Fan of the Match NEC - PSV

Terug

1 april 2023

Het was een bijzondere avond voor de echte voetbalfan Levi. Hij bezocht samen met zijn vader en een vriend van zijn vader de wedstrijd van NEC tegen PSV.  

Op een regenachtige zaterdagavond kwam Levi vol enthousiasme bij het Goffert stadion aan. Nog even snel op de foto met de mascotte Bikkel om vervolgens direct mee te gaan met Anita van de NEC Juniors en zich om te kleden in het FC Robinstijn tenue.  

Vol trots stond de vader van Levi op de tribune toen hij mee mocht doen met een rondo van de wisselspelers van NEC. En Levi liet hierin meteen zien zelf ook een uitstekende voetballer te zijn. De bal werd voortdurend in één keer doorgespeeld naar een medespeler.  

Na meegedaan te hebben met de warming up mocht Levi bij de stadionspeaker vertellen hoeveel hij dacht dat het vanavond ging worden. 3-1 voor NEC riep Levi met volle overtuiging, waarna er geklap vanaf de tribunes te horen was. Daarna ging Levi snel naar binnen om aan te sluiten bij de scheidsrechters.  

Levi liep samen met scheidsrechter Edwin van de Graaf het veld op, waarna hij de toss mocht doen. De spelers van NEC en PSV gaven elkaar een hand, waarbij Levi niet bang was om zelf ook een handje te geven aan een aantal spelers. Na een aantal minuten liep Levi met een brede glimlach de tribune op en ging met een tasje met lekkernijen naast zijn vader zitten. Een legendarisch uitspraak volgde: ‘Pap, Luuk de Jong heeft mij een handje gegeven’.  

De wedstrijd zelf leek niet spannend te gaan worden toen het na 50 minuten als 0-4 voor PSV stond. Gelukkig kon Levi in de tweede helft wel juichen toen Tannane twee keer een fantastisch doelpunt scoorde.    

Toen de wedstrijd was afgelopen wilde Levi maar één ding: Warme chocolademelk! Deze warme chocolademelk heeft Levi lekker opgedronken in Bikkels terwijl hij aan het wachten was op de spelers. Levi is met veel verschillende spelers op de foto gegaan, waarna als klap op de vuurpijl ook nog aanvoerder en FC Robinstijn ambassadeur Lasse Schone langskwam. Lasse bracht hierbij ook nog is een NEC bal met handtekening mee voor Levi.  

Een onvergetelijke dag voor Levi, maar zeker ook voor Serge, de vader van Levi die zichtbaar aan het genieten was van deze avond.  

Levi:
Het allerleukste vond ik het muntje dat ik omhoog mocht gooien bij de aftrap!

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Lasse Schöne ambassadeur van FC Robinstijn 
  • Spelers & staf NEC Nijmegen   
  • N.E.C. Maatschappelijk (Bart)   
  • N.E.C. Juniors (Anita, Judith en Pim)  
  • Scheidsrechter van de Graaf en assistenten