Meet & Greet bij Feyenoord

Terug

1 februari 2023

Woensdag 1 februari was de dag die Daan en Ricardo niet snel zullen vergeten. Het begon als een normale schooldag, waarin Daan en Ricardo (beste vrienden en klasgenoten) wat eerder naar school moesten komen voor een ‘ingelast mentoruur’. Terwijl ze in de aula aan het wachten waren, kwam Paulien van FC Robinstijn opeens binnen, met in haar kielzog de ouders, broers en zus van de jongens. 

Toen Paulien de jongens vertelde dat ze vandaag niet in de les zouden zitten, maar naar de Kuip zouden gaan, ging een luid gejuich op. Deze magische wens was voor Daan, maar ook bedoeld als bedankje voor Ricardo die er voor Daan was, tijdens en na een zwaar ongeluk. Beide jongens kregen als verrassing ook een mooi Feyenoord shirt met hun naam erop. 

Op de parkeerplaats stond een hele vette sportwagen, die we mochten lenen van Feyenoord-sponsor BMW, klaar om de jongens naar de Kuip te rijden. Niet alleen Daan en Ricardo stonden bewonderend naar de auto te kijken, ook de vaders en broers wilden wel de auto wel even van dichtbij bekijken. Uitgezwaaid door heel veel klasgenoten gingen we op weg naar de Kuip in Rotterdam. Het ritje in de auto beviel de jongens wel, wat een power.  

Helaas voelde Daan zich niet zo lekker en dat werd op weg naar de Kuip steeds minder (de dag na de wensdag bleek dat Daan een wondinfectie had). Aangekomen in de Kuip ving zijn lieve, grote broer hem op en week vanaf dat moment geen moment meer van zijn zijde.  

In de Kuip werden we ontvangen door de mensen van Feyenoord, die vandaag een Wensdag hadden georganiseerd. De nieuwe kleedkamers werden bezocht en uiteraard werden de nodige foto’s gemaakt. Ook konden de jongens door de spelerstunnel gaan en op de foto langs het veld, met de indrukwekkende tribunes op de achtergrond. Tot slot werd het Feyenoord museum bezocht en zagen we de kampioensfoto’s, voetbalschoenen van oude Feyenoord-iconen, een opgezette meeuw en natuurlijk de gewonnen bekers. 

Na de rondleiding werden Daan, Ricardo en hun familie uitgenodigd voor de lunch in de Business Lounge. Na een heerlijk soepje en wat broodjes was het dan eindelijk tijd voor het belangrijkste deel van de dag: de Meet & Greet met de spelers. 

Een groot deel van de selectie was aanwezig en de jongens namen alle tijd om met de aanwezigen te praten, op de foto te gaan en handtekeningen te zetten. Ricardo had het zo naar zijn zin dat hij zelfs probeerde de langslopende Feyenoord spelers een panna te geven, wat door de jonge spelers wel gewaardeerd werd… Ricardo werd zelfs nog geïnterviewd door een journalist van het Algemeen Dagblad over hun bijzondere verhaal en het was alsof hij dit dagelijks deed.  

Daan was inmiddels maar op de bank gaan liggen, want hij was echt niet lekker. Terwijl hij daar nietsvermoedend lag, kwamen enkele spelers langs en vroegen hem of hij nog een keer langskwam bij de training, zodat Daan nog een keer echt kon genieten van de Meet & Greet. Daar zei Daan uiteraard geen nee tegen. Daan zei later: “Het leukste moment was dat ze speciaal naar mij kwamen en mij vroegen om naar de training te komen”. En dat gaan we zeker doen Daan!  

Met heel veel indrukken, foto’s en handtekeningen gingen de jongens met hun ouders weer naar huis. Wat een topdag! 

Wenskind Daan:
Het leukste moment was dat ze speciaal naar mij kwamen en mij vroegen om naar de training te komen.

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf Feyenoord 
  • Feyenoord Foundation, afdeling Bijzondere Wensen (Krista Bakker) 
  • Feyenoord Partner BMW 
  • Vriendenloterij