Koen & Bram, een Rood-Wit hart!

Terug

16 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober is een dag die voor altijd in het geheugen gegrift zal staan bij de voetbalbroers Koen en Bram uit Veldhoven. Samen met hun ouders vormen ze echt voetbalgezin met een Rood-Wit hart! Het hele gezin is natuurlijk supporter van PSV, de rood-witte club uit het naburige Eindhoven, maar vader Toine en moeder Irma hebben bij de plaatselijke voetbalclub Rood-Wit Veldhoven een eigen voetbalteam, de Rood-Wit Specials, opgezet, waarin kinderen met een beperking hun favoriete sport op fantastische wijze kunnen uitoefenen.

Des te mooier dus om dit geweldige voetbalgezin eens zelf in het zonnetje te zetten bij hun PSV…

De wedstrijd zou om 21.00 uur beginnen, dus werd de familie van Loon om 20.00 uur van harte welkom geheten door Pieter en Fedor van FC Robinstijn. Koen en Bram hadden er ontzettend veel zin in en waren natuurlijk heel benieuwd wat hen allemaal te wachten stond. Namens PSV maakte Sophie haar officiële debuut om ons verder door het stadion te leiden. De eerste halte was direct al het Spelershome, waar we in alle rust onder het genot van een drankje konden toeleven naar de wedstrijd. Maar nog voor de eerste slok, stonden de eerste verrassingen voor beide broers al op de rol. Beide heren ontvingen een mooie PSV Sjaal en daarnaast was er voor Koen een keepershirt en voor Bram een thuisshirt van PSV, elk met hun eigen naam erop. Beide jongens waren super blij met hun nieuwe shirt en glunderden van oor tot oor. Nu waren ze helemaal klaar voor de wedstrijd. Koen voorspelde een eenvoudige 5-0 overwinning voor zijn cluppie, dus daar tekenden we allemaal voor…

Eenmaal op de tribune begon de spanning te stijgen. Wat een mooi stadion en lekkere sfeer. Iedereen had er enorm zin. Daar kwamen hun PSV-helden het veld op. Ook Bram’s grote favoriet Cody Gakpo deed gelukkig mee! De wedstrijd schoot uit de startblokken en de eerste kans was meteen voor de Eindhovenaren. Maar tot onze grote schrik scoorde PEC Zwolle direct uit de tegenaanval, 0-1. Dat was toch wel ff een domper. Maar gelukkig was PSV op het veld heer en meester en kreeg het al snel enkele hele goede kansen. Maar met kunst en vliegwerk en door een zeer sterke Kostas Lamprou lukte het PSV niet om de gelijkmaker te maken en gingen we rusten met een 0-1 achterstand. Ook na rust was het spelbeeld hetzelfde en was er maar één ploeg aan het aanvallen. Maar dat bevrijdende doelpunt bleef maar uit en we begonnen ons toch een beetje af te vragen of het juist nu zo’n avond zou zijn… Maar 10 minuten voor tijd werd uit een corner ineens de ban gebroken, Ramalho kopte raakt en het stadion ontplofte! En er was nog voldoende tijd voor een driepunter. PSV ging vol voor de overwinning en enkele minuten later was het notabene Cody Gakpo die de 2-1 binnen schoot. Heeft onze Bram toch geluk gebracht vanavond! YES! En om het feest compleet te maken schoot de sterk spelende Olivier Boscagli een vrije trap op fantastische wijze in de bovenhoek. In tien minuten van 0-1 naar 3-1, wat een apotheose!

Uiteraard wilden Koen en Bram de spelers toejuichen tijdens de ereronde. Dat hadden ze zeker verdiend, want ze hebben tot de laatste minuut geknokt voor de overwinning. Hey maar wie komt daar ineens onze kant opgelopen..? Dat is Cody Gakpo! En hij had natuurlijk ook oog voor Koen en Bram en ging graag even met ze op de foto. Daarna kwam Sophie ons weer ophalen om nog even terug te gaan naar het Spelershome. Eenmaal daar aangekomen steeg de spanning weer een beetje, want zouden er ook spelers naar het Spelershome komen? Het is namelijk niet meer gebruikelijk dat alle spelers na de wedstrijd daar naartoe gaan, omdat ze vaak ook andere verplichtingen hebben. Bovendien was het al erg laat natuurlijk. Maar Koen en Bram hadden geluk, want we konden toch een aantal spelers begroeten. Yorbe Vertessen, Armando Obispo, Vinicius, Noni Madueke, Jordan Teze en aanvoerder Marco van Ginkel kwamen allemaal even bij Koen en Bram langs voor een handtekening en een mooie foto. Dat waren niet de minste PSV-ers natuurlijk!

Maar of het zo moest zijn, was het slotstuk van de avond voor Cody Gakpo. Ook hij kwam nog even langs, waardoor deze bijzondere avond voor de familie van Loon nog een extra gouden randje kreeg…

Reactie familie van Loon:

Wat een bizarre, mooie geweldige en sportieve avond! Wat een geweldige ontvangst, wat een bizarre 80 minuten en 10 minuten waarin het hoogtij werd gevierd! En dan als slotstuk zo’n geweldige nazit gehad met veel gezelligheid en ontzettend veel enthousiaste PSV spelers die volop met onze jongens op de foto wilde gaan en handtekeningen hebben gezet! Wij kijken terug op een onvergetelijke avond, net zoals in de wedstrijd…..nooit opgeven!

Bedankt FC Robinstijn en PSV jullie zijn geweldig!!

Een dikke high five van Bram, Koen, Toine en Irma van Loon

Een special woord van dank aan:

  • PSV Foundation en de PSV Fandesk
  • Spelers & Staf PSV
  • KWS Infra als Wenspartner