoel pal achter de clubeigenaar. Betere plaatsen waren er niet in het hele stadion, waarin plek is voor maar liefst 49.000 mensen! De wedstrijd begon en er heerste natuurlijk een typisch Engelse sfeer. Wat een belevenis was dat!!! Geweldig!!! Helaas had Sunderland de scheidsrechter niet mee vandaag en werd ze een penalty ontnomen, waarna uit de vervolgactie notabene Luke O’Nien een rode kaart kreeg. De wedstrijd kantelde daardoor en het werd uiteindelijk 1-3 voor Swansea City.Erg jammer, maar dat deed helemaal niets af aan de fantastische middag die we in het Stadium of Light mochten beleven. Na de wedstrijd konden we nog ff napraten en een drankje doen. We namen afscheid van Karen en Stuart en bedankten hen voor de warme ontvangst en het grandioze programma.  

‘s Avonds in het hotel hebben we lekker zitten nagenieten van alle bijzondere momenten en na het heerlijke diner zijn we nog even naar de hotelbar gegaan. Daar raakten we in gesprek met Rick, die naast supporter ook sponsor is van Sunderland. Rick was uiteraard ook naar de wedstrijd geweest en vond het heel bijzonder dat Jens als Nederlandse jongen van 14 jaar ook fan was. We vertelden hem het hele verhaal van ons bezoek en dat vandaag de voetbalwens van Jens in vervulling was gegaan en raakten zo steeds verder met elkaar in gesprek. Er waren bijzondere raakvlakken, want Rick was vanuit zijn privé situatie bekend met de ziekte van Jens. Dat gaf direct een speciale band. Rick was echt geraakt door de ontmoeting met Jens en zei dat hij de volgende ochtend terug zou komen met een verrassing… 

 

Zondag 15 januari  
En ja hoor, om 9.45 uur toen we lekker aan het ontbijten waren, stond daar ineens Rick weer voor onze neus. En wat een gave verrassing had hij voor Jens meegenomen. Jens kreeg namelijk een ingelijst Sunderland shirt van Rick cadeau, wat hij zelf als sponsor van de club had ontvangen. Het shirt was van een speler van de club, die door hem gesponsord was. Voor Dana had Rick een unieke Sunderland-pen meegenomen, die alleen sponsoren van de club hadden gekregen. En daar bleef het nog niet bij, want Rick nodigde Jens en zijn familie uit om de volgende keer naar Sunderland te komen en dan zijn speciale gast te zijn bij de wedstrijd. Wauw! Dit was wel heel bijzonder!!! Iedereen was er echt even stil van. 

Uiteraard ging Jens met Rick op de foto om deze speciale ontmoeting vast te leggen. Daarna gingen we op advies van Rick nog even lekker uitwaaien op Roker Beach. En hij stond erop dat we daar de allerlekkerste Fish and Chips met salt & vinegar zouden proeven, dus dat hebben we zeker gedaan.   

Om 13.00 stond de taxi klaar om naar het vliegveld in Newcastle te gaan. We hadden wederom een goede vlucht en de trein naar Deurne sloot gelukkig goed aan. Om 22.35 waren we weer terug in Deurne en konden we terugkijken op het voetbalweekend van ons leven! 

 
Ouders:
Stichting FC Robinstijn!!! Supergaaf! Heel erg bedankt dat we dit mochten meemaken. Dit zullen we nooit meer vergeten! De voetbalwens van Jens is uitgekomen en zelfs nog veel meer dan dat! Zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest.”
 
Wenskind Jens:
DANKJEWEL! 
❤️ 
Liefs van Jens”

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Players & Staff Sunderland A.F.C. 
  • Karen & Stuart, Sunderland A.F.C. 
  • Rick Marsden 
  • Hans Segers 
  • Travel Service Best 
  • Alle deelnemers van de FC Robinstijn WK Poule