Ons verhaal

Passie en recht uit het hart!

Stichting FC Robinstijn is in juni 2009 opgericht door Pieter van Bussel. Als kind werd Pieter betoverd door de magie van het voetbal en had hij zijn eigen mooie voetbaldromen. Zijn grote idool was Marco van Basten, die ons hele land in 1988 in vuur en vlam zette door met het Nederlands Elftal het EK in Duitsland te winnen. “Mijn slaapkamer hing helemaal vol met posters van mijn voetbalhelden en vanaf mijn 16e ging ik ook hun voetbalshirts verzamelen. En natuurlijk volgde ik alles op tv om maar niets te hoeven missen.”

“Het was ook mijn grote droom om als profvoetballer te kunnen schitteren. Ik slaagde bijna in die missie, want ik schopte het uiteindelijk tot de selectie van VVV-Venlo. Tot een officieel debuut kwam het uiteindelijk niet, maar de 5 seizoenen in Venlo hebben me wel gevormd tot wie ik nu ben.”

De enorme passie voor voetbal bleef en bracht Pieter uiteindelijk zo ver om in 2009 te gaan starten met FC Robinstijn, vernoemd naar zijn twee zonen Robin en Stijn. “Het jaar daarvoor had ik bij mijn voetbalclub S.J.V.V. in Deurne al enkele mooie wensen in vervulling laten gaan bij het 60-jarig jubileum van de club. Dat smaakte naar meer. Ik wilde graag kinderen dichter bij hun voetbalhelden brengen. Kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is en die om welke reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Pieter van Bussel, oprichter FC Robinstijn

"Samen met onze vrijwilligers, ambassadeurs en partners vormen we één grote Robinstijn familie! En allemaal voelen we ons bevoorrecht dat we op deze manier een klein steentje mogen bijdragen aan het grote geluk van een kind!"

de eerste voetbalwens met Wout in 2009!

DE EERSTE VOETBALWENS

Pieter begon medio 2009 samen met zijn vrouw en enkele vrienden aan zijn missie en op 16 december 2009 ging de eerste wens in vervulling. “Wout mocht naar Ajax, kreeg een rondleiding van Ajax-speler Robbie Wielaert, bezocht de training en ging daar op de foto met zijn voetbalhelden waaronder Luis Suarez, Maarten Stekelenburg en Siem de Jong. Het was één groot feest en een dag die zowel Wout als ikzelf nooit zal vergeten….”

Ruim 10 jaar verder, laten we ieder jaar meer dan 100 voetbalwensen in vervulling gaan. Bijzondere wensen in binnen- en buitenland en met de grootste voetbalhelden uit het mondiale voetbal. Kinderen die als Fan of the Match een fantastische voetbalavond- of middag beleven. En kinderen, die zich voor 1 dag een echte profvoetballer mogen voelen tijdens ons jaarlijkse G-Stars Toernooi.”

“Ik had nooit durven dromen, dat FC Robinstijn zo’n succes zou worden. Inmiddels zijn we met een grote groep zeer bevlogen vrijwilligers, betrokken ambassadeurs en trouwe partners. En allemaal voelen we ons bevoorrecht dat we op deze manier een klein steentje mogen bijdragen aan het grote geluk van onze wenskinderen en wensgezinnen.”

“En dat blijven we de komende jaren met heel veel plezier doen….!”