Fan of the Match FC Eindhoven vs FC Den Bosch

Terug

16 januari 2023

Yousef vond het erg leuk dat hij Fan Of The Match mocht zijn. Als fanatiek voetballer keek hij er naar om een rondleiding te krijgen door het Jan Louwers stadion en de wedstrijd van dichtbij te kunnen bekijken. Dat hij veel de geschiedenis door middel van de Eregalerij van FC Eindhoven zou zien en ook een kijkje zou krijg in de ruimtes van de trainer, spelers en de verzorgers had hij niet verwacht. 

Ook het bezoek aan het camera/beveiligingscentrum was indrukwekkend om vervolgens tegen de stadion speaker te kunnen zeggen dat hij een 5-0 overwinning voor FC Eindhoven voorspelde. 

Na deze eerste indrukken was het tijd voor drankje in afwachting van het magische moment waarnaar hij enorm uitkeek…het met de scheidsrechter en spelers betreden van het veld. Maar eerst nog snel omkleden in het mooie FC Robinstijn tenue en natuurlijk de bijbehorende aanvoerdersband om doen.  

Langzaam begon Yousef het toch wel spannend te vinden. Maar nadat hem was verteld dat papa, mama en zijn zusje gewoon aan het veld op hem zouden wachten was het allemaal prima. Een paar minuten later liep Yousef dan ook samen met scheidsrechter Alex Bos het veld op. Achter hen aan natuurlijk de spelers van FC Eindhoven en FC Den Bosch. Yousef keek zijn ogen uit en vond het mooi dat het juichende en klappende publiek de wedstrijd tune die uit de speakers kwam overtrof.  

Na de toss en een foto met het arbitrale trio en de beide aanvoerders kwam Yousef snel terug naar de zijkant om samen met iedereen in het stadion 1 minuut stil te zijn ter nagedachtenis aan de heer Rien Mommers, een echte blauw-witter, die recent is overleden. 

Omdat het erg koud was wilde Yousef graag zijn warme jas weer aan. Dus snel omkleden, het FC Robinstijn tenue weer uit en snel naar de tribune. Gelukkig net op tijd voor de 1-0. 

Yousef genoot van de wedstrijd en bijna kreeg hij gelijk met zijn voorspelling…FC Eindhoven won, verdiend, met 4-1… in ieder geval 5 doelpunten!  

Na afloop natuurlijk nog wat foto’s maken met de spelers en trainer en handtekeningen scoren. Daarna moe maar voldaan naar huis. Het was al super laat en de volgende dag was het gewoon weer school. Ongetwijfeld heeft Yousef dinsdag zijn magische voetbalavond op school verteld en laten zien aan de hand van de foto’s het bewijs geleverd. 

Yousef vond het gaaf dat de spelers tijd voor hem maakte om een handtekening te geven en op de foto te gaan. “Krijg ik handtekeningen??” Daarnaast was hij blij met het cadeautje van de scheidsrechter waarbij hij de FC Robinstijn begeleiders wel moest beloven dat hij met die gekregen spuitbus thuis op de vloerbedekking geen lijnen mocht trekken 😊 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers, staf en directie FC Eindhoven 
  • Medewerkers FC Eindhoven Foundation met name Joep en Hilde 
  • Scheidsrechter Bos en zijn assistenten