Lieke’s voetbalwens bij PSV!

Terug

11 augustus 2019

Zondag 11 augustus ging de voetbalwens van de 9-jarige Lieke Jacobs uit het Limburgse Weert in vervulling. Lieke mocht die avond de Fan of the Match zijn bij de wedstrijd PSV tegen ADO Den Haag.

Voor de wedstrijd werd er eerst een hapje gegeten bij Hotel, Café, Restaurant Queen in het centrum van Eindhoven. Jochem en Pieter van FC Robinstijn hadden enkele leuke cadeautjes voor haar. Ze was superblij met haar PSV-sjaal en -schriftje en droeg vol trots de speciale FC Robinstijn-aanvoerdersband. Na het heerlijke eten was het tijd om richting PSV Stadion te gaan, waar we werden opgewacht door Kelly van PSV.

Lieke mocht meelopen in de line-up met de grensrechter, dus dat was natuurlijk super spannend! Het grote stadion maakte diepe indruk op haar, want dit had ze nog nooit meegemaakt. Na het eerste fluitsignaal ging ze zich snel omkleden, want ze wilde zo min mogelijk missen van de wedstrijd. Eenmaal op de tribune zag ze in de veertiende minuut haar naam staan op de grote schermen in het stadion, hoe vet is dat! Daarna werd de wedstrijd steeds spannender, want ADO den Haag nam brutaal de leiding door een schitterend doelpunt van Necid. Vlak voor rust maakte Bruma er gelukkig weer 1-1 van. Tijdens de rust mocht Lieke naar de rand van het veld en zelfs even plaatsnemen op de stoel van trainer Mark van Bommel. In de tweede helft was het PSV die de wedstrijd naar zich toe trok en uiteindelijk met 3-1 overtuigend won door doelpunten van Malen en Gakpo.

Maar ook na de wedstrijd was het groot feest voor Lieke, want ze mocht ook nog naar het spelershome. Daar kreeg ze een nieuw PSV-shirt cadeau. En natuurlijk kwamen ook haar PSV-helden bij haar op bezoek voor een foto en handtekening. Onder andere FC Robinstijn- ambassadeur Denzel Dumfries, aanvoerder Pablo Rosario, Jeroen Zoet, Steven Bergwijn, Donyell Malen en trainer Mark van Bommel gingen even bij haar langs.

Met een shirt vol handtekeningen en een herinnering voor het leven, ging ze moe maar voldaan weer op weg naar huis. Daar kon ze verder gaan dromen over al haar PSV helden en nagenieten van deze bijzondere avond!